20.210 διαδηλώσεις στην Ελλάδα από το πρώτο μνημόνιο

20.210 διαδηλώσεις στην Ελλάδα από το πρώτο μνημόνιο Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, από το πρώτο μνημόνιο ως τώρα έχουν διοργανωθεί πάνω από 20.000 διαδηλώσεις στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από τις 8/5/2010 έως και τις 28/3/2014 έχουν πραγματοποιηθεί 20.210 διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι 6.266 εξ αυτών έλαβαν χώρα στην Αττική.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχαν απευθύνει στον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Δένδια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΣτάθης Παναγούλης, Δημήτρης Τσουκαλάς καιΝάσος Αθανασίου, με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν πόσες διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και πάσης φύσεως διαμαρτυρίες εργαζομένων έχει καταγράψει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλα σημεία της Αττικής, καθώς και στις επαρχιακές πόλεις από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου.

Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης των βουλευτών, στο οποίο οι βουλευτές ζήτησαν να ενημερωθούν όσες φορές υπήρξε παρέμβαση των ΜΑΤ, σε πόσες περιπτώσεις δόθηκε εντολή για χρήση χημικών, ποια είναι η ακριβής ποσότητα των χημικών που αναλώθηκε αλλά και ποιες ουσίες χρησιμοποιούνται, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν παρουσίασε στοιχεία.

"Επίσημα στατιστικά στοιχεία του αριθμού της χρήσης μέσων ελέγχου πλήθους ή και του είδους αυτών δεν υφίστανται στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Τεχνικών), λόγω των ποικίλων κατά περίπτωση συνθηκών χρήσης τους κάθε φορά και ως εκ τούτου τα εξαγώγιμα στατιστικά συμπεράσματα δεν θα παρείχαν χρηστικά ή γενικότερα αξιοποιήσιμα αποτελέσματα", είπε ο Νίκος Δένδιας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια