Update: Eλεύθερα τα μέλη του ΠΑΜΕ

Update: Eλεύθερα τα μέλη του ΠΑΜΕ Facebook Twitter
5

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τις 12 Φεβρουαρίου και αφέθηκαν ελεύθεροι οι 35 συλληφθέντες. Θα δικαστούν για διατάραξη της κοινής ειρήνης.


Ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας, αλλά όχι και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας.


Για το θέμα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, ο  εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, τις φθορές στα γραφείο του προκάλεσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια της κατάληψης που πραγματοποίησαν χθες. Η δήλωση αυτή του υπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ.

"Η σκευωρία της κυβέρνησης κατέπεσε, τις έστησαν τις φθορές και τις καταστροφές στο γραφείο του υπουργείου. Τα έπιπλα και τις καρέκλες τα αναποδογύρισαν μόνοι τους μισή ώρα μετά. Μπορεί τα μέλη του ΠΑΜΕ να έριξαν μερικούς φακέλους κάτω, αλλά «χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αν έριξαν μερικούς φακέλους». Κατασκεύασαν την κατάσταση μπάχαλο", δήλωσε ο Π. Μεντρέκας. Στο σάιτ του 902 παρατίθενται φωτογραφίες, όπου φαίνονται σύμφωνα με το ΚΚΕ ίδια αντικείμενα να μετακινούνται από φωτό σε φωτό, ώστε να στήσουν το σκηνικό των καταστροφών.




Ένταση νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια της πρώην Ευελπίδων, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες για τα επεισόδια, χθες στο γραφείο του υπουργού Εργασίας.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, εμπόδισαν τα λεωφορεία με τους συλληφθέντες να πλησιάσουν τα δικαστήρια και τελικά οι αστυνομικοί συνόδευσαν πεζή τους συλληφθέντες ως τα δικαστήρια προκειμένου να δικαστούν.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Ευελπίδων και στα δυο ρεύματα από Μουστοξύδη έως Πριγκιπονήσων

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM