Γερμανία: Δήμος βάζει πρόσφυγες να εργάζονται ως αχθοφόροι με 1,5 ευρώ την ώρα

Γερμανία: Δήμος βάζει πρόσφυγες να εργάζονται ως αχθοφόροι με 1,5 ευρώ την ώρα Facebook Twitter
63

Ως αχθοφόροι εργάζονται στο σιδηροδρομικό σταθμό του Σουηβικού Γκμουντ με 1,5 ευρώ την ώρα οι πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι πρόσφυγες προέρχονται κυρίως από την Αφρική, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και διαμένουν προς το παρόν σε καταφύγιο προσφύγων στην πόλη. Σύμφωνα με το Δήμο εργάζονται εθελοντικά, χωρίς η εργασία τους να συνδέεται με την τύχη της αίτησής τους για άσυλο.

Οι πρόσφυγες είναι υποχρεωμένοι να φορούν κόκκινη μπλούζα με την ένδειξη "Service" ενώ η αμοιβή τους από τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους είναι, σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία, η ανώτατη που μπορεί να λάβει ένας πρόσφυγας του οποίου εκκρεμεί η αίτηση χορήγησης ασύλου.

Οι αρχές της πόλης βρήκαν αυτό τον τρόπο για να ξεπεράσουν το πρόβλημα που προέκυψε στο σταθμό, όταν λόγω επισκευών έπρεπε οι επιβάτες να μεταφέρουν οι ίδιοι τις αποσκευές τους. Βεβαίως, αυτή η «έμπνευση» με τους πρόσφυγες έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κυρώς στο Facebook, από πολίτες που αναρωτιούνται «πόσο εθελοντικό είναι να εργάζεται κάποιος επί ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο». Η τοπική εφημερίδα Gmünder Tagespot πάντως επαίνεσε την πρωτοβουλία.

63

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM