Αύξηση της πορνείας στα χρόνια της κρίσης

Αύξηση της πορνείας στα χρόνια της κρίσης Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Αύξηση της πορνείας στα χρόνια της κρίσης καταγράφει έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου, στοιχεία από την οποία δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με την έρευνα τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε ο αριθμός των εκδιδόμενων γυναικών, με τις «τιμές» να μειώνονται, όπως και ο αριθμός των Ελλήνων που «προσφεύγουν»  στην πορνεία. Τα «μισθώματα», εκτιμάται ότι σε σχέση με το 2009, έχουν πέσει κατά 20% με 50% και κυμαίνονται από 5 έως 30 ευρώ, αν και έχουν εντοπιστεί «ταρίφες» έως και 50 ευρώ.


Κατά τα ίδια χρόνια, δηλαδή  από τα τέλη του 2012 έως σήμερα, ο τζίρος από την πορνεία υπολογίζεται στα 600-620 εκατ. ευρώ ενώ ο αριθμός των εκπορνευόμενων ανέρχεται περίπου στους 18.500 σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα, 13.000-14.000 αλλοδαπές εκδιδόμενες είναι θύματα trafficking.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Ελλάδα / Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Η 4χρονη έχει διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της, αλλά και για τη δημόσια υγεία, λόγω της μεταδοτικότητας της νόσου
LIFO NEWSROOM
First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Ελλάδα / First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και η ψηφιοποίηση του πρώτου αιτήματος έχει στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και της αποτελεσματικότητας στην παροχή φροντίδας ψυχικής υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η αύξηση της πορνείας και του τζόγου είναι χαρακτηριστικό σε χώρες που περνάνε οικονομική κρίση. Ακόμα όμως και έτσι πρέπει να γίνει ξεκάθαρος διαχωρισμός στις εργαζόμενες νόμιμα στο χώρο του πληρωμένου έρωτα και σε αυτές που δουλεύουν περιστασιακά (πεζοδρόμια, call girls κ.α.) για να συμπληρώσουν εισόδημα. Για μια ακόμα φορά το κράτος αντί να αντιμετοπίσει κάποιο πρόβλημα απλά το κρύβει κάτω από το χαλί.