Το Youtube θα επιτρέπει στους πολιτικούς να αγοράζουν διαφημιστικό χώρο στην πλατφόρμα εν όψει των προεδρικών Αμερικανικών εκλογών του 2020. 

 

Μάλιστα, οι διαφημίσεις αυτές θα μπορούν να είναι αρκετά στοχευμένες για εκλογείς από συγκεκριμένες πολιτείες-κλειδιά, όπως είναι το Οχάιο και η Νότια Καρολίνα. Η λειτουργία αυτή θα μπορεί να υλοποιηθεί μέσω ενός νέου εργαλείου που έχει κυκλοφορήσει και ονομάζεται «Instant Reserve». Στόχος του είναι να δώσει τη δυνατότητα στους διαφημιστές να σχεδιάζουν τις καμπάνιες τους με ένα ορισμένο budget και εν μέρει να προβλέπουν την απήχηση που αυτή θα έχει πριν ακόμη ξεκινήσει η υλοποίησή της.

 

Η Google, στην οποία και ανήκει το Youtube, έχει διαπιστώσει ότι γνωστοί πολιτικοί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Τραμπ, ξοδεύουν περίπου 21,8 εκατομμύρια δολάρια για διαφημιστικούς σκοπούς στις πλατφόρμες αυτές. Έτσι, είναι λογικό πως οι διαφημίσεις στην αρχική σελίδα του Youtube αποτελούν πραγματικά ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους πολιτικούς. 

 

Βέβαια, τα παραπάνω ποσά για προεκλογικές καμπάνιες δεν είναι εξίσου σημαντικά με αυτά που επενδύουν οι πολιτικοί στο Facebook, όπου ξοδεύουν περίπου 43,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα πάντοτε με το The Wall Street Journal. Επομένως, αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή του Youtube να δώσει τη δυνατότητα στους πολιτικούς να τοποθετούν διαφημίσεις εν όψει εκλογών και παράλληλα να στοχεύουν σε συγκεκριμένα κοινά, μπορεί να θεωρηθεί και ως ένας τρόπος για να μειωθούν οι διαφημιστικές τους καμπάνιες στο Facebook. 

 

Με πληροφορίες από The Verge