Νέο βίντεο-ντοκουμέντο για την εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο για την εν ψυχρώ δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό Facebook Twitter
6

Ένα νέο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αφροαμερικανού Ουόλτερ Σκοτ από αστυνομικό στη Νότια Καρολίνα. Ο αστυνομικός πυροβόλησε πισώπλατα οχτώ φορές τον 50χρονο, καθώς εκείνος έτρεχε μακριά του.

Τις στιγμές της δολοφονίας είχε καταγράψει περαστικός και μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο ο αστυνομικός Μάικλ Σλάγκερ συνελήφθη και θα χρεωθεί με την βαρύτατη κατηγορία της εν ψυχρώ δολοφονίας, βάσει της οποίας μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη 30 ετών ή και σε θανατική ποινή.

Το νέο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία Επιβολής του Νόμου της Νότιας Καρολίνας και προέρχεται από την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο περιπολικό. Δείχνει τον Σκοτ να φεύγει τρέχοντας αφότου τον σταμάτησε για έλεγχο ο αστυνομικός, ο οποίος τον κυνηγά και τελικά τον πυροβολεί.

Ο Σλάγκερ έχει υποστηρίξει ότι πυροβόλησε τον 50χρονο επειδή του είχε πάρει το τέιζερ και φοβήθηκε για τη ζωή του. Ωστόσο, το δεύτερο βίντεο δεν δίνει στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό τον ισχυρισμό. Παράλληλα, στο βίντεο που έχει τραβήξει ο αυτόπτης μάρτυρας, ο Σκοτ δεν φαίνεται να κρατά όπλο, ενώ κανένα από τα βίντεο δεν δείχνει τους δύο άνδρες να διαπληκτίζονται.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος της νεότερης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Διεθνή / Κατάθλιψη, bullying, σεξισμός - Ο λόγος μιας 21χρονης γερουσιάστριας στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας τα είχε όλα

Η Σάρλοτ Γουόκερ δεν δίστασε να μιλήσει και για τη διαμάχη της με την πρόεδρο του κόμματος One Nation, Πολίν Χάνσον, η οποία την είχε αποκαλέσει «βρέφος στην πάνα»
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Διεθνή / Τουρκία: Πρόστιμο στον υπουργό Μεταφορών που έτρεχε με 225 χιλιόμετρα την ώρα - Ανέβασε και βίντεο στα social

Το βίντεο, με λαϊκή μουσική υπόκρουση και αποσπάσματα από ομιλία του Τούρκου προέδρου να εξαίρει τις κυβερνητικές υποδομές, δείχνει το κοντέρ του αυτοκινήτου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις δημοσιογράφοι, σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν το δεύτερο πλήγμα του Ισραήλ εναντίον του νοσοκομείου Νάσερ εξαπολύθηκε αφού διασώστες, δημοσιογράφοι και άλλοι έσπευσαν στον χώρο όπου είχε σημειωθεί η πρώτη επίθεση
LIFO NEWSROOM
Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Διεθνή / Ο τυφώνας Κατζίκι πλησιάζει στο Βιετνάμ: 325.000 κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

Ο Κατζίκι, ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ φέτος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη θάλασσα, στον Κόλπο του Τονκίν, όπου προκαλεί κύματα ύψους ως και 9,5 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Διεθνή / Τουλάχιστον 6 νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στην Υεμένη

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε για ακόμη μια φορά ότι «το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούτι θα πληρώσει πολύ ακριβά για τις επιθέσεις του εναντίον του κράτους του Ισραήλ»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

Διεθνή / Υπόθεση Μενέντεζ: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» - Η αντίδραση της κόρης του Έρικ μετά την απόρριψη αποφυλάκισης

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είναι ελεύθεροι» γράφει σε ανάρτησή της στα social media λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του πατέρα της
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Οι Ρώσοι για πρώτη φορά έκαναν σημαντικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: Η Ρωσία έκανε πρώτη φορά σημαντικές παραχωρήσεις για να τελειώσει ο πόλεμος

«Ο πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης, ούτε των ΗΠΑ και πιστεύουμε ότι ούτε η Ρωσία ή η Ουκρανία έχουν συμφέρον να συνεχιστεί», ξεκαθαρίζει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Σε τέτοιους ψυχρούς εκτελεστές αστυνομικούς αξίζει η θανατική ποινή. Ο άλλος τρέχει μακριά του και εκείνος αδειάζει το πιστόλι του στην πλάτη του. Τι περίμενε; Ότι θα του έδιναν και μετάλλιο για την ανδρεία του;
Τις (δεξιές) πολιτικές που πεποιθήσεις τις έχω δηλώσει κατά καιρούς. Επίσης, είμαι υπέρ δυναμικών επεμβάσεων τις αστυνομίας είτε κατά κακοποιών, τρομοκρατών, επεισοδίων, δηλώνω υπέρ της Θανατικής ποινής, το να φάει ο σκληρός εγκληματίας/βιαστής/παιδεραστής καμία μπουφλα κατά την σύλληψη ε, δεν τρέχει και τίποτα κτλ(3).. Θα μου πείς εδώ είχαμε το άλλο το ζώο που έριξε στο παιδί τον Γρηγορόπουλο εκεί στην Αμερική όμως ρε φίλε, οι αστυνομικοί έχουν χάσει κάθε μέτρο μα τον Θεό δηλαδή. Εκτέλεση εγκύου στα τρία μέτρα γιατί κράταγε λέει μαχαίρι, ο παραπάνω την έφαγε προφανώς στην πλάτη (chivarly ftw), ο εύσωμος μαύρος πριν κάτι μήνες απο ασφυξία/καρδιά γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει επειδή τον είχαν πλακώσει σαν τα μυρμήγκια λες και θα έριχνε κατοστάρι να ξεφύγει, κάθε βδομάδα, νέο περιστατικό. Αδειάζουν γεμιστήρες ολόκληρες όπως στα movies ένα πράγμα σε άτομα που κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν είτε ακινητοποιήσει με άλλο (ανώδυνο) τρόπο είτε ρε αδελφέ, ρίξτου στα πόδια στην τελική! Μα τόσο πια ηλίθια κουλτούρα/νομοθεσία/ελεύθερο στο να αφαιρέσεις μια ζωή και μετά το κλασικό "I was threatened, just did my job"!?
Η θανατική ποινή αποδεδειγμένα "ανακουφίζει" μόνο τους συγγενείς. Δεν αποτρέπει τα εγκλήματα. Το κράτος δεν εκδικείται, γι αυτό και δεν έχουμε θανατική ποινη.
Αυτό που λές είναι μια λεπτομέρεια αλλά δεν είναι η μόνη αλήθεια. Η δική μου γνώμη (και της αντίθετας πλευράς) έχει πολλαπλά επιχειρήματα και υποστηρίζει ότι άτομα που είναι καταδικασμένα λόγω ανθρωποκτονίας (εκ προ μελέτης), κατασκοπείας, εσχάτη προδοσίας (βλ. πολιτικοί), εμπόριο ναρκωτικών, παιδεραστίας, βιασμών και εγκλήματων πολέμου, θα πρέπει να εκτελούνται.Η ισόβια κάθειρξη, δεν εγγυάται ότι ο εγκληματίας δεν θα σκοτώσει ξανά (θα βγεί σε 20 χρόνια, κάλλιστα μπορεί να σκοτώσει κάποιον μέσα στην φυλακή), ο βιαστής δεν θα ξαναβιάσει, ο παιδεραστής δεν θα ασελγήσει ξανά σε ένα παιδί κτλ. Η θανατική ποινή, κοστίζει στο σύστημα λιγότερο, αποτρέπει φαινόμενα "οφθαλμός αντί οφθαλμού" συγγενών αλλά επίσης, λειτουργεί ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ γιατί.. ο νεκρός εγκληματίας των παραπάνω κατηγοριών, δεν μπορεί να τελέσει πάλι το ίδιο αδίκημα. Η θανατική ποινή σκληρών εγκλημάτων δεν είναι μόνο μέσο δικαίωσης του ενός, αλλά και δικαίωσης μιας ολόκληρης κοινωνίας, όσο και επιβεβαίωσης της ιδέας ενός κράτους αποφασιστικού και παράλληλα σκληρού, απέναντι σε ανθρώπους τέρατα. Θα μπορούσα να γράψω περισσότερα αλλά το άρθρο αφορά κάτι άλλο, κάποια άλλη στιγμή ίσως.