ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

TO BLOG ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΥ
Facebook Twitter

Meshes of the afternοon


Meshes of the afternοon

Γάτα και άνθρωπος στα βρόχια του απογεύματος


Meshes of the afternnon Facebook Twitter
Ο Μ. και η Λ. στο δίχτυ του απογεύματος. Φωτ.: Στάθης Τσαγκαρουσιάνος/ LIFO... Πρώτες δοκιμές με τη Rollei. Πολλά εμπόδια, μεγαλύτερη πλάκα...

AΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ίσως η πιο σημαντική πρόσφατη κυκλοφορία σε blu-ray (μαζί με το 101 του Παζολίνι στην Criterion). Όλα τα φιλμ της Μaya Deren σε ultra UD κι ανάμεσά τους φυσικά το ανυπέρβλητο Meshes of the Afternoon. 

Πολύ σωστά στα εξτρά, ο Μπράκατζ λέει μιλώντας για την Ντέρεν: «Αυτή ήταν η μάνα όλων μας». Ό,τι δηλαδή είχε πει ο Πικάσο για τον Σεζάν. 

Επ' ευκαιρεία: Ό,τι κι αν κάνει το streaming, η ποιότητα του δίσκου δεν παλεύεται. Δεν είμαι χίψτερ· το ίδιο ισχύει για το βινύλιο, το ίδιο για την αναλογική φωτογραφία. Σε όλα τα πράγματα, κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Η ταχύτητα και η ευκολία πάνε μαζί με μια νέα «ύφανση» του φωτός και του ήχου, που φυσικά μπορεί να δημιουργήσει ωραιότατα πράγματα, ενός διαφορετικού γούστου όμως. Και τα blu ray «ύφανση» έιναι, όπως και τα βινύλια ― είναι όμως πιο κοντά στην πραγματική αίσθηση της μουσικής όταν παίζεται, όπως και το ultra UD blu ray είναι πιο κοντά στο φιλμ, ακόμη κι αν μιλάμε για πειραματικό 16άρι της Ντέρεν. 

Μια παλιότερη ανάρτησή μας για την Ντέρεν εδώ:

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ