Γαλλία: Εγκρίθηκε το άρθρο για το γάμο των ομοφυλόφιλων

Γαλλία: Εγκρίθηκε το άρθρο για το γάμο των ομοφυλόφιλων Facebook Twitter
3

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το πιο σημαντικό άρθρο του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων. Οι αντιπρόσωποι ψήφισαν με 249 υπέρ και 97 εναντίον, υπέρ του επαναπροσδιορισμού του γάμου ως μια συμφωνία μεταξύ δύο ανθρώπων - όχι μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Την πρόταση υποστήριξαν, σύμφωνα με το bbc, o πρόεδρος Ολάντ και η αριστερά ενώ κατά τάχθηκαν πολλοί βουλευτές από τη δεξιά αντιπολίτευση αλλά και βουλευτές του κέντρου.

Η πρόταση για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις επί μήνες. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το 55-60% των Γάλλων υποστηρίζουν to γάμο των ομοφυλοφίλων, και το 50% εγκρίνει την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Το νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις της Γαλλίας μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής το 1981.

"Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που κάναμε αυτό το πρώτο βήμα," δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Christiane Taubira.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο Καρδινάλιος Philippe Barbarin, Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Λυών, υποστήριξε ότι τα σχέδια για να τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας του γάμου θα ανοίξουν την πόρτα για την αιμομιξία και την πολυγαμία.  Η συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση αναμένεται να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM
Διάγγελμα Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί γι' αυτό

Διεθνή / Διάγγελμα Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί γι' αυτό

Ο Χαμενεΐ προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ αναμφίβολα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά», επικρίνοντας τις «απειλητικές και γελοίες δηλώσεις» του Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
New York Times: Το Ιράν προετοιμάζεται για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις

Διεθνή / New York Times: Το Ιράν προετοιμάζεται για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις

Το Ιράν προετοιμάζει πυραύλους για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις αν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν - Αυξάνονται οι φόβοι για περιφερειακή σύρραξη και αντίποινα από ιρανικές και φιλοϊρανικές δυνάμεις
LIFO NEWSROOM
Τι κάνει ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν στις ΗΠΑ - Το φλερτ με Κίνα και οι εντάσεις με Ινδία

Διεθνή / Τι κάνει ο ισχυρότερος στρατιωτικός του Πακιστάν στις ΗΠΑ - Το «φλερτ» με Κίνα και οι εντάσεις με Ινδία

Ο Αρχηγός Στρατού του Πακιστάν, Ασίμ Μουνίρ, επισκέπτεται την Ουάσινγκτον για να ενισχύσει τις στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, παρά τις αυξανόμενες στρατηγικές δεσμεύσεις με την Κίνα και τις εντάσεις με την Ινδία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δυστυχως επεσε η ειδηση πανω στα δικα μας περι τρομοκρατιας...αναμενεται η ιδια αποφαση και στη Μ Βρεατανια...καλο θα ηταν να ακουστουν αυτα απο τις ειδησεις μας στην τηλεοραση ..αλλα αμφιβαλλω!!