ΤΑ ΑΝΘΗ ΣΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ
της Κατερίνας Κοντοδήμα μοιάζουν σαν να έχουν σχεδιαστεί με νερομπογιές πάνω στο δέρμα. Η καλλιτέχνις δημιουργεί όμορφα σχέδια, εμπνευσμένα από τη φύση, βασίζοντας τη δουλειά της στη λεπτομερή παρατήρηση της χλωρίδας, από το φύλλο μιας φτέρης μέχρι το άνθος της παιώνιας, ένα από τα αρχαιότερα και ωραιότερα αγριολούλουδα.


Το στυλ της είναι εντελώς ρεαλιστικό, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και μια αίσθηση γαλήνης, αυτό το συναίσθημα που νιώθει κανείς μόνο μέσα στο φυσικό περιβάλλον. Τα τατουάζ που φιλοτεχνεί, τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες, έχουν τόση λεπτομέρεια και χρώμα, που θα μπορούσαν στιγμιαία να μπερδέψουν κάποιον και να νομίσει ότι πρόκειται για πραγματικά φυτά.

 

Το στυλ της είναι εντελώς ρεαλιστικό, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και μια αίσθηση γαλήνης, αυτό το συναίσθημα που νιώθει κανείς μόνο μέσα στο φυσικό περιβάλλον.


Η Κατερίνα, που πάντα ονειρευόταν να σπουδάσει στην Καλών Τεχνών, βρέθηκε τυχαία στον κόσμο του τατουάζ, όταν, μετά το πρώτο τατουάζ που της έκανε ένας συμμαθητής της στο σχολείο, θέλησε να πειραματιστεί κι εκείνη με τη δερματοστιξία, αγοράζοντας ένα μοτεράκι στα 17 της χρόνια και ξεκινώντας να κάνει τατουάζ πάνω στο ίδιο της το σώμα αλλά και στων φίλων της. Το ένα έφερε το άλλο και σήμερα εργάζεται στο στούντιο για τατουάζ Uncle Chronis στον Χολαργό.

 

Αν δει κανείς φωτογραφίες με δουλειές της στον λογαριασμό της στο Instagram θα καταλάβει πόσο πολύ έχει επηρεαστεί από την βοτανική ζωγραφική. «Επειδή δεν πήγα σε κάποια σχολή για να ακολουθήσω κάποια μέθοδο αυτό που βρήκα να κάνω και που τελικά λειτούργησε ήταν να παρατηρώ το πώς δουλεύουν άλλοι καλλιτέχνες. Όλη η έμπνευση για μένα έχει έρθει από τους botanical artists που μάζευαν λουλούδια, τα παρατηρούσαν εκ του φυσικού και έπειτα τα ζωγράφιζαν».


Αυτό προσπαθεί να κάνει κι η ίδια. Συνήθως βγαίνει για βόλτα στη γειτονιά της αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης, μαζεύει λουλούδια από τις αυλές και τα παρτέρια κι έπειτα επιχειρεί την απόδοσή τους αρχικά στο χαρτί και έπειτα στο δέρμα. Συνήθως ψάχνει να βρει και ό,τι πληροφορίες μπορεί γι αυτά από το ίντερνετ. «Δεν έχω γνώσεις βοτανολογίας γι αυτό κι όταν γυρνάω σπίτι τα φωτογραφίζω και ψάχνω μέσα από τις φωτογραφίες τους σε βιβλία βοταναλογίας για να βρω ακόμα και πώς ονομάζονται» λέει η ίδια.


Τελευταία στις βόλτες της μάζεψε τα όμορφα ροζ άνθη της οξαλίς (pink wood sorrel ή αλλιώς Oxalis articulate), άνθη φασκομηλιάς (baby sage), φύλλα μυρτιάς (myrtile leafs) και κυκλάμινα ενώ έχει ήδη κάνει τατουάζ με καμέλιες, παιώνιες, τριαντάφυλλα, παπαρούνες, τουλίπες και άνθη αμυγδαλιάς.


Ένα από τα αγαπημένα της άνθη είναι αυτά της αλστρομέριας. «Είναι από τα φυτά που, αν τα έχεις δει, δεν τα ξεχνάς εύκολα. Έχει εντυπωσιακά λουλούδια και ονομάζεται και "κρίνος των Ίνκας", μια και κατάγεται από τη Νότια Αμερική, πιο συγκεκριμένα από τις Περουβιανές Άνδεις».

 

Μπορείτε να αναζητήσετε την Κατερίνα Κοντοδήμα στο στούντιο Uncle Chronis στον Χολαργό (unclechronis.com) και να δείτε περισσότερα από τη δουλειά της στον λογαριασμό της στο Instagram (www.instagram.com/katerina_kontodima).

 

Tα ανθισμένα τατουάζ της Κατερίνας Κοντοδήμα
Η Κατερίνα Κοντοδήμα δημιουργεί όμορφα σχέδια, εμπνευσμένα από τη φύση.

 

Tα ανθισμένα τατουάζ της Κατερίνας Κοντοδήμα

 

Tα ανθισμένα τατουάζ της Κατερίνας Κοντοδήμα

 

Tα ανθισμένα τατουάζ της Κατερίνας Κοντοδήμα

 

Tα ανθισμένα τατουάζ της Κατερίνας Κοντοδήμα

 

Tα ανθισμένα τατουάζ της Κατερίνας Κοντοδήμα

 

Tα ανθισμένα τατουάζ της Κατερίνας Κοντοδήμα

 

Tα ανθισμένα τατουάζ της Κατερίνας Κοντοδήμα

 

Tα ανθισμένα τατουάζ της Κατερίνας Κοντοδήμα

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σου με ένα κλικ.