ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Μπουτάρης: Εμμονική η κυβέρνηση να απαιτεί μετατροπή της TV 100 σε ΑΕ

Μπουτάρης: Εμμονική η κυβέρνηση να απαιτεί μετατροπή της TV 100 σε ΑΕ Facebook Twitter
2

Το νέο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες σχολίασε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο ν/σ επηρεάζει και το μέλλον της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων τριών δημοτικών τηλεοπτικών σταθμών της χώρας σε Σύρο, Ικαρία και Ορεστιάδα και πως η δημοτική ραδιοτηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100) υπερκαλύπτει όλα τα τεχνικά κριτήρια του νομοσχεδίου για την αδειοδότησή της.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη:

"Από τότε που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε τη λειτουργία των Δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, της TV100 και του FM100, θέτοντας τρεις στόχους:


1. Τη μετατροπή τους, από φερέφωνα του εκάστοτε Δημάρχου, σε ανεξάρτητους δημοσιογραφικούς οργανισμούς στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας. Το πετύχαμε.


2. Τον οικονομικό εξορθολογισμό τους με την αντίστοιχη μείωση της δαπάνης λειτουργίας τους από τα 9 εκατ. ευρώ που ήταν το 2009, σε κάτω από 3,5 εκατ. ευρώ. Το πετύχαμε.


3. Τη διαδημοτικοποίησή τους ώστε να μην ανήκουν σε έναν και μόνο Δήμο, αλλά να λειτουργήσουν σε μητροπολιτική, ακόμα και περιφερειακή βάση, με συμμετοχή περισσότερων Δήμων ή και της Περιφέρειας.


Η μετατροπή των Δημοτικών ΜΜΕ σε ζωντανά κύτταρα έγκυρης, αδιάβλητης και πολυφωνικής ενημέρωσης με χαμηλό κόστος λειτουργίας είναι από τα επιτεύγματα αυτής της δημοτικής Διοίκησης όπως και των εργαζομένων σε αυτά. Σήμερα, η δημοτική ραδιοτηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100) υπερκαλύπτει όλα τα τεχνικά κριτήρια του νομοσχεδίου για την αδειοδότησή της, καθώς απασχολεί 115 άτομα και καλύπτει με επάρκεια την τοπική και περιφερειακή ειδησεογραφία. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την εμμονή της κυβέρνησης να απαιτεί τη μετατροπή της σε Α.Ε. Μία τέτοια εξέλιξη θα την εξισώσει με τα υπόλοιπα εμπορικά τηλεοπτικά δίκτυα, θα πλήξει ευθέως το δημόσιο χαρακτήρα της και θα την οδηγήσει μαθηματικά στο μαρασμό και την απαξία.


Το ΔΣ της ΔΕΠΘΕ εισηγήθηκε έγκαιρα στους δύο συναρμόδιους υπουργούς δύο τροπολογίες με τις οποίες διασφαλίζεται η συνέχιση της λειτουργίας της Δημοτικής Τηλεόρασης ως "Δημοτικής Επιχείρησης Ειδικού Σκοπού Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης", καθώς και η εξαίρεσή της από τη διαδικασία "εξαγοράς" της άδειας λειτουργίας της μέσω δημοπρασίας. Εύχομαι και ελπίζω ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση και η Βουλή θα προστατεύσουν το δημόσιο χαρακτήρα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης και θα κάνουν δεκτές τις τροπολογίες που εισηγούμαστε".

2

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο,τι πολιτιστική εκπομπή σε άφησε ο Παπαγεωργόπουλος είναι αυτό που βλέπεται. Και οι live συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου (στο δημαρχείο που έχτισε ο Παπαγεωργόπουλος)