Η Βild υποψιάζεται μυστική συμφωνία Γιούνκερ-Τσίπρα

Η Βild υποψιάζεται μυστική συμφωνία Γιούνκερ-Τσίπρα Facebook Twitter
2

Εικασίες για μυστική συμφωνία μεταξύ Γιούνκερ και Τσίπρα κάνει η γερμανική Bild, σημειώνοντας ότι δεν είναι τυχαίο πως «οι απόψεις του προέδρου της Κομισιόν για την Τρόικα αλλά και το ελληνικό χρέος ταυτίζονται με αυτές των Ελλήνων».

Η εφημερίδα αποδίδει τις θέσεις αυτές του επικεφαλής της Κομισιόν στην προσπάθεια του να ικανοποιήσει τους ευρωσοσιαλιστές που θέλουν να βάλουν τέλος στη λιτότητα ως αντάλλαγμα στην πρόθεση του Ευρωκοινοβουλίου να συστήσει επιτροπή για να διερευνηθεί το σκάνδαλο Luxleaks στο οποίο εμπλέκεται.

«Ο Γιούνκερ χρειάζεται επειγόντως αυτή τη στήριξη καθώς το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για την διερεύνηση του σκανδάλου φοροαποφυγής κολοσσών με την διευκόλυνση του Λουξεμβούργου τα χρόνια της θητείας του Γιούνκερ. Το σκεπτικό του Γιούνκερ, λοιπόν, είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας τον χρειάζεται αλλά και ο Γιούνκερ χρειάζεται τον Τσίπρα. Έτσι είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει τους Σοσιαλιστές και από την άλλη, να μην δυσαρεστήσει τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα διάσωσης», σημειώνει η Bild.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια