Ο CEO της Lenovo μοίρασε το μπόνους στους υπαλλήλους του

Ο CEO της Lenovo μοίρασε το μπόνους στους υπαλλήλους του Facebook Twitter
3

Τον περασμένο Μάιο η εταιρία Lenovo ανακοίνωσε μεγάλα κέρδη, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα ένα μπόνους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ για τον διευθύνων σύμβουλο, Yang Yuanqing. Το Verge γράφει ότι το γεγονός δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο – αυτό που σ’ αυτή την περίπτωση είναι ασυνήθιστο είναι το πώς ο Yang αποφάσισε να τα ξοδέψει. Αντί να τα προσθέσει στον ήδη υπέρογκο μισθό του, μοίρασε το μπόνους στους νεότερους υπαλλήλους: 10.000 ρεσεψιονίστ, εργάτες και βοηθοί έλαβαν ένα μπόνους 260 ευρώ.

Ο μέσος μηνιαίος μισθός στα εργοστάσια της Κίνας είναι 300 με 400 ευρώ, οπότε για αρκετούς το μπόνους ήταν σχεδόν ένα μηνιάτικο.

Δεν είναι ακριβώς ένας μοντέρνος Ρόμπιν Χουντ  - ο Yang τον προηγούμενο χρόνο έβγαλε περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το νέο είναι αναζωογονητικό έτσι κι αλλιώς.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Τι στο διάολο κάνει και παίρνει τόσα λεφτά που μπορεί να ταίσει 10 000 άλλους εργαζόμενους από το μπόνους του και μόνο? Το ότι εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα... και ότι με βάση τους νόμους δεν κλέβει δεν σημαίνει κάτι... έχεις ή δεν έχεις ιδέα πως είναι η κατάσταση στην Κίνα? Πλούσια χώρα, φτωχοί κάτοικοι για να παίρνει ένας το μισθό 10 000 ως μπόνους.... Αν δεν βρίσκετε ορισμένοι σε αυτό παραλογισμό, απανθρωπισμό, άδικο και εκμετάλλευση τι να πω...