N. Κορέα: Γυναίκα έπεσε θύμα ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας

N. Κορέα: Γυναίκα έπεσε θύμα ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας Facebook Twitter
Σκηνή από τη διάσωση της άτυχης γυναίκας από τη συσκευή - τέρας, με τη βοήθεια της πυροσβεστικής
8

Μια ματιά στο ζοφερό μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης και των "έξυπνων" συσκευών που, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των ειδικών μπορεί να στραφούν εναντίον της ανθρωπότητας, αποτελεί η περίπτωση της 52χρονης κατοίκου της πόλης Changwon που έπεσε "θύμα" της ρομποτικής ηλεκτρικής της σκούπας, ενώ κοιμόταν στο πάτωμα. 

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα ο Guardian, η γυναίκα αποκοιμήθηκε στο πάτωμα κι, ενώ η σκούπα λειτουργούσε αυτόματα κινούμενη στο χώρο, της ρούφηξε τα μαλλιά με αποτέλεσμα η έντρομη γυναίκα να καλέσει την πυροσβεστική και τις πρώτες βοήθειες, προκειμένου να απελευθερώσει το κεφάλι της από την σκούπα.

 

Αν και οι αυτοκινούμενες ηλεκτρικές σκούπες, που αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα "έξυπνα" gadgets παγκοσμίως, είναι εξοπλισμένες με σένσορες που σκανάρουν το χώρο ώστε να μην πέφτουν από σκάλες και ξεχωρίζουν σκουπίδια από αντικείμενα καθημερινής χρήσης, η συγκεκριμένη συσκευή δεν κατάφερε να ξεχωρίσει τα μαλλιά της γυναίκας από την κοινή βρωμιά, με αποτέλεσμα το ατυχές περιστατικό.

 

Το άρθρο αναφέρει ότι η γυναίκα γλίτωσε από σοβαρό τραυματισμό, αλλά παραμένει άγνωστο το άν κράτησε τελικά την ρομποτική ηλεκτρική σκούπα.

Τech & Science
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μακρύ αντίο του Zuckerberg στο metaverse μόλις έγινε πολύ πιο επίσημο

Τech & Science / Το μακρύ αντίο του Zuckerberg στο metaverse μόλις έγινε πολύ πιο επίσημο

Η Meta περιορίζει δραστικά τη VR εκδοχή του Horizon Worlds και δείχνει όλο και πιο καθαρά ότι το αρχικό metaverse όραμα του Mark Zuckerberg περνά σε φάση υποχώρησης, την ώρα που το βάρος της εταιρείας μεταφέρεται στην AI.
THE LIFO TEAM
Γιατί το νέο Wired ενοχλεί τους tech bros και αυτό μάλλον του βγαίνει σε καλό

Τech & Science / Γιατί το νέο Wired ενοχλεί τους tech bros και αυτό μάλλον του βγαίνει σε καλό

Η νέα διευθύντρια του Wired περιγράφει στους New York Times τη στροφή του περιοδικού προς μια πιο πολιτική και συγκρουσιακή tech δημοσιογραφία, μια στροφή που δίνει νέο βάρος στο brand αλλά δεν αποφεύγει και τις αστοχίες
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ