Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην κατάληψη στο Βοτανικό

Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην κατάληψη στο Βοτανικό Facebook Twitter
1

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της ΕΛΑΣ προκειμένου να εκκενωθεί από τους καταληψίες, ο χώρος στο Βοτανικό όπου πρόκειται να χτιστεί το μουσουλμανικό τέμενος. Για την επιχείρηση έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας και η επέμβαση αποφασίστηκε, καθώς η εργολήπτρια εταιρεία έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες τις εργασίες.

Οι καταληψίες που θεωρούνται ακραία στοιχεία, φορούσαν φόρμες παραλλαγής και μάλιστα προχωρούσαν σε έλεγχο των ατόμων που ήθελαν να κινηθούν στο χώρο.

Το ιδεολογικό στίγμα των καταληψιών διαφαίνετια και από το ότι, όπως είπαν,  η «Στέγη αστέγων», όπως επιγράφεται, προορίζεται μόνο για Έλληνες. Οι ίδιοι, αποκαλούν δε τον χώρο «Hotspot για Έλληνες». 

Χθες ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει το καθήκον της, πράττοντας τα δέοντα.

«Το μουσουλμανικό Τέμενος πρέπει να κατασκευαστεί  το συντομότερο δυνατόν. Η θρησκευτική λατρεία σε συνθήκες αξιοπρέπειας, είναι συνταγματικό δικαίωμα, νόμος του κράτους και διεθνής υποχρέωση της χώρας», δήλωσε την Πέμπτη ο κ. Καμίνης.

Και πρόσθεσε: "Οι περίπου 200 άτυποι χώροι λατρείας που λειτουργούν στο λεκανοπέδιο, δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και δεν πληρούν καμία προϋπόθεση ασφαλείας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
http://www.thetoc.gr/politiki/article/bouleutis-suriza-zitei-prwtoboulia-gia-kanonikopoiisi-twn-katalipsewn« Θα μπορούσε να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία για μια κανονικοποίηση των καταλήψεων στέγης» «Ξαφνικά μας πειράξανε οι καταλήψεις;...Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο.».«οι καταλήψεις ποτέ δεν δημιούργησαν την κρίση, έχουμε καταλήψεις από τη μεταπολίτευση, άλλα μας οδήγησαν στην κρίση, άλλα φαινόμενα που μας φτάσανε εδώ που μας φτάσανε.»-------------------------------------------------------Για κανένα λόγω δεν συμφωνώ με την ενέργεια της κατάληψης του χώρου στον Βοτανικό. Θεωρώ όμως ότι οι απανταχού συριζο-ανελ-αριστεροί υπερασπιστές των καταλήψεων και των μέσων εκβιασμού της κοινωνίας (καταλήψεις, τραμπουκισμοί, απεργίες πείνας) που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην βουλή (εκείνοι δηλαδή που κρατούσαν την ντουντούκα στον πατέρα του Ρωμανού για να φωνάζει στην αυλή του νοσοκομείου) θα έπρεπε να αισθάνονται λίγο άβολα. Εκτός και αν νομίζουν οτι οι καταλήψεις και οι λοιπές "κοινωνικές παρεμβάσεις" γίνονται με αλα κάρτ κριτήρια, όποτε δηλαδή εξυπητετεί τους μικροσκοπούς μας. Αλλά τι να λέμε τώρα όταν συνειδησιακά έχει νομιμοποιηθεί/ηθικοποιηθεί η ανομία επειδή "δεν ευθύνεται για την κρίση" τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε τέτοια σκηνικά.