Πιτέλα για πρόσθετα μέτρα: Κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα

Πιτέλα για πρόσθετα μέτρα: Κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα Facebook Twitter
Theodore Manolopoulos / SOOC
3

Αντιδρώντας στην καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην ιδέα για υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση. Κάλεσε για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:


«Δεν μπορούμε να ζητάμε από την Ελλάδα να λάβει πρόσθετα μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι κάποια "γεράκια" θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτόν τον εκβιασμό. Η διακύβευση είναι πολύ μεγάλη για την Ευρώπη. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε για να αποφευχθεί η κρίση στην Ελλάδα, στην πορεία προς το δημοψήφισμα στην Βρετανία, ειδικά τώρα που εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, η Ελλάδα τα έχει πάει πολύ καλά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015. Εάν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει μια λύση, παρά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τότε η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης την ερχόμενη εβδομάδα. Θέλουμε μια δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει επίσης και τη συζήτηση σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η κυβέρνηση ντίαρ εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα γιατί έχει κυρήξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας. Με λίγα λόγια όλοι οι πάροχοι του κράτους (ιδιωτικές εταιρίες) δεν πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους. Αυτό είναι το τρομερό επιχείρημα του συριζα και λοιπων σοσιαλιστών/κομμουνιστών/σανοφάγων. Καλή ανάρρωση εύχομαι.
Αφηστε τα γεροντια στην ησυχια τους..εντριβες, νεα ρυθμιση στα φαρμακα, φυσιοθεραπειες, βοτανα,μαντζουνια...κριμα ειναι μην τους παιδευεται, δεν θα γινουν εκλογες.