Ανακοινώθηκε το ρωσικό εμπάργκο

Ανακοινώθηκε το ρωσικό εμπάργκο Facebook Twitter
62

Ανακοινώθηκε και επισήμως από τον ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ η ολική απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων διατροφής από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Κρεμλίνο απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

Η απαγόρευση τίθεται άμεσα σε εφαρμογή από σήμερα και θα ισχύσει για ένα έτος. Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία καθώς θα σταματήσει η εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη Ρωσία.

 

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε επίσης ότι ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της διέλευσης των πτήσεων αεροπορικών εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών επάνω από το ρωσικό έδαφος.

62

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM