Πούτιν: Ο Τραμπ είναι «φανταχτερός» - Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ

Πούτιν: Ο Τραμπ είναι «φανταχτερός» - Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ Facebook Twitter
1

Η Ρωσία θα εργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η Αμερική είναι μια μεγάλη δύναμη, σήμερα πιθανόν η μόνη υπερδύναμη, μπορούμε να το δεχθούμε αυτό», δήλωσε ο Πούτιν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. «Θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Ο κόσμος χρειάζεται μια τόσο ισχυρή χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και εμείς τη χρειαζόμαστε... Όμως δεν χρειαζόμαστε να επεμβαίνει διαρκώς στις υποθέσεις μας, να μας λέει πώς να ζούμε».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως ο Αμερικανός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα φανταχτερό πρόσωπο, αναφερόμενος σε προηγούμενα σχόλια που είχε κάνει γι' αυτόν.

«Έχω πει ότι είναι », δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ. «Είναι, δεν είναι; Δεν κάνω καμιά άλλη εκτίμηση γι' αυτόν».

Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως, με βάση τα σχόλια του Τραμπ, ο Αμερικανός υποψήφιος υποστηρίζει την πλήρη αποκατάσταση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων. «Που είναι το κακό;» αναρωτήθηκε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος παραπονέθηκε επίσης σήμερα γι' αυτό που αποκάλεσε υποστήριξη της Δύσης σ'ένα «πραξικόπημα» το 2014 στη Ουκρανία, κατά το οποίο ο φιλορώσος πρόεδρος της χώρας διέφυγε.

«Γιατί να υποστηριχθεί ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία; ... Είναι πιθανό η αντιπολίτευση, η οποία βρίσκεται τώρα στην εξουσία, να ερχόταν στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια του Φόρουμ.

Πρόσθεσε δε πως ο τρόπος με τον οποίο άλλαξε χέρια η εξουσία οδήγησε σε αιματοχυσία και τρόμαξε τον ρωσόφωνο πληθυσμό στην Κριμαία και τη νοτιοανατολική Ουκρανία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από Λευκός Οίκος σε Χρυσό Οίκο: Το Οβάλ Γραφείο έγινε… Παλάτι των Βερσαλλιών επί Τραμπ

Διεθνή / Από Λευκός Οίκος σε Χρυσό Οίκο: Το Οβάλ Γραφείο έγινε… Παλάτι των Βερσαλλιών επί Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μετέτρεψε το Οβάλ Γραφείο σε… χρυσό παλάτι με πολυτέλειες που διχάζουν την Αμερική. Από πορτρέτα και οικογενειακές φωτογραφίες μέχρι χρυσές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τις Βερσαλλίες
LIFO NEWSROOM
Γάλλοι σοσιαλιστές, ακροδεξιοί και πράσινοι εναντίον Μπαϊρού – Η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή

Διεθνή / Γάλλοι σοσιαλιστές, ακροδεξιοί και πράσινοι εναντίον Μπαϊρού – Η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή

Η κυβέρνηση Μπαϊρού στη Γαλλία κινδυνεύει να πέσει στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα, με σοσιαλιστές, ακροδεξιούς, Πράσινους και κομμουνιστές να δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν κατά, ενώ οι αγορές παρακολουθούν με ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Πάντα μια αβάσταχτη μέρα» - Η κίνηση του αδελφού της στον τόπο ταφής της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Πάντα μια αβάσταχτη μέρα» - Η κίνηση του αδελφού της στον τόπο ταφής της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

Ο λόγος που είναι θαμμένη σε ένα απομονωμένο, ιδιωτικό νησί - «Συμφωνήσαμε όλοι ότι αυτό ήταν το κατάλληλο μέρος για να βρίσκεται η Νταϊάνα» υποστηρίζει
LIFO NEWSROOM
Δύο τρισ. ευρώ σε κίνδυνο: Οι συντάξεις στην Ολλανδία απειλούν τις ευρωπαϊκές αγορές

Διεθνή / Δύο τρισ. ευρώ σε κίνδυνο: Οι συντάξεις στην Ολλανδία απειλούν τις ευρωπαϊκές αγορές

Η μεταρρύθμιση του ολλανδικού συνταξιοδοτικού συστήματος απειλεί να αναστατώσει τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, με 2 τρισ. ευρώ σε κίνδυνο και αβεβαιότητα για επενδυτές και τράπεζες
LIFO NEWSROOM
Αίμα και λιμός στη Γάζα: 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Διάσημοι και ακτιβιστές στη «νηοπομπή της Αντοχής»

Διεθνή / Αίμα και λιμός στη Γάζα: 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Διάσημοι και ακτιβιστές στη «νηοπομπή της Αντοχής»

Τουλάχιστον 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, ενώ η Γκρέτα Τούνμπεργκ και δεκάδες διεθνείς προσωπικότητες ξεκινούν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική νηοπομπή για να σπάσουν τον αποκλεισμό
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια