Η Τουρκία μόλις απομάκρυνε πάνω από 2.700 δικαστές

Η Τουρκία μόλις απομάκρυνε πάνω από 2.700 δικαστές Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
4

 

Οι τουρκικές αρχές απομάκρυναν σήμερα από τα καθήκοντά τους 2.745 δικαστές έπειτα από τη χθεσινοβραδινή απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδα στρατιωτικών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK).

Πέντε μέλη του HSYK, του ανώτατου δικαστικού σώματος της Τουρκίας, απομακρύνθηκαν επίσης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μαζικά μήνυμα κειμένου σε τουρκικά κινητά τηλέφωνα σήμερα καλώντας τους Τούρκους να "υπερασπιστούν" τη δημοκρατία και την ειρήνη.


Το μήνυμα με προέλευση "RT ERDOGAN" το οποίο υπογράφει με το πλήρες όνομά του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλεί επίσης τον λαό να κατέβει στους δρόμους εναντίον μιας "μικρής ομάδας στρατιωτικών".

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Στους 109 οι νεκροί - «Ακόμα ψάχνουν για πολλά μικρά κορίτσια»

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Στους 109 οι νεκροί - «Ακόμα ψάχνουν για πολλά μικρά κορίτσια»

Στην κομητεία Κερ, που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 86 σοροί - 56 ενήλικες και 30 παιδιά - ενώ περισσότερα από 20 πτώματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί
LIFO NEWSROOM
Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Διεθνή / Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Η οικογένεια, η οποία έχει δύο παιδιά, κατήγγειλε ότι υπέφερε από έντονο στρες, άγχος και αϋπνία λόγω της θορυβώδους και ανάρμοστης συμπεριφοράς των μεθυσμένων επισκεπτών των τουριστικών διαμερισμάτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Διεθνή / Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε με σακάκι Christian Dior και σκουλαρίκια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τιμώντας τη γαλλοβρετανική φιλία και την παράδοση του οίκου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Τι σχέση είχαν οι δικαστές με το πραξικόπημα ώστε να απομακρυνθούν;;;Αν είχαν σχέση τότε θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί, όχι να απομακρυνθούν.Αν δεν είχαν σχέση δεν υπάρχει ούτε καν μια έωλη δικαιολογία για την απομάκρυνσή τους.Ήταν προφανές ότι ο Ερντογάν θα εκμεταλλευόταν τις περιστάσεις για ξεκαθάρισμα προς τον δρόμο του για την απόλυτη κυριαρχία. Και ήδη ξεκίνησε. Αυτό σε συνδυασμό με το πραξικόπημα που δεν άντεξε ούτε ένα βράδυ είναι που βάζει πολλούς σε σκέψεις. Πιθανότατα δεν θα το μάθουμε ποτέ τι έγινε.
Ο ίδιος που αντιδημοκρατικά απαγόρευε τις μαζικές συγκεντρώσεις στις οποίες κάποιοι προσπαθούσαν να υπερασπιστούν την ελευθερία τους, στέλνει μήνυματα και καλεί τους ίδιους (?;) ανθρώπους να ξεχυθούν στους δρόμους με πρόσχημαα την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημομρατίας. Πολύ λογικό.