Άκαρπη η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ- Καμία εισήγηση Βούτση δεν συγκέντρωσε τα 4/5

Άκαρπη η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ- Καμία εισήγηση Βούτση δεν συγκέντρωσε τα 4/5 Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
1

Άκαρπη όπως είχε φανεί από νωρίς κατέστη και η νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με τροποποιημένη εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν τα 4/5.

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο Νίκος Βούτσης δέχθηκε το αίτημα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και δεν επέμεινε στο όνομα του Βασίλη Μουλόπουλου για τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ. Ως αντιπρόεδρο πρότεινε τελικώς τον Νίκο Κιάο και τον κ. Μουλόπουλο ως μέλος του ΕΣΡ.

Και αυτή η εισήγηση του προέδρου της Βουλής δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία 4/5 καθώς μόνον 16 βουλευτές ψήφισαν «ναι», δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών», δηλαδή, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, ένας βουλευτής δήλωσε «όχι», δηλαδή ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, και ένας βουλευτής απουσίαζε, ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.

Λίγο νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης είχε αποσύρει την αρχική εισήγησή του με προτεινόμενο για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο κ. Πολύδωρας είχε δηλώσει ότι η πρόταση στο πρόσωπο του πρέπει να παραμείνει μόνο εφόσον ενώνει τις πολιτικές δυνάμεις. Ακολούθησε ολιγόλεπτη διακοπή της διάσκεψης των προέδρων και επανάληψη της διαδικασίας με νέα εισήγηση.

Πώς τοποθετήθηκαν Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων στην νέα εισήγηση Βούτση

 

«Η δική σας εγγύηση, κύριε πρόεδρε μας καλύπτει για το 2α», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για το ΕΣΡ. Αναφορικά με την νέα εισήγηση, δήλωσε: «καταθέτω πρόταση βελτιωτική σε σχέση με τα πρόσωπα. Έχουμε αντίρρηση στην ιδιότητα του Βασίλη Μουλόπουλου ως αντιπροέδρου, θα ήταν παραγωγικότερο την θέση αυτή να έχει πρόσωπο γενικότερης αποδοχής όπως ο κ. Τζαννετάκος. Γι' αυτό, να γίνει προσπάθεια να αλλάξει ο αντιπρόεδρος».


Ο Σπύρος Δανέλλης διευκρίνισε ότι το Ποτάμι δεν έχει αντίρρηση με τον Βασίλη Μουλόπουλο, ως μέλος, αλλά διαφωνεί να είναι στη θέση του αντιπροέδρου, γιατί δεν έχει τα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ένας αντιπρόεδρος. Με την θέση αυτή συμφώνησε ο Σπύρος Λυκούδης.


Για άδειασμα του Βύρωνα Πολύδωρα από την κυβερνητική πλειοψηφία, μίλησε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης και τόνισε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να συναινέσει ούτε στη νέα πρόταση αν δεν διευκρινισθούν τα πάντα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια