Υψηλοί τόνοι στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Γιατί καταψήφισαν πρόταση του Τσίπρα και μετά την υπερψήφισαν

Υψηλοί τόνοι στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Γιατί καταψήφισαν πρόταση του Τσίπρα και μετά την υπερψήφισαν Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
4

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ του Σάββατο κατά τη διάρκεια της συζήτησης και των ψηφοφοριών για καταστατικές αλλαγές με αφορμή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ποσόστωση του 25% των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Πρωθυπουργός εισηγήθηκε στην ποσόστωση του 25% των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να μην προσμετρώνται οι βουλευτές, αλλά μόνον όσοι έχουν κυβερνητική θέση. 

Ωστόσο, στην ψηφοφορία που ακολούθησε, η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα δεν εγκρίθηκε και καταψηφίστηκε και προκρίθηκε η πρόταση που συμπεριλάμβανε στην ποσόστωση και τους βουλευτές. Το γεγονός προκάλεσε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού που έφερε στιγμιαία ένταση και αντιδράσεις από τους Συνέδρους και τους βουλευτές.

Ο Πρθυπουργός είπε ότι ενδεχομένως δεν έγινε αντιληπτό ακριβώς το περιεχόμενο της πρότασης που ετέθη προς ψηφοφορία και το οποίο ήταν αντίθετο στο πνεύμα της δικής του εισήγησης. "Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει τι ψηφίσατε, αλλά είστε ενάντια στην εισήγησή μου" σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Στη συνέχεια ζήτησε να υπάρξει νέα συζήτηση και να τεθεί η πρόταση σε νέα ψηφοφορία και κάλεσε για να γίνουν δύο τοποθετήσεις υπέρ και δύο κατά και να επαναληφθεί η ψηφοφορία. 

Τελικά έγινε και δεύτερη ψηφοφορία με την πρόταση του Πρωθυπουργού να υπερψηφίζεται και το Συνέδριο να αποφασίζει κατά πλειοψηφία ότι οι βουλευτές δεν θα περιλαμβάνονται στην ποσόστωση του 25%.

Σημειώνεται πως το συνέδριο επίσης ενέκρινε την πρόταση της πλειοψηφίας να μειωθούν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σε 151 (από 201), παρά τις αντιδράσεις των "53+".

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Εχει τελευταιως προκυψει μια ταση την οποια,δυστυχως, υποχρεωθηκα εκ των πραγματων να υιοθετησω και εγω ο ιδιος.Η αναρτηση σχολιων διατυπωμενων οχι με αναφορα σε συγκεκριμενα προσωπα και πραγματα,αλλα γενικως και αοριστως.Στην ζωη μου ,λοιπον,διαπιστωσα οτι καποιες "ομαδες" ατομων αποτελουνται απο αηθεις,απεχθεις,και συχνα επικινδυνους -για τους αλλους-ανθρωπους.Μια απο τις χειροτερες αποτελειται απο εκεινους οι οποιοι ,εναντι καποιας αμοιβης,θα κανουν,η θα πουν,οτιδηποτε.Θα ψευσθουν,θα παραπλανησουν,θα διστρεβλωσουν,θα συκοφαντησουν,θα εξαπατησουν, με συνεπεια και συνεχεια, προκειμενου να υπηρετησουν αποτελεσματικα τους στοχους του εργοδοτη τους.Η πολιτικη(και οχι μονον αυτη...) βριθει απο ατομα αυτης της κατηγοριας.Τα ατομα αυτα ενεργουν χωρις να αισθανονται τον παραμικρο ενδοιασμο,επιφυλαξη,ντροπη η τυψεις.Καποτε τους απεχθανομουν απιστευτα.Απο τα βαθη της ψυχης μου.Και τους θεωρουσα τον "πατο του βαρελιου" καθε πολιτισμενης κοινωνιας.Με την παροδο του χρονου ομως,και ειδικα οταν εισηλθα στην "τριτη ηλικια", τα συναισθηματα μου αρχισαν να αλλαζουν.Οχι οι αποψεις μου,τα συναισθηματα.Και η αποστροφη η αναμικτη με οργη μετετραπη σε λυπη,σε οικτο.Διοτι δεν μπορεις,ως ωριμος ανθρωπος,να εξακολουθεις να εισαι οργισμενος με καποιους οι οποιοι κανουν το μονον το οποιο γνωριζουν για να εξασφαλισουν το μεροκαματο.Την επιβιωση.Υπηρετουν.Καποιον αλλον.Κανοντας οτιδηποτε αυτος απαιτει απο τους ιδιους.Ισως,μαλιστα,οταν ξεκινησαν να κανουν αυτη την "δουλεια" να μην αισθανοντουσαν καλα.Να ειχαν προβληματα,ηθικα η και ψυχολογικα.Με την παροδο του χρονου ομως αυτα ξεπερασθηκαν.Επικρατησε η συνηθεια.Οπως συμβαινει σε οσους εργαζονται σε δυσοσμο περιβαλλον,οπως σε βυρσοδεψεια,η στην διαχειριση αποριμματων.Το συνηθιζουν.Και οχι απλα δεν τους ενοχλει,πλεον,αλλα το θεωρουν και απολυτως φυσιολογικο.Και συνεχιζουν ακωλυτα.Οπως αλλωστε ελεγαν και οι αρχαιοι ημων προγονοι,"αναγκα και Θεοι πειθονται".
Προς το παρόν με αμοιβή εργάζονται για την Κυβέρνηση και πληρώνονται από τους φόρους μας κάποιοι άλλοι τύποι που το παίζουν από αντιεξουσιαστές μέχρι σοσιαλιστές, όλοι τους με ηθικό πλεονέκτημα και με το ψόφο σε κάθε δεύτερο σχόλιο. Αυτά για τους αμειβόμενους της κυβέρνησης που εκλέχτηκε από "τραγικά" άτομα. =============