ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

H Λαγκάρντ ζητά να γίνονται μόνιμα οι Ολυμπιακοί στην Ελλάδα για να τονωθεί η οικονομία

H Λαγκάρντ ζητά να γίνονται μόνιμα οι Ολυμπιακοί στην Ελλάδα για να τονωθεί η οικονομία Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
14

Υπέρ της μόνιμης τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα τάχθηκε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου, όπως είπε, να τονωθεί η οικονομία.

Στην επικεφαλής του ΔΝΤ τέθηκε σχετικό ερώτημα  στη διάρκεια των εργασιών του «Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν», που πραγματοποιείται στο Άσπεν του Κολοράντο, και εκείνη μίλησε για «μια πολύ καλή ιδέα», σημειώνοντας ότι πρώτα πρέπει να διευκρινιστούν διάφορα ζητήματα, όπως  η διαφάνεια, η επιτροπή που θα έχει την ευθύνη των χειρισμών κ.α.

Η ερώτηση τέθηκε από την Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Άσπεν και υπεύθυνη για τη διοργάνωση του «Φεστιβάλ Ιδεών», Κίτι Μπουν  η οποία είπε τα εξής: «Η ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη. Το χρέος είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τεράστια καταστροφή για το Ρίο. Ο τρόπος με τον οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι πράγματι περίπλοκος. Θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους, στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό, και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή».

Απαντώντας η κ. Λαγκάρντ τόνισε:

 «Nομίζω ότι είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση και σας ευχαριστώ. Ξέρετε, στο βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν πολύ σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) έδρα με την πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι πρέπει να διευκρινιστούν διάφορα ζητήματα και να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

14

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM