Ο Μαδούρο κάνει έκκληση να μην απομονωθεί η Βενεζουέλα

Ο Μαδούρο κάνει έκκληση να μην απομονωθεί η Βενεζουέλα Facebook Twitter
2

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε χθες τις κυβερνήσεις των κρατών της Λατινικής Αμερικής να μην ενδώσουν στην "βάναυση πίεση" που ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να απομονώσουν την κυβέρνηση του, εν μέσω μιας κλιμακούμενης αντιπολίτευσης που αντιμάχεται εντός και εκτός της χώρας.


Ο επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θεωρεί πιόνι της πολιτικής των ΗΠΑ, κάλεσε αυτή την εβδομάδα για μια έκτακτη συνάντηση για να συζητηθεί η ενδεχόμενη επιβολή μομφής προς την Βενεζουέλα για παραβίαση δημοκρατικών κανόνων.


Την Πέμπτη, ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βραζιλίας δήλωσε πως η χώρα του ενδεχομένως να βοηθήσει να παρεμποδιστεί η Βενεζουέλα από το να αναλάβει αυτό τον μήνα την εκ περιτροπής προεδρία της Mercosur, της εμπορικής ένωσης κρατών της Λατινικής Αμερικής, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί στον Μαδούρο να ενισχύει την εξουσία του.


"Καλώ τις κυβερνήσεις της ηπείρου να διατηρήσουν την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την κατανόηση και να μην παραδοθούν στην βάναυση πίεση για απομόνωση της Βενεζουέλας", δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προς τους ηγέτες των κρατών της Καραϊβικής σε σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται στην Αβάνα.


Ο Μαδούρο, δέχεται ασφυκτικές πιέσεις μεσούσης μιας ολοένα κι επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης, με την αντιπολίτευση να ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την καθαίρεση του. Ο ίδιος υποστηρίζει πως αυτό αποτελεί μέρος μιας συγκεκαλυμμένης απόπειρας πραξικοπήματος – με ενορχηστρωτή τις ΗΠΑ –ενάντια στην σοσιαλιστική του κυβέρνηση.


"Η Βενεζουέλα δεν θα παραδοθεί, δεν θα γονατίσει, θα πολεμήσουμε με την ίδια δύναμη που πολεμήσαμε ενάντια σε πραξικοπήματα και κάθε είδος παρόμοιας παρεμβατικότητας τα τελευταία 17 χρόνια", δήλωσε.


Στην εναρκτήρια ομιλία της συνόδου ο κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο προσέφερε στον Μαδούρο "την ισχυρή και απόλυτη στήριξη του" και κατήγγειλε την "ιμπεριαλιστική αντεπίθεση" ενάντια στις προοδευτικές κυβερνήσεις σε όλη την Λατινική Αμερική.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM
Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διεθνή / Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια