Κύκλοι Μαξίμου: Καταγγέλλουμε σχέδιο φυγής κεφαλαίων

Κύκλοι Μαξίμου: Καταγγέλλουμε σχέδιο φυγής κεφαλαίων Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Για σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων προκειμένου να προκληθεί αποσταθεροποίηση στη χώρα κάνουν λόγο κύκλοι του Μαξίμου, σημειώνοντας ότι αυτό το σχέδιο είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης.

Οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζεται.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ακόμη ότι ο λαός γνωρίζει ποιοι ματώνουν για τα συμφέροντα του και ποιοι «παίζουν άθλια παιχνίδια» και προειδοποιούν ότι «η προσπάθεια αυτών των κύκλων θα πέσει στο κενό».

«Θα προσκρούσει στην ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και του λαού. Το μόνο όπλο που θα ήθελαν να έχουν είναι ο φόβος του λαού μας. Άλλα δεν...», καταλήγουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Ρόιτερς ανέφερε επικαλούμενο τραπεζικές πηγές ότι οι εκροές καταθέσεων έφτασαν τα δυο δισεκ., κυρίως μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το πρακτορείο αυτές οι εκροές «καταδεικνύουν το πλήγμα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ευρύτερη οικονομία».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Βρε καλά μου παιδιά της Κυβέρνησης,μη βλέπετε σχέδια συνομωσίας παντού. Τα λεφτά φεύγουν έξω, λόγω της αβεβαιότητας και της αστάθειας που έχει δημιουργηθεί, κυρίως λόγω της δικής σας συμπεριφοράς. Αρχίσατε με τις "δημιουργικές ασάφειες" του Βαρουφάκη, συνεχίσατε με αμφιταλαντεύσεις μεταξύ των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ και της σκληρής πραγματικότητας, μεταξύ των «κόκκινων γραμμών» και του ρεαλισμού και τώρα τελευταία μας κάνετε ζεστό και κρύο ντουζ, δημιουργώντας αισιοδοξία που δεν επαληθεύεται, για να αρχίσετε στη συνέχεια τις κατηγορίες και τις εξυβρίσεις εναντίον των δανειστών, τους οποίους παράλληλα παρακαλάτε να έχουν υπομονή κλπ κλπ. Άσε, που αρχίσατε σιγά σιγά μερικοί από σας να μιλούν για δραχμή, δελτία, έλεγχους καταθέσεων, για μεγάλο ΟΧΙ κλπ. Και αλήθεια, γιατί, σε ένδειξη καλής θέλησης, δεν φέρνετε εσείς τα μέλη της Κυβέρνησης όλα τα χρήματα σας στην Ελλάδα; Ε, κυρία και κύριοι Βαλαβάνη, Τσακαλώτε, Βαρουφάκη κλπ μ’ ακούτε; Υ.Γ. Εγώ, παρόλο που τρέμει το φυλλοκάρδι μου με τους ψευτοπαληκαρισμούς σας, κάτι λίγα (ελάχιστα) λεφτουδάκια που έχω, δεν τα έχω μετακινήσει από την Εθνική Τράπεζα.
Βαρουφάκης, Μάρδας, Βαλαβάνη... κανένας δεν έκανε συμβολική κίνηση να φέρει τα λεφτά του στην Ελλάδα. Λαπαβίτσας, Τσίπρας, Λαφαζάνης... όλοι μιλούν κάθε μέρα για ρήξη και επιστροφή στη δραχμή (αυτόματα οι καταθέσεις μετατρέπονται σε δραχμές και εξανεμίζονται) Χρυσόγονος μέχρι και για έφοδο στα σπίτια και κάνουν λόγο για υποκινούμενο σχέδιο φυγής κεφαλαίων για αποσταθεροποίηση της Συριζανέλ!Οι άνθρωποι είναι αλλού ντ' αλλού. Πέρα βρέχει. Λένε αστεία πράματα.