Η υπερβολική χρήση του internet ανεβάζει την πίεση

Η υπερβολική χρήση του internet ανεβάζει την πίεση Facebook Twitter
2

Εάν νιώθετε ευέξαπτοι μετά από πολύωρη ενασχόληση με το internet, ίσως τελικά να υπάρχει απάντηση σχετικά με τα ιατρικά αίτια που προκαλούν τον εκκνευρισμό σας και την έξαψη που νιώθετε "δι' ασήμαντον αφορμή".

Μια πανεπιστημιακή έρευνα που διεξήχθη στο νοσοκομείο Henry Ford του Detroit, συνδέει για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά την υπερβολική χρήση του internet με την αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Στην έκθεσή τους, που δημοσίευσε ο Independent, oι επιστήμονες διαπίστωσαν πως έφηβοι χρήστες που χρησιμοποιούν το internet για περισσότερες από 14 ώρες την εβδομάδα, εμφανίζονταν πιο επιρρεπείς σε αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Από τους συνολικά 134 μανιώδεις χρήστες του internet που εξετάστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό που διεξήγαγε την έρευνα, οι 26 βρέθηκαν να έχουν σημάδια υπέρτασης, που θεωρείται πολύ αυξημένο ποσοστό.

Η μελέτη που θεωρείται η πρώτη που εντοπίζει την ύπαρξη κάποιου συνδέσμου μεταξύ του χρόνου χρήσης του internet και των ενδείξεων υψηλής πίεσης, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μελετών που συνδέουν την μανιώδη χρήση του internet με διάφορα προβλήματα υγείας όπως άγχος, κατάθλιψη, παχυσαρκία και κοινωνική απόμονωση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα απογοητευτικά ευρήματα της έρευνας, παρατηρείται αυξημένο ποσοστό (43%) υπέρβαρων στους χρήστες που θεωρούνται μανιώδεις, έναντι όσων κάνουν λελογισμένη χρήση του διαδικτύου (26%).

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
..ναι εντάξει, και ο αυνανισμός τυφλώνει!...Μείνε 15' χωρίς διαδίκτυο και τότε να δεις που θα φτάσει η πίεση σου!...Τραγική ειρωνεία: Για την μελέτη αυτή διάβασα/έμαθα (μόνο) στο διαδίκτυο...Φόρα ένα πιεσόμετρο και μπες στο TAXISnet. Αν εμφανίσει «Οut of line», το διαδίκτυο θα φταίει...!