Sudan: O τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος στον πλανήτη

Sudan: O τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος στον πλανήτη Facebook Twitter
4

Τον τελευταίο αρσενικό λευκό ρινόκερο προστατεύει πλέον 24 ώρες το 24ωρο η ένοπλη φρουρά του πάρκου άγριας ζωής της Κένυας προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιβίωσή του από τους λαθροκυνηγούς που τον απειλούν.


Ο ρινόκερος ονομάζεται Σουδάν και φροντίζεται από δασοφύλακες στο Ol Pejeta Conservancy όπου ζει μαζί με τις δύο θηλυκές συντρόφους του.


Τα ζώα αποτελούν τους τρεις από τους πέντε τελευταίους επιζώντες του σπάνιου είδους στον πλανήτη. Οι άλλοι δύο λευκοί ρινόκεροι είναι επίσης θηλυκοί και ζουν σε αιχμαλωσία.

Sudan: O τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος στον πλανήτη Facebook Twitter


Ο Σουδάν είναι εξοπλισμένος με ραδιοπομπούς ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια και να εντοπίζεται η θέση του διαρκώς και τα κέρατά του έχουν αφαιρεθεί για να αποτρέψουν τους λαθροκυνηγούς.


"Με την αυξανόμενη ζήτηση για κέρατο ρινόκερου και ελεφαντόδοντου, αντιμετωπίζουμε πολλές απόπειρες λαθροθηρίας και ενώ καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αριθμό, συχνά κινδυνεύει και η ίδια μας η ζωή" είπε ένας από φύλακες του Σουδάν, σε μια πρόσφατη συνέντευξη που μεταφέρει ο Independent.

Sudan: O τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος στον πλανήτη Facebook Twitter


Σύμφωνα με την WWF υπήρχαν πάνω από 2.000 λευκοί ρινόκεροι ως το 1960. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα της λαθροθηρίας μείωσαν δραματικά τον αριθμό στα 15 ζώα το 1980, και μόνο πέντε το 2015.

Ο μοναδικός άλλος αρσενικός λευκός ρινόκερος που υπήρχε, πέθανε το περασμένο Φθινόπωρο από φυσικά αίτια και τώρα οι υπεύθυνοι του κέντρου κάνουν προσπάθειες ώστε ο Σουδάν να ζευγαρώσει με μια από τις δύο θηλυκές του πάρκου και έτσι να μην καταδικαστεί σε εξαφάνιση το είδος.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Παγκόσμια αποθήκη σπόρων έχει δημιουργηθεί. Ώρα να γίνει κάτι και με την διαχείριση του ζωικού βασιλείου. Η απλή περιφρούρηση θα διασώσει το συγκεκριμένο είδος, όχι όμως τα δεκάδες άλλα που απειλούνται υπό εξαφάνιση.
Δεν θα μπορουσαν απλα να συλλεξουν σπερματοζωαρια και ωαρια απο τους εναπομειναντες λευκους ρινοκερους και να δωσουν το ζυγωτο που θα προκειψει σε μια θετη μητερα του ιδιου ειδους ή ενος αλλου κοντινου? Οπως οι κανονικοι ρινοκεροι ας πουμε..Σιγουρα αυτο θα χρειαστει πολλα χρηματα, ομως σιγουρα θα γλυτωσουν χρηματα και απο την υπερφρουρηση του τελευταιου λευκου αρσενικου.
Είναι απλά τραγικό ένα είδος που επιβίωσε από την τελευταία εποχή των παγετώνων να εξαφανίζεται από τον πλανήτη μας εξαιτίας μίας προκατάληψης ορισμένων ανθρώπων στην Ασία που του προσδιορίζουν ιδιότητες που δεν ισχύουν.