Εδώ θέλουν να πάνε τους Ρομά

Εδώ θέλουν να πάνε τους Ρομά Facebook Twitter
21

 

Εδώ θέλουν να πάνε τους Ρομά Facebook Twitter

Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι είναι η νέα διορία που έχει δοθεί στους Ρομά προκειμένου να επιτρέψουν την κατεδάφιση των παραπηγμάτων τους πίσω από το Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι.

Οι Ρομά αντιδρούν καθώς, όπως λένε, θέλουν να τους πάνε στα Μέγαρα σε υψόμετρο 750 μέτρων στο όρος Πατέρας, όπου δεν υπάρχει νερό και ηλεκτρικό ενώ η κοντινότερη διασταύρωση είναι σε απόσταση 25 λεπτών.

Επίσης ο Δήμος Μεγάρων έχει καταθέσει προσφυγή κατά της μετεγκατάστασής τους με αποτέλεσμα αυτή ακόμη κι αν γίνει να είναι στον «αέρα».

Το σημείο όπου έχει προγραμματιστεί να γίνει η μετεγκατάσταση είναι στην κορυφή Κανδύλι του όρους Πατέρας στην παλαιά αμερικανική βάση.

Φωτογραφίες του σημείου μετεγκατάστασης δημοσιεύει το stasi.gr, το οποίο κάνει και μερικές σημαντικές επισημάνσεις.

Όπως αναφέρει: «Ο λόγος που όλες οι προηγούμενες - μετράμε περί τις 6 - κατεδαφίσεις δεν έγιναν είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν πληρούταν μία βασική υποχρέωση της πολιτείας με βάση τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα που ήταν η ύπαρξη χώρου υποδοχής των ξεσπιτωμένων τσιγγάνων. Η συνέχεια αφορά αυτό τον χώρο υποδοχής».

Εδώ θέλουν να πάνε τους Ρομά Facebook Twitter
Εδώ θέλουν να πάνε τους Ρομά Facebook Twitter
Εδώ θέλουν να πάνε τους Ρομά Facebook Twitter
Εδώ θέλουν να πάνε τους Ρομά Facebook Twitter
Εδώ θέλουν να πάνε τους Ρομά Facebook Twitter

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει τις φωτογραφίες:

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται μία πινακίδα. Η πινακίδα αυτή υπάρχει σε 2-3 σημεία της διαδρομής μετά την είσοδο στο δασικό της κομμάτι: προειδοποιεί για το που πας καθώς η περιοχή αποτελεί καταφύγιο θηραμάτων .

Οι επόμενες φωτογραφίες δίνουν μία εικόνα για το τι είναι αυτός χώρος ξεκινώντας από την είσοδο σε αυτήν, στον οποίο βρίσκονται γκρεμισμένα κτήρια χωρίς κουφώματα με μπετά σε αρκετά σημεία να κρέμονται. Στον χώρο κυριαρχούν οικίσκοι τοποθετημένοι ακατάλληλα πάνω σε τσιμεντένια μπλόκια σε σειρά ό ένας με τον άλλο δίνοντας την αίσθηση της γειτονιάς.

Η κατάσταση των 60 οικισμών έχει ως εξής:

    Καμία διαρρύθμιση του κοινόχρηστου χώρου.

    Ανοιχτά φρεάτια παντού, ανισοσταθμίες παντού, απουσία προστασίας έναντι πτώσης σε γκρεμούς , τοιχία. Το σύνολο των φρεατίων χωρίς καπάκια – προφανώς τα έχουνε σηκώσει -  παγίδα για τον οποιοδήποτε .

    Δίκτυο αποχέτευσης σε πρώιμο στάδιο κατασκευής

    Δίκτυο ύδρευσης σε πρώιμο στάδιο κατασκευής

    Δίκτυο ηλεκτρισμού ανύπαρκτο ( οι τελευταίες κολώνες είναι χιλιόμετρα μακριά)

    Απουσία ενδείξεων ότι υπάρχει εργολάβος και εργοταξιακή εγκατάσταση στο χώρο (μόνο ένα μηχάνημα έργου υπήρχε παροπλισμένο).

Eπίσης οι φωτογραφίες δείχνουν τμήμα της εικόνας που έχουν στο εσωτερικό τους οι οικίσκοι. Σε γενικές γραμμές οι παρατηρήσεις είναι οι εξής:

    Μεγάλος αριθμός οικίσκων με βλάβες στην στέγη

    Μεγάλος αριθμός οικίσκων με πρόβλημα σε πόρτες παράθυρα

    Κλεμμένα ηλεκτρικά σε καλώδια, πίνακες

    Πλήρης απουσία υδραυλικών

    Πλήρης απουσία επίπλων

    Βγαλμένα είδη υγιεινής ή σπασμένα σε μεγάλα νούμερα

Εδώ θέλουν να πάνε τους Ρομά Facebook Twitter
Εδώ θέλουν να πάνε τους Ρομά Facebook Twitter
Ελλάδα
21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM
Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Ελλάδα / Αφιέρωμα Assocıated Press στην Τήνο: Ένα ελληνικό νησί έχει 1.000 ιδιωτικά παρεκκλήσια

Η Τήνος φιλοξενεί πάνω από 1.000 οικογενειακά παρεκκλήσια που περνούν από γενιά σε γενιά - Μια ζωντανή παράδοση πίστης, πολιτισμού και κοινοτικής συνοχής που συνεχίζει να εμπνέει, παρά τη σύγχρονη απομάκρυνση από τη θρησκεία
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

Ελλάδα / Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

Σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου πρόκειται να ανακοινώσει αν οι δύο κατηγορούμενοι, είναι ένοχοι ή όχι για όσα είπαν εμπλέκοντας δέκα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis
LIFO NEWSROOM