Reuters: «Έκθεση ιδεών» υπέβαλλε η Ελλάδα, όχι μεταρρυθμίσεις

Reuters: «Έκθεση ιδεών» υπέβαλλε η Ελλάδα, όχι μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter
8

Ως «έκθεση ιδεών» χαρακτήρισε αξιωματούχος της ευρωζώνης τις ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

«Η Ελλάδα δεν υπέβαλε μια λίστα μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή, απλώς ανέπτυξε μέσα στο Σαββατοκύριακο κάποιες ιδέες. Οι συζητήσεις από την Παρασκευή ως την Κυριακή αποσκοπούσαν στο να βοηθούσαν τους Έλληνες να ετοιμάσουν την εν λόγω λίστα ώστε να σταλεί τη Δευτέρα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Πρόσθεσε ότι  «ανυπομονούμε να λάβουμε κάτι τη Δευτέρα».

Άλλος αξιωματούχος είπε στο Ρόιτερς ότι η λίστα που εστάλη από την κυβέρνηση «στερείται λετομερειών και απαιτεί τεχνική επεξεργασία ώστε να μετατραπεί σε κάτι επαρκώς ολοκληρωμένο και αξιόπιστο για να παρουσιαστεί στο Eurogroup».

Σημείωσε επίσης ότι  «θα πάρει αρκετές ακόμα μέρες» για να ολοκληρωθεί η λίστα.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε στις 8 θα διεξαχθεί συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή με αντικείμενο την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Τη συζήτηση ζήτησε ο Πρωθυπουργός.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ηταν αυτος ο συριζας,ο σωτηρας και ο-ομολογουμενως συμπαθεστατος-Τσιπρας που ειχαν σχεδιο σε ολους τους τομεις...Αφενος στην οικονομια ακομα βλεπουμε ερασιτεχνισμους και ανωφελα πυροτεχνημα,χωρις ακομα ουσια,αφετερου στην διακυβερνηση των υπολοιπων μερων της κυβερνησης(παιδεια,ασφαλεια κτλπ)βλεπουμε κωμικοτραγικες καταστασεις,με πειραματισμους,αγνοια και καταστροφικες ιδεολογικες αγκυλωσεις.Ο συριζα μας παρουσιαζοταν ως κυβερνηση εθνικου σκοπου και σωτηριας και τελικα καταντα ερασιτεχνης και γελοιος στην οικονομια,ανηξερος,καταστροφικος και εκπληρωνοντας κομματικα και ιδεολογικα κομπλεξ στο υπολοιπο κρατος.Ετσι,κυριοι της πρωτης και τελευταιας φορας αριστερας,δεν κυβερναται ενα κρατος.Αν θελατε να βγαλετε το αχτι σας και να κανετε πειραματα,ας εκλεγοσασταν 15μελες σε σχολειο...
Πάτησα καταλάθος το καταχώρηση πριν. Πότε θα σταματήσετε το κλαίτε; Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια μέγγενη. Από τη μία έχει τους δανειστές και το πραγματικό πρόβλημα ρευστότητας και από την άλλη το πρόγραμμά της. Άμα προχωρήσει κάτι μόνη της, είναι μονομερής ενέργεια - καταγέλλουν οι Ευρωπαίοι. Αν δεν προχωρήσει, τελειώνουν τα χρήματα, σφίγγει η θηλιά. Γι'αυτό και πάει έτσι το πράγμα, μπρος-πίσω. Αλλιώς θα έπαιρνε μια λίστα όπως ο Σαμαράς, θα την ψήφιζε, θα έβγαζε και καμιά 100 κλούβες στους δρόμους για την τάξην και την ασφάλειαν και τελείωσε το πράγμα.Ερασιτεχνισμός ήταν αυτό που βλέπαμε στην αρχή με τις άσχετες εξαγγελίες δεξιά και αριστερά. Τώρα το "έκθεση ιδεών" του αξιωματούχου είναι διαρροές - κλανίτσες για να 'χαμε να λέγαμε.
Η Αριστερά στην Ελλάδα στις εκθέσεις ιδεών, στις παρόλες και στο πες, πες και από ουσία μηδέν έχει μεγάλη έφεση.Στο πρακτέο, συγκεκριμένα, στο πως θα πάμε από εδώ εκεί, με τι τρόπο, πόσο κοστίζει, τι προοπτικές έχουμε σε 1,2, 5 χρόνια πάσχει σοβαρά.Τα θεωρεί ξενερωσιές και... φιλελέδικα πράγματα ρε παιδί μου.Αν δε τους μιλήσεις για παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα, καινοτομία, συγκράτηση εξόδων, καμπύλη Λαφέρ και τέτοια μέχρι και φλύκταινες μπορεί να βγάλουν!
Τι είχα Γιάνη μου,τι είχα πάντα.¨Εχουμε ακόμα μείνει στις προεκλογικές εξαγγελίες και ξεχνάμε πως απευθυνόμαστε σε ακροατήριο που αρέσκεται στην πραγματική οικονομία.Και μέχρι να βάλουμε μυαλό ρευστό γιοκ.