Η Τουρκία μόλις απομάκρυνε πάνω από 2.700 δικαστές

Η Τουρκία μόλις απομάκρυνε πάνω από 2.700 δικαστές Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
4

 

Οι τουρκικές αρχές απομάκρυναν σήμερα από τα καθήκοντά τους 2.745 δικαστές έπειτα από τη χθεσινοβραδινή απόπειρα πραξικοπήματος από ομάδα στρατιωτικών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, επικαλούμενο απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK).

Πέντε μέλη του HSYK, του ανώτατου δικαστικού σώματος της Τουρκίας, απομακρύνθηκαν επίσης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μαζικά μήνυμα κειμένου σε τουρκικά κινητά τηλέφωνα σήμερα καλώντας τους Τούρκους να "υπερασπιστούν" τη δημοκρατία και την ειρήνη.


Το μήνυμα με προέλευση "RT ERDOGAN" το οποίο υπογράφει με το πλήρες όνομά του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλεί επίσης τον λαό να κατέβει στους δρόμους εναντίον μιας "μικρής ομάδας στρατιωτικών".

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Τι σχέση είχαν οι δικαστές με το πραξικόπημα ώστε να απομακρυνθούν;;;Αν είχαν σχέση τότε θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί, όχι να απομακρυνθούν.Αν δεν είχαν σχέση δεν υπάρχει ούτε καν μια έωλη δικαιολογία για την απομάκρυνσή τους.Ήταν προφανές ότι ο Ερντογάν θα εκμεταλλευόταν τις περιστάσεις για ξεκαθάρισμα προς τον δρόμο του για την απόλυτη κυριαρχία. Και ήδη ξεκίνησε. Αυτό σε συνδυασμό με το πραξικόπημα που δεν άντεξε ούτε ένα βράδυ είναι που βάζει πολλούς σε σκέψεις. Πιθανότατα δεν θα το μάθουμε ποτέ τι έγινε.
Ο ίδιος που αντιδημοκρατικά απαγόρευε τις μαζικές συγκεντρώσεις στις οποίες κάποιοι προσπαθούσαν να υπερασπιστούν την ελευθερία τους, στέλνει μήνυματα και καλεί τους ίδιους (?;) ανθρώπους να ξεχυθούν στους δρόμους με πρόσχημαα την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημομρατίας. Πολύ λογικό.