Θέλουν να βάλουν «δακτύλιο» στα τζάκια και τις σόμπες

Θέλουν να βάλουν «δακτύλιο» στα τζάκια και τις σόμπες Facebook Twitter
12

«Δακτύλιο» στα τζάκια και τις ξυλόσομπες ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας».

Στόχος, κατά το υπουργείο, να περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από αυτά τα μέσα θέρμανσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, το μέτρο θα εφαρμόζεται από 3 έως 15 ημέρες στην καρδιά του χειμώνα, όταν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες αναμένεται να χρησιμοποιούνται κατά κόρον, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της αιθαλομίχλης.

Το «απαγορευτικό» θα εφαρμόζεται ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα και ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες. Δεν διευκρινίζεται πάντως ποιος θα είναι υπεύθυνος για την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας και ποιες οι ποινές που θα αντιμετωπίζουν οι παραβάτες.

Η Ελευθεροτυπία σημειώνει ότι το σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος υπεγράφη την Τρίτη και προωθήθηκε προς έγκριση και σε άλλα έξι συναρμόδια υπουργεία.

Ελλάδα
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο 59χρονος στην Πάτρα που του έπεσαν μάρμαρα πολυκατοικίας στο κεφάλι

Ελλάδα / Πέθανε ο 59χρονος στην Πάτρα που του έπεσαν μάρμαρα πολυκατοικίας στο κεφάλι

Ο 59χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Πάτρας με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM