Γεροβασίλη για Wikileaks: Απαιτούμε εξηγήσεις από το ΔΝΤ

Γεροβασίλη για Wikileaks: Απαιτούμε εξηγήσεις από το ΔΝΤ Facebook Twitter
4

Σε αυστηρό τόνο ήταν το μήνυμα που έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τις πολύκροτες αποκαλύψεις των Wikileaks .


«Η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το αν η επιδίωξη δημιουργίας συνθηκών χρεοκοπίας στην Ελλαδα λίγο πριν το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία αποτελεί την επίσημη θέση του Ταμείου», ήταν η δήλωση που έκανε έξω από το ο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε εξέλιξη είναι η έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη δημοσίευση της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Στη σύσκεψη βρίσκεται τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να συζητήσουν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η συνομιλία, αλλά και την στρατηγική που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα.

"Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει παιχνίδια εις βάρος της χώρας", υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
«Κοίτα, κ. Μέρκελ, είσαι αντιμέτωπη με ένα ερώτημα. Πρέπει να σκεφτείς τι θα σου κοστίσει περισσότερο. Να συνεχίσεις χωρίς το ΔΝΤ ή να προχωρήσεις με την ελάφρυνση χρέους που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να μας κρατήσεις;». Πηγή: www.lifo.gr.Δηλαδή, με τη δημοσίευση των συνομιλιών, μόλις χάσαμε μια καταπληκτική ευκαιρία να να στριμωχτούν και να υποχρεωθούν επιτέλους οι Ευρωπαίοι δανειστές να ξεκινήσουν την υπεσχημένη συζήτηση για τη μείωση του χρέους, που θα κατέληγε στην ελάφρυνση της θέσης της Ελλάδας. Σ'ευχαριστούμε, Wikileaks.