Η Αργεντινή ζητά τώρα διαπραγματεύσεις με τους «γύπες»

Η Αργεντινή ζητά τώρα διαπραγματεύσεις με τους «γύπες» Facebook Twitter
1

Την αναστολή  της εκτέλεσης της απόφασης με την οποία καταδικάστηκε να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της, δηλαδή 1,33 δισεκ. δολάρια, σε δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια, ζήτησε από την αμερικανική δικαιοσύνη η Αργεντινή.

Η χώρα διακήρυξε την πρόθεση της να ρυθμίσει την δικαστική διαμάχη της με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια τα οποία εκπροσωπούν το 7% του συνολικού χρέους της χώρας και αρνήθηκαν το «κούρεμα» των ομολόγων τα οποία είχαν αγοράσει σε εξευτελιστικές τιμές.

Η κυβέρνηση της Κίρχνερ οδηγείται ύστερα από χρόνια άρνησης στο συμβιβασμό μετά την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου η οποία υποχρεώνει την Αργεντινή να αποπληρώσει τα funds «γύπες» για να μπορέσει να αποπληρώσει και όσους έχουν δεχτεί αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο δικαστής Τόμας Γκρίζα του Ομοσπονδιακού Εφετείου της Νέας Υόρκης διόρισε τον δικηγόρο Ντάνιελ Πόλακ ως ειδικό σύμβουλο ο οποίος θα αναλάβει να επιβλέπει και να προεδρεύει των διαπραγματεύσεων.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM
Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Μα γιατί δεν διαγράφει η Αργεντινή τα χρέη της με ένα νόμο και ένα άρθρο παρά τραβιέται 15 χρόνια τώρα σε δικαστήρια και η οικονομία της πνίγεται από την έλλειψη εμπιστοσύνης και κεφαλαίων? Καλά, η Βουλή της Αργεντινής δεν έχει σκαλιά να σκίσουν οι βουλευτές τις δανειακές συμβάσεις της χώρας τους με τα διεθνές κεφάλαιο? Ας πάει κάποιος απο τους οικονομολόγους του Συριζα να εξηγήσει στους Αργεντίνους συντρόφους του πως γίνονται αυτες οι δουλείες.