Παππάς: Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη δημοκρατία

Παππάς: Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για τη δημοκρατία Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
7

«Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τη δημοκρατία», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στον Real Fm.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι το ΣτΕ ήταν που είχε κρίνει μη συνταγματικό το καθεστώς μη αδειοδότησης των καναλιών ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για βελτιώσεις και αλλαγές αν προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου και στη Βουλή.

«Η τροπολογία είναι ένα βήμα για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Μπορούμε να κάνουμε και την επόμενη βδομάδα τις επαφές ... Αυτό που δεν θα συμβεί, είναι να ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια που έχουμε κάνει εδώ και έναν χρόνο» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι βάσει του νόμου όσοι δεν διαθέτουν άδεια δεν μπορούν να εκπέμπουν.

Τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση που το ανώτατο δικαστήριο απορρίψει το νόμο, τότε το δημόσιο θα υποχρεωθεί να επιστρέψει τα χρήματα στους καναλάρχες, και δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM