Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία του Τσίπρα με την Μέρκελ σε θετικό κλίμα

Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία του Τσίπρα με την Μέρκελ σε θετικό κλίμα Facebook Twitter
Φωτ.: The Council of the European Union / SOOC
2

Σε θετικό κλίμα έγινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η συνομιλία διήρκεσε περίπου 50 λεπτά μαζί με τις μεταφράσεις και έγινε σε θετικό κλίμα και στην κατεύθυνση να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.


Bloomerg: Η Γερμανία αφήνει ανοικτή την πόρτα σε μία συμφωνία

Η Γερμανία αφήνει ανοικτή την πόρτα σε μία συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, καθώς οι αξιωματούχοι ετοιμάζουν τις διαπραγματευτικές τους θέσεις εν όψει της αυριανής συνόδου του Eurogroup, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Γερμανία θεωρεί την πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα στους εταίρους της στην Ευρωζώνη (για εξάμνηνη παράταση της δανειακής συμφωνίας) ως μία βάση για διαπραγματεύσεις και δεν θεωρεί αναγκαστικά ότι υπάρχει ανάγκη να υποβάλει η Ελλάδα ένα νέο σχέδιο (αίτημα), σύμφωνα με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομασθεί, αναφέρει το Bloomberg.


Η στάση αυτή της Γερμανίας αποτελεί ένα βήμα πίσω από την προηγούμενη δήλωση που άφηνε να εννοηθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε αμέσως την επιστολή της Ελλάδας στους αξιωματούχους της Ευρωζώνης. Παρά ταύτα, ο Σόιμπλε πρόκειται να συμμετάσχει στο αυριανό Eurogroup, σημειώνει το Bloomberg.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια