Πούτιν: Ο Τραμπ είναι «φανταχτερός» - Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ

Πούτιν: Ο Τραμπ είναι «φανταχτερός» - Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ Facebook Twitter
1

Η Ρωσία θα εργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η Αμερική είναι μια μεγάλη δύναμη, σήμερα πιθανόν η μόνη υπερδύναμη, μπορούμε να το δεχθούμε αυτό», δήλωσε ο Πούτιν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Ο κόσμος χρειάζεται μια τόσο ισχυρή χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και εμείς τη χρειαζόμαστε... Όμως δεν χρειαζόμαστε να επεμβαίνει διαρκώς στις υποθέσεις μας, να μας λέει πώς να ζούμε».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως ο Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα φανταχτερό πρόσωπο, αναφερόμενος σε προηγούμενα σχόλια που είχε κάνει γι' αυτόν.

«Έχω πει ότι είναι », δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ. «Είναι, δεν είναι; Δεν κάνω καμιά άλλη εκτίμηση γι' αυτόν».

Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως, με βάση τα σχόλια του Τραμπ, ο Αμερικανός υποψήφιος υποστηρίζει την πλήρη αποκατάσταση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων. «Που είναι το κακό;» αναρωτήθηκε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος παραπονέθηκε επίσης σήμερα γι' αυτό που αποκάλεσε υποστήριξη της Δύσης σ'ένα «πραξικόπημα» το 2014 στη Ουκρανία, κατά το οποίο ο φιλορώσος πρόεδρος της χώρας διέφυγε.

«Γιατί να υποστηριχθεί ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία; ... Είναι πιθανό η αντιπολίτευση, η οποία βρίσκεται τώρα στην εξουσία, να ερχόταν στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια του Φόρουμ.

Πρόσθεσε δε πως ο τρόπος με τον οποίο άλλαξε χέρια η εξουσία οδήγησε σε αιματοχυσία και τρόμαξε τον ρωσόφωνο πληθυσμό στην Κριμαία και τη νοτιοανατολική Ουκρανία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Διεθνή / Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να επανεξετάσει το χορηγηθέν καθεστώς «πρόσφυγα» σε Σύρους πολίτες και να ανακαλεί για όσα από αυτά έχουν εκλείψει οι λόγοι χορήγησής τους
LIFO NEWSROOM
Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Διεθνή / Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι «τα γράμματα και οι συμφωνίες» ξεκινούν σήμερα, ενόψει της λήξης του αρχικού 90ήμερου διαστήματος – Αναστάτωση στις αγορές της Ασίας
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Διεθνή / Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που παρουσιάστηκε σε ΗΠΑ και διεθνείς εταίρους προτείνει την ανασυγκρότηση της Γάζας με οικονομικές ζώνες, τεχνολογικές επενδύσεις και μετακίνηση μέρους του πληθυσμού, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Διεθνή / Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν απέδωσε αποτελέσματα, καθώς η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν είχε εξουσιοδότηση για την επίτευξη τελικής συμφωνίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια