Πώς εξαπλώθηκε το Internet;

Πώς εξαπλώθηκε το Internet; Facebook Twitter
4

Ποιός φανταζόταν την έλευση του Facebook το 1993 ή ότι θα μπορούσε να γνωρίσει τη μέλλουσα σύζυγό του, ή το επόμενο one night stand, μέσω internet το 1995, ή γνώριζε τη λέξη selfie το 1997; Πόσω δε μάλλον ότι θα μπορούσε να επισκεφθεί τη Βενετία, σαν να είναι εκεί από μια οθόνη, το 1999 ή να αποφύγει κάθε επαφή με ανεπιθύμητες παρέες το 2001;

Γεγονός είναι ότι η έλευση του διαδικτύου άλλαξε εντελώς το τοπίο της εκπαίδευσης, της μάθησης, των ανθρώπινων σχέσεων, και τόσων ακόμα εκφάνσεων της ανθρώπινης ύπαρξης, ενώ το μέλλον φαντάζει ακόμα πιο συναρπαστικό αφού οι εφαρμογές του εξελίσσονται συνεχώς παράλληλα με την τεχνολογία και τις ανθρώπινες ανάγκες.

Με αφορμή τα πρόσφατα γενέθλια του World Wide Web, δημοσιέυτηκε ένας πολύ ενδιαφέρων διαδραστικός χάρτης από τα αρχεία της βάσης δεδομένων ArcGIS, που -με επίσημα στοιχεία από την World Bank απεικονίζει την παγκόσμια επέκταση του διαδικτύου και το ρυθμό διείσδυσής του στις ζωές μας, ανά χώρα, τα τελευταία 20 χρόνια.

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χώρα μας:

- Το 1993 υπήρχαν 0,2 χρήστες του διαδικτύου ανά 100 κατοίκους.

- Το 2003 (πρίν ακόμα από την διάδοση του γρήγορου -Broadband- internet, ο αριθμός είχε αυξηθεί σημαντικά αγγίζοντας τους 17,8 χρήστες ανά 100 κατοίκους.

- Το 2012 η αναλογία είχε εκτιναχθεί στους 56 χρήστες ανά 100 κατοίκους, ενώ στην Κύπρο η αναλογία αυτή την ίδια χρονιά ήταν 61 χρήστες ανά 100 κατοίκους.

Εξερευνήστε τον παρακάτω χάρτη (περιμένετε λίγο να φορτώσει) επιλέγοντας χρονολογία από το μενού επάνω αριστερά, δείτε την επέκταση του Διαδικτύου, χρονιά με τη χρονιά και μοιραστείτε στα σχόλια τη δική σας εμπειρία για την πρώτη σας επαφή με το WWW!

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η πρωτη μου επαφη ηταν το '95 στο ΑΠΘ. Navigator για browser και να περιμενω καποια λεπτα μεχρι να φορτωσει η σελιδα. Μαγικος κοσμος. Ακομα ειναι πιστευω...