Συνελήφθη η καλλιτέχνιδα Deborah De Robertis επειδή πόζαρε πάλι γυμνή μπροστά από πίνακα σε Μουσείο

Συνελήφθη η καλλιτέχνιδα Deborah De Robertis επειδή πόζαρε πάλι γυμνή μπροστά από πίνακα σε Μουσείο Facebook Twitter
5

 

Συνελήφθη η καλλιτέχνιδα Deborah De Robertis επειδή πόζαρε πάλι γυμνή μπροστά από πίνακα σε Μουσείο Facebook Twitter

Η Deborah De Robertis μια εικαστικός με παρελθόν στις αμφιλεγόμενες και προκλητικές περφόρμανς "χτύπησε" και πάλι, ξαπλωμένη γυμνή στο Musée d'Orsay στο Παρίσι, μπροστά από το έργο του Εντουάρ Μανέ, Ολυμπία.

Οι επισκέπτες της έκθεσης "Λάμψη και αθλιότητα: Εικόνες πορνείας 1850-1910" στο Μουσείο Ορσέ είδαν ξαφνικά μπροστά από τον πίνακα να ξαπλώνει ολόγυμνη η De Robertis η οποία φορούσε μόνο μια κάμερα που κατέγραφε τις αντιδράσεις. Ο δικηγόρος της Tewfik Bouzenoune ισχυρίστηκε πως ήταν μια καλλιτεχνική περφόρμανς και πως δεν έπρεπε να γίνει σύλληψη.

 

Συνελήφθη η καλλιτέχνιδα Deborah De Robertis επειδή πόζαρε πάλι γυμνή μπροστά από πίνακα σε Μουσείο Facebook Twitter

 

Αυτό δεν ήταν το πρώτο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο πίνακας ο οποίος είχε προκαλέσει σάλο όταν παρουσιάστηκε το 1865. Εκτό από το γυμνό και την πρωταγωνίστρια που ήταν μια πόρνη, προκλητικό θεωρήθηκε τότε και το γεγονός πως το βλέμμα της ήταν στραμμένο κατευθείαν στο θεατή.


Ωστόσο η σημερινή, ρεαλιστική,  γυμνή εμφάνιση της De Robertis. ήταν υπερβολική και ανεπιθύμητη για τα γούστα του Μουσείου: «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι μπροστά από τον πίνακα. Oι φρουροί ασφαλείας ανταποκρίθηκαν σωστά, σφράγισαν την αίθουσα και της ζήτησαν να ντυθεί », ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος του Μουσείου στο AFP εξηγώντας πως εκείνη αρνήθηκε και έτσι κλήθηκε η αστυνομία. Το μουσείο έχει απαγγείλει κατηγορίες για ασέλγεια.

 

Συνελήφθη η καλλιτέχνιδα Deborah De Robertis επειδή πόζαρε πάλι γυμνή μπροστά από πίνακα σε Μουσείο Facebook Twitter

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η De Robertis προκαλεί καθώς πριν από ένα χρόνο και πάλι στο Μουσείο Ορσέ, είχε εκθέσει το αιδοίο της ξαπλωμένη μπροστά στον πίνακα του Γκιστάβ Κουρμπέ "Η καταγωγή του κόσμου".

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η ψηφοφορία του ΟΗΕ λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Τι προβλέπει το σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει το Μπαχρέιν με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Η κοινωνία μας δεν είναι ακόμη αρκετά ώριμη για τέτοιες ελευθεριακές μορφές έκφρασης. Εγώ είχα κάνει κάτι παρόμοιο στον Εθνικό Κήπο και ακόμα με τρέχουν στα δικαστήρια. Αμόρφωτοι ρε φίλε, τι να πεις.
Εμεις γιατι δεν τα πιανουμε αυτα τα πραγματα; Οχι το πραγμα,εννοω γιατι δεν μπορουμε να πιασουμε την ουσια του πραγματος. Αντε παλι! Εννοω γιατι δεν καταλαβαινουμε τι θελει να πει η καλλιτεχνης; Παρολο που δεν ειμαστε και τοσο ασχετοι. Να ας πουμε ολοι διακρινουμε μια καλλιγραφια.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον κάθε επιδειξιομανή, τον βαφτίζουμε καλλιτέχνη. Η συγκεκριμένη κυρία θέλει να δείχνει το σώμα της ή το αιδοίο της στον κόσμο. Αυτό την κάνει επιδειξιομανή, όχι καλλιτέχνη. Τώρα αν θέλει απο το σώμα της και το αιδοίο τη να βγάζει χρήματα, τότε πρέπει να ασκήσει το αρχαιότερο επάγγελμα και να αφήσει την τέχνη στην ησυχία της και στους πραγματικούς καλλιτέχνες.
Και γιατί εκθέτει το αιδίο της στο κοινο? Αυτό που ο κάθε περφόρμερ βγαίνει και κάνει το οτιδήποτε και σε αφήνει με 1,000,000 ερωτηματικά με ξεπερνά..