ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τσεχίας - Ανακαλείται ο Έλληνας πρέσβης στην Πράγα

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τσεχίας - Ανακαλείται ο Έλληνας πρέσβης στην Πράγα Facebook Twitter
11

Τον Έλληνα πρέσβη Παναγιώτη Σαρρή στην Πράγα ανακαλεί για περαιτέρω διαβουλεύσεις στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών ύστερα από απόφαση του υπουργού Νίκου Κοτζιά και τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του Τσέχου προέδρου, Μίλος Ζέμαν, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα του θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την επόμενη μέρα της αποχώρησης της Ελλάδας από αυτή.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 18/12, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας είχε σχολιάσει σχετικά: ««Η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρις και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος».

Με αυτό τον τρόπο δόθηκε αρκετός χρόνος στην κυβέρνηση της Τσεχίας να ανασκευάσει τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, με την ελληνική πλευρά να ζητά την ανάκληση του Έλληνα πρέσβη στην Πράγα.

Σε διπλωματικό επίπεδο, όπως είναι ευρέως γνωστό, η ανάκληση πρέσβη αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ δύο χωρών. Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των Τσέχων.

11

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Δεν θα μπορέσουν ποτέ να συνειδητοποιήσουν αυτές οι χώρες ότι χρεωκόπησες και δυτικοευρωπαίοι-αμερικάνοι δεν σε αφήσανε (για δικούς τους λόγους ο καθένας) να καταρρέυσεις ολοκληρωτικά..Γνωρίζουν οτι σε αντίστοιχη περίπτωση η μοίρα τους θα ήταν τρις-χειρότερη!!Εξάγεις πολιτισμό, τουρισμό και ήλιο..Έχεις κομβική θέση στη μεσόγειο..Η λέξη Ελλάδα κινητοποιεί συναισθήματα (δυστυχώς μόνο λόγω του παρελθόντος).Η λέξη Τσεχία και Σλοβακία δεν κινητοποιεί τίποτα.Δεν ειναι κακία και εγωισμός, ειναι η αλήθεια..Δεν λέμε λοιπόν οτι πιάσαμε τον παπά απο τα @@ αλλά όσο να ναι δεν είμαστε όλοι ίσα και όμοια!!
Σαν άνθρωποι είμαστε ίσοι. Και τα έθνη και οι χώρες είναι ίσα και ίσες. Να θυμόμαστε ότι μια σημαία δε σε κάνει καλύτερο ούτε χειρότερο, κατώτερο ούτε ανώτερο. Εκτός αν πιστεύεις σε μία ( σημαία )...τότε...σου εύχομαι καλή τύχη στον λαβύρινθο του ανούσιου κόσμου.
Εκτίμησες λάθος το σχόλιό μου.Δεν συμμετέχω σε εθνικιστικά παραληρήματα και αντιπαλότητες..Προφανώς και είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίσοι.Στο σχόλιό μου όμως εξήγησα τον λόγο που "σε βλέπουν με μισό μάτι"..Το ότι η Ελλάδα ειναι πιό "εμπορική" απο τη Σλοβακία και την Τσεχία ειναι ένα γεγονός.Επίσης γεγονός ειναι οτι η Ιταλία ειναι πιό "εμπορική" χώρα απο την Ελλάδα.Αυτές οι απλοικές διαπιστώσεις ειναι χρήσιμες για να ερμηνεύουμε την καθημερινότητα.Και κάτι ακόμα..Η τυφλή πίστη σε μία σημαία συμφωνώ οτι ειναι ανούσια.Το τι ειναι ανούσιο και ουσιώδες όμως άσε να το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του... ειναι δικαίωμά του και πρέπει να το σεβαστείς.
Ποτέ μου δε μπόρεσα να συνειδητοποιήσω το λόγο που οι Δυτικοσλαβικές χώρες (Πολωνία,Τσεχία,Σλοβακία) επιδεικνύουν τόση μισαλλοδοξία προς τη χώρα μας.Ποιό είναι το διπλωματικό παρελθόν μεταξύ αυτών των χωρών και της Ελλάδας,που τους οδηγεί σε τέτοια έχθρα και αντιπάθεια;
Όλες οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που μπήκαν μόλις τα τελευταία χρόνια στο Ευρώ (Σλοβενία, Σλοβακία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία), τις έβαλε η Γερμανία μέσα, κυρίως γιατί ενδιαφέρεται πάρα πολύ για διείσδυση στην Ανατολική Ευρώπη. Και η Τσεχία είναι μία από τις χώρες δορυφόρους της Γερμανίας. Αν αύριο ξαφνικά μας αγαπήσει ο Σόιμπλε (λέμε τώρα), θα μας αγαπήσουν ξαφνικά και όλοι οι Τσεχοπολωνοσλοβακολιθουανοί.
Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση η ευκολία με την οποία στοιβάζετε 7 συνολικά έθνη-κράτη , τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις τους, την ιδιαιτερη ιστορία τους σε μια παρένθεση ή και μια λέξη για να εξηγήσετε την εχθρική στάση τους απέναντι στον περιοδεύοντα θίασό μας ως: "τσιράκια του Σόιμπλε". Πρέπει να ναι εξαιρετικά ξεκούραστο να σκέφτεται κανείς με τέτοια απλοϊκά σχήματα, φαντάζομαι.
Ο σκατωμένος ψάχνει να δείξει κάποιον ακόμη πιο σκατωμένο απο τον ίδιο. Τα ίδια ακριβώς κάνουν και κάτι Λετονίες, και λοιπές... αναπτυγμένες χώρες. Μόλις κάνουν τον κύκλο τους και αυτές προσπαθώντας να αναπτυχθούν με αυτά μόνο που θα τους αφήνει η ΕΕ να παράγουν, θα τους δούμε και αυτούς...
Πρόκειται περί εύλογης απορίας, φίλε Αγωνιστά, όπως τεκμηριώνουν και οι έπαινοι στο σχόλιό σου. Είναι γιατί έχουμε Πρώτη Φορά Αριστερά, και μας ζηλεύουν γιατί θέλουν κι αυτοί ξανά Κομμουνισμό και Ρώσους απελευθερωτές. Και δεν καταλαβαίνουν πως εμείς, ανιδιοτελώς, θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη.Επίσης όπως σου έγραψαν και άλλα λαμπρά μυαλά, όλες αυτές οι χώρες είναι τσιράκια του Σόιμπλε.