Oι αδήλωτες "αρπαχτές" των ελλήνων τραγουδιστών στην Κύπρο

Oι αδήλωτες "αρπαχτές" των ελλήνων τραγουδιστών στην Κύπρο Facebook Twitter
φωτό αρχείου
2

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Πολίτης αναφέρει ότι οι αρμόδιες κρατικές αρχές διαπιστώνουν ευρείας κλίμακας φοροδιαφυγή από Έλληνες καλλιτέχνες που έρχονται στην Κύπρο για τις γνωστές "αρπαχτές" χωρίς να καταβάλουν φόρο και χωρίς να δηλώσουν τα εισοδήματά τους στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε, αποκαλύπτει ότι η Ελεγκτική υπηρεσία έχει εντοπίσει περιπτώσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα που έρχονται στην Κύπρο ως επισκέπτες και εργάζονται για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα αποφεύγοντας να καταβάλουν φόρο για τις αμοιβές τους.

Τις συγκεκριμένες υποθέσεις ερευνούν οι κυπριακές εφοριακές αρχές σε συνεργασία με τις ελληνικές ενώ η εφημερίδα αναφέρει χωρίς να κατονομάζει το παράδειγμα Έλληνα τραγουδιστή ο οποίος για δύο εμφανίσεις σε νυκτερινό κέντρο εισέπραξε 50.000 ευρώ αμοιβή και απαίτησε και 15.000 ευρώ για συγγενικό του πρόσωπο που τον συνόδευε.  Η συμφωνία περιελάμβανε την κάλυψη όλων των εξόδων διακίνησης διαμονής και διατροφής.

 

Αντίστοιχες περιπτώσεις φοροδιαφυγής αναφέρονται και για καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και συναυλίες που διοργανώνουν φιλανθρωπικές οργανώσεις και κόμματα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

1 σχόλια
Μπορεί να σας ακουστεί ως μικροπρέπεια, φθόνος ή τσουβάλιασμα. Αλλά είναι πραγματικότητα. Πιο αδίστακτοι οικονομικά από τους καλλιτέχνες δεν υπάρχουν. Ετσι και έχουν πέραση ζητούν από τον ιδιοκτήτη για να εμφανιστούν στο μαγαζί του εξωφρενικά ποσά, και δεν τους καίγετε καρφάκι που το κόστος θα μετακυλήσει και θα ξεπλυθεί ο κόσμος για να διασκεδάσει.Απ' όσα κερδίζουν δε δηλώνουν ούτε τα μισά, ο κόσμος και ο επιχειρηματίας δεν επωφελούνται από το ''μαύρο της συναλλαγής", όπως ας πούμε επωφελούνται – από μια άποψη – σε μια συναλλαγή μ' έναν έμπορο ή ελεύθερο επαγγελματία που δε θα τους κόψει απόδειξη, και γράφουν και τα προσωπικά τους έξοδα ως έξοδα της εταιρίας που έχουν συστήσει, η οποία αντιμετωπίζετε με ασήμαντη φορολογία.Οι καλλιτέχνες στα παχιά λόγια συναγωνίζονται τους πολιτικούς. Και σε όποια δράση συμμετέχουν συμμετέχουν μόνο γιατί προσθέτει κάτι στην εικόνα τους.
Φυσικά και είναι αδίστακτοι οι τραγουδιστές, γιατί:- οι μαγαζάτορες μεγαλοεπιχειρηματίες είναι πιο αδίστακτοι- αρκετοί καλλιτέχνες έχουν περιορισμένη καλλιτεχνική αξία και η μόδα τους μπορεί να περάσει γρήγορα, οπότε κοιτάν να βγάλουν όσα πιο πολλά μπορούν όσο πιάνει η μπογιά τους. Ποιο είναι το κακό.- Το τίμημα το πληρώνει ο κόσμος, που δεν τους σέρνει κανείς, πηγαίνουν να διασκεδάσουν επιλέγοντας ελεύθερα. Ας ζητήσουν απόδειξη.