Οι Σουηδοί στέλνουν ένα φεμινιστικό κόμμα στην ευρωβουλή

Οι Σουηδοί στέλνουν ένα φεμινιστικό κόμμα στην ευρωβουλή Facebook Twitter
Το 2010 έκαψε 100 χιλιάδες κορώνες έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθεί για την ανισότητα στην αμοιβή ανδρών-γυναικών
10

 

Οι Σουηδοί στέλνουν ένα φεμινιστικό κόμμα στην ευρωβουλή Facebook Twitter

Στη Σουηδία εξελέγη στο ευρωκοινοβούλιο το μοναδικό φεμινιστικό κόμμα που μάλιστα έχει για ηγέτιδα μια Ρομά και σύνθημα: «Έξω οι ρατσιστές, μέσα οι φεμινιστές».

Η αρχηγός του κόμματος Φεμινιστική Πρωτοβουλία, είναι μια 57χρονη, η Σοράγια Ποστ, μητέρα τεσσάρων παιδιών και Ρομά, η οποία εξασφάλισε μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα όταν το 2010 έκαψε 100 χιλιάδες κορώνες έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθεί για την ανισότητα στην αμοιβή ανδρών-γυναικών. Ο αγώνας του κόμματος είναι κυρίως υπέρ των μεταναστών και των γυναικών.

Από τα μηδενικά ποσοστά του κόμματος πριν από μερικούς μήνες, κατάφερε να ξεπεράσει τελικά το 5% στις χθεσινές ευρωεκλογές.

«Τα 15 εκατομμύρια Ρομά στην Ευρώπη ζουν σαν να βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου στην ειρηνική Ευρώπη του 2014», δήλωσε η Ποστ στο Reuters κατά τη διάρκεια ενός εορταστικού πάρτι στην Στοκχόλμη για την νίκη στις Ευρωεκλογές. «Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στην Ευρώπη για τους Ρομά και αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό. Είναι ντροπή», είπε η Ποστ στο Reuters.

Η προεκλογική εκστρατεία της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από ένα μέλος των ΑΒΒΑ.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο δήμαρχος του Σικάγου ζητεί τη διεξαγωγή έρευνας για τον θάνατο μετανάστη που πυροβολήθηκε από πράκτορα της ICE

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ο Βιγιέγας Γκονζάλες αντιστάθηκε σε έλεγχο και «οδήγησε το αυτοκίνητό του εναντίον των αστυνομικών»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Διεθνή / Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι η Πόλη της Γάζας αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της Χαμάς - Προειδοποίησε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα εν αναμονή μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης
LIFO NEWSROOM