Τα «γκόλντεν μπόις»

Τα «γκόλντεν μπόις» Facebook Twitter
0

Οργήκαι υπόκωφη κατακραυγή μαίνεται στουςκόλπους της Νέας Δημοκρατίας, όπου ταπροστατευτικά χωρίσματα μεταξύ βαθμίδωνκαι προσώπων υποχωρούν, η πειθαρχικήομοιογένεια διαλύεται με αποτέλεσμανα επικρατεί "δημιουργική" χάβραπληγωμένων εγωισμών, προσωπικώνκαταγγελιών και μπαγιατεμένης μνησικακίας.Πέρα από τον Τατούλη που κρέμασε τηνκάπα του νωρίς, το λόγο παίρνουν παλαιάστελέχη (που πάνω στην περικεφαλαίαέχουν και κάποια ακροδεξιά φτεράμισοκρυμμένα), μιλώντας πια για ταενδότερα του κόμματος. Ποιοι είναι"αυτοί" και ποιοι είμαστε "εμείς";Το "εμείς" δεν θέλει συστάσεις καιδιαπιστεύσεις: Εννοεί τα γαλάζια σπλάχνατης παράταξης, τις ακρογωνιαίεςπροσωπικότητες που έκαναν τόσα χρόνιατουμπεκί για να μπορέσει το κόμμα, με‘αριστερά" συνθήματα να ανέλθειεπιτέλους στην εξουσία. Οσο για το"αυτοί", περιλαμβάνει τους αρτισύστατουςάνδρες που ανέλαβαν τα ζηλευτά πόστα,κέρδισαν την εύνοια του ηγήτορα καιφυσικά το λύειν και το δεσμείν στιςκυβερνητικές αποφάσεις. Η κραυγή τουΠολύδωρα για τα "γκόλντεν μπόις", γιατις παρείστικες ενδοσυμμαχίες και ταλοιπά, ουσιαστικά καταδεικνύει το χάσμαπου διευρύνεται επικίνδυνα ανάμεσαστους "παλιομοδίτες" και στους"νεότευκτους". Αχ πού 'σουν νιότη πού'δειχνες πως θα γινόμουν (μεγ)άλλος....

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ