Άκαρπη η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ- Καμία εισήγηση Βούτση δεν συγκέντρωσε τα 4/5

Άκαρπη η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ- Καμία εισήγηση Βούτση δεν συγκέντρωσε τα 4/5 Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
1

Άκαρπη όπως είχε φανεί από νωρίς κατέστη και η νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με τροποποιημένη εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν τα 4/5.

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο Νίκος Βούτσης δέχθηκε το αίτημα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και δεν επέμεινε στο όνομα του Βασίλη Μουλόπουλου για τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ. Ως αντιπρόεδρο πρότεινε τελικώς τον Νίκο Κιάο και τον κ. Μουλόπουλο ως μέλος του ΕΣΡ.

Και αυτή η εισήγηση του προέδρου της Βουλής δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία 4/5 καθώς μόνον 16 βουλευτές ψήφισαν «ναι», δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών», δηλαδή, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, ένας βουλευτής δήλωσε «όχι», δηλαδή ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, και ένας βουλευτής απουσίαζε, ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.

Λίγο νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης είχε αποσύρει την αρχική εισήγησή του με προτεινόμενο για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας είχε δηλώσει ότι η πρόταση στο πρόσωπο του πρέπει να παραμείνει μόνο εφόσον ενώνει τις πολιτικές δυνάμεις. Ακολούθησε ολιγόλεπτη διακοπή της διάσκεψης των προέδρων και επανάληψη της διαδικασίας με νέα εισήγηση.

Πώς τοποθετήθηκαν Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων στην νέα εισήγηση Βούτση

 

«Η δική σας εγγύηση, κύριε πρόεδρε μας καλύπτει για το 2α», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για το ΕΣΡ. Αναφορικά με την νέα εισήγηση, δήλωσε: «καταθέτω πρόταση βελτιωτική σε σχέση με τα πρόσωπα. Έχουμε αντίρρηση στην ιδιότητα του Βασίλη Μουλόπουλου ως αντιπροέδρου, θα ήταν παραγωγικότερο την θέση αυτή να έχει πρόσωπο γενικότερης αποδοχής όπως ο κ. Τζαννετάκος. Γι' αυτό, να γίνει προσπάθεια να αλλάξει ο αντιπρόεδρος».


Ο Σπύρος Δανέλλης διευκρίνισε ότι το Ποτάμι δεν έχει αντίρρηση με τον Βασίλη Μουλόπουλο, ως μέλος, αλλά διαφωνεί να είναι στη θέση του αντιπροέδρου, γιατί δεν έχει τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ένας αντιπρόεδρος. Με την θέση αυτή συμφώνησε ο Σπύρος Λυκούδης.


Για άδειασμα του Βύρωνα Πολύδωρα από την κυβερνητική πλειοψηφία, μίλησε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης και τόνισε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να συναινέσει ούτε στη νέα πρόταση αν δεν διευκρινισθούν τα πάντα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια