Ένας νέος πολυχώρος για το tattoo ανοίγει απόψε σε ένα παλιό φανοποιείο πίσω από το Πάντειο

Ένας νέος πολυχώρος για το tattoo ανοίγει απόψε σε ένα παλιό φανοποιείο πίσω από το Πάντειο Facebook Twitter
Ο χώρος που στεγάζει το Heartbeatink Headquarters είναι ένα παλιό φανοποιείο από τα 70's, στην περιοχή πίσω από το Πάντειο και εκτός από τα γραφεία έχει ένα φωτογραφικό στούντιο και έναν χώρο τέχνης. Ο industrial χαρακτήρας του χώρου διατηρήθηκε, προστέθηκαν μερικές ξύλινες επιφάνειες και DIY έπιπλα. Φωτό: Ινώ Μέη
0

Μετά από τρία χρόνια πετυχημένης πορείας το HeartbeatInk, το μοναδικό Ελληνικό διαδικτυακό περιοδικό για το tattoo γιορτάζει και εγκαινιάζει τον νέο του χώρο, το Heartbeatink Headquarters. Όλα ξεκίνησαν με το λανσάρισμα του heartbeatink.gr τον Μάιο του 2013, στη συνέχεια ήρθε το HeartbeatInk Apparel, μία σειρά ρούχων που σχεδιάζονται και ράβονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, οι εκδόσεις HeartbeatInk Publications και τώρα ο πολυχώρος. Ένα παλιό φανοποιείο από τα 70's, στην περιοχή πίσω από το Πάντειο στεγάζει εκτός από τα γραφεία του HeartbeatInk, ένα φωτογραφικό στούντιο και έναν χώρο τέχνης. Ο industrial χαρακτήρας του χώρου διατηρήθηκε, προστέθηκαν μερικές ξύλινες επιφάνειες και DIY έπιπλα. «Το Heartbeatink Headquarters δεν απευθύνεται μόνο στους λάτρεις του tattoo, αλλά και σε όλο τον κόσμο που επιθυμεί να έρθει σε επαφή με την τέχνη του tattoo», λέει η Ινώ Μέη η ιδρύτρια του HeartbeatInk. «Μέσα από την μόνιμη συλλογή μας με φωτογραφίες, fine art prints, screen prints, mixed media έργα και φυσικά τη σειρά με τα εξώφυλλα του περιοδικού μας, καθώς και με τις εκθέσεις που θα φιλοξενήσουμε προσεχώς στην gallery του χώρου μας. Όλα τα έργα σαφώς και σχετίζονται με το tattoo».

Το HeartbeatInk Headquarters απευθύνεται και σε επαγγελματίες φωτογράφους που έχουν ανάγκη από ένα πλήρως εξοπλισμένο φωτογραφικό στούντιο. Ο χώρος αντανακλά απόλυτα την αισθητική του HeartbeatInk και δημιουργήθηκε από την ομάδα εξολοκλήρου. «Μας αρέσει οτιδήποτε έχει να κάνει με το δημιουργικό κομμάτι και θέλαμε εξ αρχής να έχουμε τον έλεγχο στο πως θα διαμορφωθεί το καινούργιο μας εργασιακό περιβάλλον. Η επιθυμία και η ανάγκη να βρει στέγη, το όραμά μας και παράλληλα να εξελιχθεί αυτό που κάνουμε με τόσο κόπο τα τελευταία τρία χρόνια, γέννησε την ιδέα να ανοιξουμε αυτον τον χώρο».

Στην Ευρώπη συναντάμε κι ένα revival του hanpoke tattoo (τατουάζ που δεν γίνεται με μοτεράκι) και γενικά του πιο πρωτόγονου, γεγονός που βρίσκω πολύ ενδιαφέρον καθώς οι ρίζες του tattoo είναι «πρωτόγονες» αφού χρονολογούνται αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν. Βέβαια, και το Old School παραμένει σταθερό σε προτιμήσεις.

 

— Πώς είναι να έχεις μία πετυχημένη πορεία σε δύσκολους καιρούς;

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων για τις μοναδικές στιγμές που έχω ζήσει μέσα από την πορεία μου με το HeartbeatInk. Μείζονος σημασίας είναι η εκτίμηση που έχουν δείξει έμπρακτα στην προσπάθειά αυτή σημαντικοί ανθρώπους της παγκόσμιας tattoo κοινότητας, προσκαλώντας μας σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού και καλώντας με να συμμετάσχω στην κριτική επιτροπή για το διαγωνιστικό κομμάτι των καλύτερων tattoos, γεγονός εξαιρετικά τιμητικό. Η γνωριμία μου με την συγκλονιστική και πλέον αυθεντική tattoo οικογένεια, την The Leu Family, καθώς και με το ζωντανό θρύλο του tattoo Don Ed Hardy ήταν απλά μαγική.

— Πώς αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες;

Με υπομονή και επιμονή. Ειδικά αυτή την εποχή που διανύουμε, σίγουρα ένα τέτοιο εγχείρημα φαντάζει ενδεχομένως ακόμα πιο δύσκολο. Ωστόσο, οι δυσκολίες δε με τρομάζουν και η δημιουργικότητα δε σταματά για οποιοδήποτε λόγο!

— Ποια είναι η τάση στο tattoo αυτόν τον καιρό;

Ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση όσον αφορά στο ρεαλιστικό, θεωρώ ότι πλέον υπάρχει σαφής άνοδος του γραμμικού-γεωμετρικού tattoo και του blackwork γενικότερα. Στην Ευρώπη συναντάμε κι ένα revival του hanpoke tattoo (τατουάζ που δεν γίνεται με μοτεράκι) και γενικά του πιο πρωτόγονου, γεγονός που βρίσκω πολύ ενδιαφέρον καθώς οι ρίζες του tattoo είναι «πρωτόγονες» αφού χρονολογούνται αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν. Βέβαια, και το Old School παραμένει σταθερό σε προτιμήσεις. Γενικά, όποιες κι αν είναι οι εκάστοτε «τάσεις» το μόνο σίγουρο είναι ότι το Tribal, το Traditional Japanese και το American Old School ήταν, είναι και θα είναι για πάντα.

Ένας νέος πολυχώρος για το tattoo ανοίγει απόψε σε ένα παλιό φανοποιείο πίσω από το Πάντειο Facebook Twitter
Φωτό: Ινώ Μέη
Ένας νέος πολυχώρος για το tattoo ανοίγει απόψε σε ένα παλιό φανοποιείο πίσω από το Πάντειο Facebook Twitter
Φωτό: Ινώ Μέη
Ένας νέος πολυχώρος για το tattoo ανοίγει απόψε σε ένα παλιό φανοποιείο πίσω από το Πάντειο Facebook Twitter
Φωτό: Ινώ Μέη
Ένας νέος πολυχώρος για το tattoo ανοίγει απόψε σε ένα παλιό φανοποιείο πίσω από το Πάντειο Facebook Twitter
Φωτό: Ινώ Μέη
Ένας νέος πολυχώρος για το tattoo ανοίγει απόψε σε ένα παλιό φανοποιείο πίσω από το Πάντειο Facebook Twitter
Φωτό: Ινώ Μέη

Info

Εγκαίνια του HEARTBEATINK HEADQUARTERS, Σάββατο 7 Μαΐου Δεληγιάννη 11 & Φραγκούδη, Καλλιθέα (πίσω από το Πάντειο) 18:00 – 00:00, Είσοδος ελεύθερη

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Urban Culture / Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Ένα μικρό οδοιπορικό σε περισσότερο ή λιγότερο γνωστά τοπόσημα και γειτονιές του Πειραιά που παρουσιάζουν ιστορικό, αρχιτεκτονικό, κοινωνιολογικό αλλά και πολιτιστικό ενδιαφέρον με «ξεναγό» τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου, Νίκο Διαμαντή.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

Radio Lifo / Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

O στυλίστας Ανδρέας Κόκκινος και ο γραφίστας Στάθης Μητρόπουλος εξηγούν στη Μερόπη Κοκκίνη πώς έστησαν το βιβλιοπωλείο τους και τι έκαναν όταν ξαφνικά μια μέρα εμφανίστηκε εκεί η Τίλντα Σουίντον.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ