ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ κατά Μπενίση - Τον κατηγορεί για τοποθετήσεις ημετέρων

ΔΑΚΕ-ΕΥΔΑΠ κατά Μπενίση - Τον κατηγορεί για τοποθετήσεις ημετέρων Facebook Twitter
ΑΠΕ - ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές
2

Με σκληρή ανακοίνωση εναντίον του νεοδιορισθέντα Γιάννη Μπενίση καταφέρεται σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων, κατηγορώντας τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ για διορισμούς ημετέρων στελεχών στη δημόσια επιχείρηση.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: "Σε μια κίνηση που μόνο ως απαξιωτική και αντιεπαγγελματική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε, κάλεσε τα στελέχη της Εταιρείας την Παρασκευή 17/7/2015 και παρουσία του Προέδρου της ΕΥΔΑΠ κ. Παπαδόπουλου, τους δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να τους αντικαταστήσει άμεσα, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του προς την Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ μόλις λίγες μέρες πριν. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να τους ζητήσει να μην υπάρξουν αντιδράσεις, δηλώνοντας απροκάλυπτα ότι τα στελέχη που θα τους αντικαταστήσουν μπορεί να μην είναι της ίδιας αξίας, αλλά είναι υποχρεωμένος να κάνει κομματικές τοποθετήσεις. Μέσα σε μια βδομάδα, χωρίς καν να έχει εξετάσει το έργο και τα βιογραφικά των στελεχών της Εταιρείας, χωρίς να γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες της ΕΥΔΑΠ και χωρίς καμία διαδικασία έχει πάρει τις αποφάσεις του."

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων καλεί την Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ σε άμεση παρέμβαση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Την ώρα που η Ελλάδα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με capital control και κλειστές τράπεζες και λίγο πριν κλείσει η Βουλή, η μόνη έννοια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διορίσει άρον-άρον, στην ΕΥΔΑΠ τον κ. Μπενίση ως Διευθύνοντα Σύμβουλο, παρά τις αντιδράσεις των μελών της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, παρά το γεγονός ότι το μόνο κριτήριο για την συγκεκριμένη τοποθέτηση ήταν οι κομματικές περγαμηνές του και παρά τη δημόσια κατακραυγή που προκλήθηκε επί μήνες για την τοποθέτηση αυτή. Ο κ. Τσίπρας και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη για τις επιλογές τους αυτές, που έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τις διεθνείς δεσμεύσεις τους περί αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης όπως υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση μόλις προχθές.


Ο κ. Μπενίσης επέλεξε να δώσει το στίγμα του νέου ήθους διοίκησης αμέσως, τόσο με τις δηλώσεις του αλλά κυρίως με τη συμπεριφορά του. Την ώρα που η Εταιρεία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, αυτός περί άλλων τυρβάζει. Στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και για την ΕΥΔΑΠ, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας, που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πυροδοτεί δηλώνοντας ότι έχει κυβέρνηση μειοψηφίας και ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος κρίνει ότι προέχει η τακτοποίηση των ημετέρων.


Σε μια κίνηση που μόνο ως απαξιωτική και αντιεπαγγελματική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε, κάλεσε τα στελέχη της Εταιρείας την Παρασκευή 17/7/2015 και παρουσία του Προέδρου της ΕΥΔΑΠ κ. Παπαδόπουλου, τους δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να τους αντικαταστήσει άμεσα, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του προς την Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ μόλις λίγες μέρες πριν. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να τους ζητήσει να μην υπάρξουν αντιδράσεις, δηλώνοντας απροκάλυπτα ότι τα στελέχη που θα τους αντικαταστήσουν μπορεί να μην είναι της ίδιας αξίας, αλλά είναι υποχρεωμένος να κάνει κομματικές τοποθετήσεις. Μέσα σε μια βδομάδα, χωρίς καν να έχει εξετάσει το έργο και τα βιογραφικά των στελεχών της Εταιρείας, χωρίς να γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες της ΕΥΔΑΠ και χωρίς καμία διαδικασία έχει πάρει τις αποφάσεις του. Προφανώς δεν τον ενδιαφέρει η εμπειρία, η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα αλλά αποδέχεται άκριτα τις απόψεις της ισχνής μειοψηφίας της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ.


Η ΕΥΔΑΠ είναι μια σοβαρή και μεγάλη Εταιρεία και δεν προσφέρεται για πεδίο πειραματισμών ούτε εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων ή προσωπικών φιλοδοξιών. Είναι μια Εταιρεία που απαιτεί Διοίκηση με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και αξιοκρατία. Αναρωτιόμαστε, στις προσωπικές του επιχειρήσεις, στην καφετέρια ή στο γυμναστήριο που διατηρούσε, ο κ. Μπενίσης με ποια κριτήρια επέλεγε τους συνεργάτες του;


Οι αλλαγές στην ιεραρχία μιας Εταιρείας του μεγέθους της ΕΥΔΑΠ, απαιτούν χρόνο προσαρμογής, συγκεκριμένες διαδικασίες και ευρύτερες συναινέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα αποτύχουν.


Καλούμε την Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ να παρέμβει άμεσα. Εφιστούμε την προσοχή στον κ. Τσίπρα και στον αρμόδιο Υπουργό κ. Σπίρτζη ότι είναι προσωπική τους ευθύνη να εγκαλέσουν τον κ. Μπενίση και να προλάβουν ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο το κύρος και την εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΔΑΠ".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια