Γ. Παπανδρέου: Η χώρα έχασε δύο πολύτιμα χρόνια

Γ. Παπανδρέου: Η χώρα έχασε δύο πολύτιμα χρόνια Facebook Twitter
3

Με επικριτικά λόγια κατά της κυβέρνησης της ΝΔ κυρίως, αλλά και για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η χώρα "έχασε δύο πολύτιμα χρόνια" καθώς η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009 διεκόπη "πριν από δύο χρόνια και σε κάποιες περιπτώσεις αποδομήθηκε στη συνέχεια". Υποστήριξε μάλιστα ότι το βήμα της εξόδου στις αγορές θα παραμείνει μετέωρο αν δεν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι "μετά από τέσσερα χρόνια σκληρών προσπαθειών των Ελλήνων η χώρα έχει πλέον τις προϋποθέσεις να μπει στην τελική ευθεία για την έξοδο από την κρίση, καθώς η έξοδος της χώρας στις αγορές αποτελεί μια σημαντική και καθοριστική εξέλιξη προς την κατεύθυνση αυτή", όμως ισχυρίστηκε ότι δεν δικαιολογείται κλίμα δικαίωσης και αισιοδοξίας.

Για τη ΝΔ είπε ότι "Σήμερα πανηγυρίζει, αλλά ποτέ δεν έκανε πράξη κάτι από όσα είχε προτείνει", προφανώς όσο καιρό ήταν στην αντιπολίτευση. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι "τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μας διαβεβαίωνε ότι θα έσχιζε το Μνημόνιο και σήμερα θέλει να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με βάση τις προβλέψεις του Μνημονίου".

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια