6 νέοι οπαδοί των τατουάζ μιλούν για το αγαπημένο τους

6 νέοι οπαδοί των τατουάζ μιλούν για το αγαπημένο τους Facebook Twitter
3

Γιώργος, 24

6 νέοι οπαδοί των τατουάζ μιλούν για το αγαπημένο τους Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Το πιο σημαντικό τατουάζ μου είναι η λέξη «freak» που έκανα στο κούτελό μου. Το έκανα πριν από έναν χρόνο, κατά κάποιον τρόπο ως απάντηση σε όλους αυτούς που με λέγανε «φρικιό» στον δρόμο. Ούτως ή άλλως, για μένα το τατουάζ είναι μια αντίδραση. Από μικρός ήθελα να γίνω extreme και να διαφέρω. Η μητέρα μου είναι Αυστριακή και επειδή τα πράγματα είναι πιο προχωρημένα εκεί, δεν είχε πρόβλημα. Ο πατέρας μου, πάλι, που είναι Έλληνας, είναι πιο συντηρητικός, αλλά το έχει συνηθίσει πλέον και το έχει αποδεχτεί. Είναι καθημερινότητα και τρόπος ζωής. Αν το κάνεις για μόδα, συνήθως το μετανιώνεις. Προς το παρόν, δεν έχω μετανιώσει για τίποτα από αυτά που έχω κάνει. Πέρα από τα τατουάζ που έχω πάνω μου, έχω βάλει κέρατα, έχω κόψει τη γλώσσα, έχω κάνει stretching και πολλά piercings – αυτό στη μύτη πρέπει να είναι το πιο επίπονο που έχω κάνει. Στο σχολείο ήμουν ήσυχος και δεν έχω πέσει θύμα bullying. Πάντα ήθελα να είμαι διαφορετικός, δεν ξέρω ακριβώς το γιατί, είναι απλώς μια αντίδραση.

Τάρια, 20

6 νέοι οπαδοί των τατουάζ μιλούν για το αγαπημένο τους Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Το πιο εντυπωσιακό τατουάζ μου είναι το Tank Girl, από ένα από τα αγαπημένα μου κόμικς. Η κοπέλα που πρωταγωνιστεί σε αυτό το έχει σκάσει από τον στρατό με ένα τανκ και κάνει διάφορα τρελά. Όλο το σκηνικό εκτυλίσσεται στην Αυστραλία. Μου αρέσει γιατί έχει πολλά φεμινιστικά στοιχεία και με την Tank Girl θα μπορούσα εύκολα να κάνω παρέα. Έχει περίεργα μαλλιά, χρωματιστά, δεν τη νοιάζει τι λένε οι άλλοι, πίνει μπίρες, καπνίζει, είναι «δικό μας κορίτσι». Ξεκίνησα να το φτιάχνω τον Οκτώβρη και έκανα οκτώ sessions ανά μήνα μέχρι να το ολοκληρώσω. Ήταν λίγο επίπονο, ειδικά σε σημεία όπως η μασχάλη και μέσα από τον αγκώνα, αλλά πιο πολύ με ταλαιπώρησαν οι πολλές ώρες. Στους γονείς μου δεν αρέσουν και πολύ τα τατουάζ μου, αν και είναι κάτι που έχουν συνηθίσει πια. Η φράση «Let's do it, let's fall in love» είναι από το σάουντρακ ταινίας που γυρίστηκε στα '90s και τραγουδάει η Joan Jett. Το συγκεκριμένο τατουάζ πήρε το πρώτο βραβείο στο φετινό Tattoo Convention, στην κατηγορία «Full Color» και το έκανε ο Uncl Paul Knows (Iron Brush tattoo).

Βλάσης

6 νέοι οπαδοί των τατουάζ μιλούν για το αγαπημένο τους Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Το πιο σημαντικό τατουάζ μου είναι αυτό που έχω στο χέρι και φτάνει σε όλη την πλάτη μου: είναι η Παναγιά του Χάρου και είναι η μόνη απεικόνιση της Παναγίας να κρατάει τον Εσταυρωμένο. Είναι από τα μέρη μου, από την Πάτμο. Είναι ένα κομμάτι θρησκευτικού χαρακτήρα και το έκανα όταν έχασα τον αδελφό μου και άλλαξε πολύ ο τρόπος σκέψης μου. Η πρώτη φράση που έκανα τατουάζ ήταν το «so many things, so little time» και μετά, όποτε χώριζα, τσακωνόμουν ή γενικά περνούσα κάποια έντονη ψυχική κατάσταση, πήγαινα και βάραγα ένα. Ένιωθα ότι άλλαζα κάτι πάνω μου. Το τατουάζ είναι κάτι υποκειμενικό, δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια. Δεν έχει αλλάξει την καθημερινότητά μου, ούτε στις δουλειές μου έχω πρόβλημα. Πλέον, τατουάζ έχει σχεδόν όλος ο κόσμος.

Αναστασία 19

6 νέοι οπαδοί των τατουάζ μιλούν για το αγαπημένο τους Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Το πιο σημαντικό τατουάζ μου είναι στην πλάτη. Είναι το δέντρο της ζωής που προέρχεται από τον ιουδαϊκό εσωτερισμό. Συμβολίζει τη δημιουργία όλου του σύμπαντος. Διαβάζω πολλά τέτοια βιβλία και οι θεωρίες του ιουδαϊσμού με εκφράζουν πολύ. Ήταν αρκετά επίπονη η διαδικασία, γιατί έγινε με την πιο μεγάλη βελόνα. Το τατουάζ μου με έχει αλλάξει γιατί συμβολίζει ακριβώς αυτό που πιστεύω και τώρα που το έχω πάνω μου είναι μέρος του εαυτού μου. Ο καμπαλισμός είναι ένα σύστημα φιλοσοφικών ιδεών και ένα σύμβολο του ιδεαλισμού, το ότι μπορείς να αγγίξεις το ιδανικό. Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, που έχει και μαθήματα για τον βουδισμό, τον ινδουισμό και τις κινέζικες θρησκείες.

Μαρία Φλώρα (SOMF)

6 νέοι οπαδοί των τατουάζ μιλούν για το αγαπημένο τους Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

H Sotja είναι από τις αγαπημένες μου καλλιτέχνιδες. Το στυλ της είναι μοναδικό και τη θαύμαζα από πάντα, αλλά ποτέ δεν είχα χτυπήσει ένα δικό της σχέδιο. Με τα πολλά, αποφασίσαμε με τη φίλη μου τη Bianca να κάνουμε το ίδιο crescent moon, ένα tribute στη φιλία μας και τον θαυμασμό μας για τη δουλειά της Sotja, αλλά στο δικό μου πρόσθεσα και το «How soon is now», τον τίτλο του αγαπημένου μου κομματιού των Smiths, τόσο για τη μουσική του, που μου θυμίζει κάτι από τέλος του κόσμου, όσο και για τον στίχο «Ι 'm the son and the heir of nothing in particular» μεταξύ άλλων. Το φεγγάρι που χτύπησα γύρω του είναι μαύρο, αλλά στάζει και ξεβάφει και φαίνεται από μέσα το λευκό, γιατί είναι αισιόδοξο. Με κάνει να θυμάμαι πως δεν χρειάζεται να είσαι από κάπου για να φτάσεις κάπου, πως πρέπει να σταματήσω να είμαι ανυπόμονη και πως το καλύτερο, που όλοι περιμένουμε, δεν είναι απαραίτητα στο μακρινό μέλλον, λίγο σαν το «You never know, when you 're living in the golden age».

Σελήνη

6 νέοι οπαδοί των τατουάζ μιλούν για το αγαπημένο τους Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Το πιο σημαντικό τατουάζ μου το έχω κάνει στην πλάτη πριν από τρία χρόνια. Είναι οικογενειακή υπόθεση. Έχω κάνει το όνομα του μπαμπά μου, η αδελφή μου έχει το όνομα της μαμάς μου στο ίδιο σημείο. Μου πήρε τρία χρόνια να το αποφασίσω, φοβόμουν. Μια μέρα που είχα κάπως περίεργη διάθεση πήγα στη φίλη μου, τη Foxy Lady (Dildo Τattoo), και μου το έκανε. Πόνεσε πολύ, δεν το έχω μετανιώσει, αλλά δεν νομίζω να κάνω άλλο. Όταν με είδε ο πατέρας μου με ρώτησε τι έκανα, του εξήγησα κι εκείνος μου είπε: «Γιατί, ρε παιδάκι μου, τι ανάγκη έχεις;». Όταν του είπα ότι ήταν το όνομά του, κατευθείαν με αγκάλιασε, βούρκωσε και συγκινήθηκε πολύ. Τα πάμε πολύ καλά με τον πατέρα μου, είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος, τον αγαπάω και τον θαυμάζω πολύ. Το μέγεθος και τη γραμματοσειρά του τατουάζ την επιλέξαμε μαζί με τη Foxy Lady. Είναι μια γραμματοσειρά του 17ου, γιατί δεν ήθελα να διακρίνεται ακριβώς το όνομα. Νομίζω ότι τον μπαμπά μου τον κάνει να νιώθει κάπως περήφανος.

Urban Culture
3

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα φυλαχτό για όλους και μια Αθηνά για την Αθήνα

Urban Culture / Δύο νέες τοιχογραφίες σε πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Στην Αλεξάνδρας μια τοιχογραφία-φυλαχτό για όλους μας από τον Άγγελο Πλέσσα, με τίτλο «Φυλαχτό όλων των Όντων», και στην Πανεπιστημίου η τοιχογραφία του Αριστείδη Λάππα «She Who Protects» με μια νέα, πολύχρωμη Αθηνά για μια νέα, πολυπολιτισμική Αθήνα.
THE LIFO TEAM
ΔΕΥΤΕΡΑ 04/07 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ - Ποια είναι τα πιο εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων της Μυκόνου; Μια concierge απαντά

Άννα Κ. / Ποια είναι τα πιο εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων της Μυκόνου; Μια concierge απαντά

Η Ιωάννα Μουρταράκου, γνωστή concierge των διασήμων της Μυκόνου, μιλάει με την Αννα Κόκορη για τη χλιδάτη ζωή στο νησί, τις πολλές ώρες δουλειάς και τα εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων επισκεπτών
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ
Generation new: Μια όμορφη, διαφορετική Αθήνα

Summer in the city / New generation: Μια όμορφη, διαφορετική Αθήνα

Είναι μια γενιά αλλιώτικη, απελευθερωμένη, που δεν κάνει κανέναν διαχωρισμό σε φύλα, σεξουαλικότητα και προτιμήσεις, που δέχεται το διαφορετικό και κάνει ό,τι μπορεί για ένα καλύτερο μέλλον. Οχτώ ξεχωριστά παιδιά υποδέχονται το καλοκαίρι ακομπλεξάριστα, αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους, και φωτογραφίζονται σε διάφορα σημεία της Αθήνας.
M. HULOT & ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
18άρηδες, μια νέα γενιά με δικό της, νέο τρόπο διασκέδασης

Urban Culture / Οι 18άρηδες έχουν έναν νέο, δικό τους τρόπο διασκέδασης

Η παρατεταμένη περίοδος απομόνωσης λόγω Covid και οι απανωτές κρίσεις κάθε είδους έχουν αλλάξει τις συνήθειες των εφήβων. Οι σημερινοί 18αρηδες έχουν ανακαλύψει δικούς τους τρόπους διασκέδασης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Living / Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Για κάθε σχεδόν πόλη του κόσμου, οι τουριστικοί οδηγοί χωρίζονται σε εκείνους που συγκεντρώνουν «τα Χ καλύτερα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε» και στους «ζήστε το σαν ντόπιος». Στην περίπτωση της Αθήνας, η περιοχή της Πλάκας μπαίνει σίγουρα στους πρώτους οδηγούς. Ποιος είπε όμως ότι δεν έχει να προσφέρει και στους Αθηναίους;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
The Ellinikon Experience Centre: Ανακάλυψε σήμερα τον κόσμο του αύριο

Urban Culture / The Ellinikon Experience Centre: Ανακάλυψε σήμερα τον κόσμο του αύριο

Επισκεφθήκαμε και φωτογραφίσαμε το The Ellinikon Experience Centre και μέσα από μια πρωτόγνωρη εμπειρία ανακαλύψαμε πώς η Lamda Development αναπτύσσει το πιο φιλόδοξο και αειφόρο έργο αστικής ανάπλασης στην Ελλάδα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ