TO BLOG ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΥ
Facebook Twitter

Κοντρ λιμιέρ

Κοντρ λιμιέρ

Όσο το αριστερό μας πόδι ανταγωνίζεται με το δεξί, ποιό θα πάει μπροστά



z Facebook Twitter
Mόνο η Ηasselblad μπορεί να πλησιάσει την αίσθηση του φιλμ... Αλλά και πάλι... Φωτ.: Στάθης Τσαγκαρουσιάνος/ LIFO


Βόλτα στους άμμους του Λαγανά.
Άθικτοι, χάρη στις χελώνες. Κοντρ λιμιέρ. Κόλλημα με τη Rοlleiflex 2.8 που μου δάνεισε ο Πάρις. Έβγαλα ένα φιλμ στους τάφους (πάλι)·  στο φωτογραφείο του νησιού με κοίταζαν σαν εξωγήινο. «Έχουμε να εμφανίσουμε 6 Χ 6 από την πλειστόκαινο εποχή», μού είπε ο πλέον πνευματώδης. Ευτυχώς έχω τρία φιλμ. Με είχε μαγέψει το καλοκαίρι η ανυπέρβλητη Χ2D Ηasselblad, τα χρώματά της είναι ένα εικαστικό ποίημα ― όμως αυτό που αντικρύζεις μόλις σκύβεις στο κλείστρο της Rolleiflex είναι σαν μεγάλη λογοτεχνία: τίποτα λιγότερο από την τέλεια φωτογραφία. Ποτέ η ψηφιακή δεν θα φτάσει σε τέτοια ισορροπία ρεαλισμού και ονείρου. 

Ευτυχώς που έχουμε τις μανίες μας, όσο το αριστερό μας πόδι ανταγωνίζεται με το δεξί, ποιό θα πάει μπροστά ― μέχρι να καταλάβουν το αδιέξοδον του πράγματος και μουλαρώσουν.

z Facebook Twitter
Φωτ.: Στάθης Τσαγκαρουσιάνος/ LIFO
z Facebook Twitter
Το γατάκι μου βλέπει πια καθαρά το φως στην άκρη του 2023. Διστάζει όμως να πάει προς τα εκεί. Δεν καταλαβαίνει γιατί αλλάζει ο χρόνος, αφού τον ίδιο διάδρομο διασχίζει πάντα. Είναι χαζό το γατάκι μου, δεν ξέρει να παίζει... Φωτ.: Στάθης Τσαγκαρουσιάνος/ LIFO

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ