Aλεξιάδης κατά αγροτών: Οι 9 στους 10 δηλώνουν εισόδημα κάτω από 5 χιλ. ευρώ

Aλεξιάδης κατά αγροτών: Οι 9 στους 10 δηλώνουν εισόδημα κάτω από 5 χιλ. ευρώ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
13

Επίθεση κατά των αγροτών έκανε το πρωί μιλώντας στον Σκάι ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι «το 88% των αγροτών δηλώνει εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ στις φορολογικές τους δηλώσεις».

Όπως σημείωσε ο μέσος φόρος που πληρώνει ο κάθε φορολογούμενος είναι 950 ευρώ, ενώ ο μέσος φόρος που πληρώνει κάθε αγρότης είναι 350 ευρώ.

«Πρέπει να το πάμε πιο κάτω ή να κάνουμε συζήτηση για να το πάμε πιο δίκαια πιο αναλογικά και να απαλλαγούν όσοι έχουν πιο χαμηλά και μεσαία εισοδήματα;» διερωτήθηκε ο υπουργός που συνέχισε τα ερωτήματα λέγοντας:

«Έχουν αφορολόγητο μέχρι 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις, θέλουν να γίνει 15 ή 20.000 ευρώ;». διερωτήθηκε ενώ, όπως είπε, όστις αποζημιώσεις δεν φορολογούνται καθόλου.

 «Κάποιοι θέλουν αφορολόγητο 30.000 ευρώ; Αν είναι να το πάμε παραπάνω για να το αντιμετωπίσουμε χιουμοριστικά... » σημείωσε επίσης και άφησε υπονοούμενα  για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM