Η Ινδία κατάφερε να φτάσει στον Άρη

Η Ινδία κατάφερε να φτάσει στον Άρη Facebook Twitter
7

 

Η Ινδία κατάφερε να φτάσει στον Άρη Facebook Twitter

Στoν Άρη κατάφερε να φτάσει η Ινδία που έθεσε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη το χαμηλού κόστους διαστημικό της σκάφος Mars Orbiter.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόδι λέγοντας: "Η Ινδία κατάφερε να φτάσει στον Άρη. Συγχαρητήρια σε όλους σας, σε ολόκληρη τη χώρα. Η ιστορία γράφτηκε σήμερα».

Ο Μόδι πρόσθεσε: "Έχουμε τολμήσει να φτάσουμε στο άγνωστο και έχουμε επιτύχει το σχεδόν αδύνατο".

Η επιτυχία της Ινδίας αποκτά μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για αποστολή που κόστισε περίπου 74 εκατομμύρια δολάρια.

Με την επιτυχή αυτή αποστολή η Ινδια μπαίνει στο κλαμπ των χωρών  που έχουν στείλει σκάφη στο Άρη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, και η Ρωσία.  

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM
UPS ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Διεθνή / Συντριβή αεροσκάφους της UPS: Νέο βίντεο δείχνει κινητήρα να αποκολλάται κατά την απογείωση

Το δυστύχημα στο Λούισβιλ το 2025 κόστισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους, ενώ οι ερευνητές εξετάζουν αν η αποκόλληση του κινητήρα προκλήθηκε από φθορά σε μεταλλικό εξάρτημα στήριξης
THE LIFO TEAM