Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Η Shrimp Avocado Salad με mix μαρουλιού, γαρίδες Cajun, καλαμπόκι, αγγούρι, κόλιανδρο και dressing λεμόνι, ελαιόλαδο και μέλι αποδείχτηκε πολύ καλή. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO
0

Η άνοιξη έφτασε, οι συνδρομές στα γυμναστήρια ανανεώνονται και η σαλάτα, ως κυρίως γεύμα, έχει αρχίσει να φαντάζει σαν την τέλεια λύση όταν θέλουμε να χάσουμε τα κιλά του χειμώνα. Προτού γκρινιάξεις, όπως έκανα κι εγώ, σκέψου ότι υπάρχουν πάντα νόστιμες λύσεις. Μπορείς, μάλιστα, να τις παραγγείλεις και στο γραφείο.

Διανύουμε την εποχή που θυμόμαστε όλοι ότι καλό θα ήταν να πηγαίνουμε στο γραφείο με το φαγητό που έχουμε φτιάξει μόνοι μας, έτσι ώστε να είναι υγιεινό, ελαφρύ και μετρημένο στις θερμίδες του. Τα τάπερ εμφανίζονται στα κουζινάκια των εταιρειών και τα ψητά, άνοστα κοτόπουλα συναγωνίζονται τις «χάρτινες» σαλάτες με μία μόνο κουταλιά ελαιόλαδο. Η κατάσταση αποπνέει λίγη απόγνωση, χωρίς καθόλου γεύση, και πολύ εκνευρισμό και η ανάγκη να βρεθεί μια λύση για όλους τους πεινασμένους της χώρας είναι επιτακτική.

Σε μια τέτοια στιγμή της ζωής μου περνούσα έξω από το Salad Up στο Κολωνάκι και είπα να δοκιμάσω την τύχη μου. Κρατούσα μικρό καλάθι, βέβαια. Άλλωστε, πόσο νόστιμη μπορεί να είναι μια σαλάτα και πόσο θα μπορούσε να με «κρατήσει» μια εργάσιμη μέρα;

Στο Salad Up οι σαλάτες είναι πολλές και χωρισμένες σε διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν κάποιες κλασικές, άλλες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και ενέργεια και σαλάτες με χαμηλά λιπαρά. Στο μενού βρίσκεις, ακόμα, σαλάτες με όσπρια, με noodles, με κρύα ζυμαρικά ή με πένες ολικής άλεσης και σαλάτες με πειραγμένες και εμπνευσμένες μείξεις του σεφ.


Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί μου διαλύθηκαν με το που βρέθηκα μπροστά στο μεγάλο ψυγείο όπου βρισκόντουσαν καθαρά και τακτοποιημένα όλα τα υλικά. Με την πρώτη ματιά κατάλαβα ότι οι άνθρωποι εδώ έχουν πάρει τη σαλάτα πολύ σοβαρά.


Συγκεκριμένα, στο Salad Up οι σαλάτες είναι πολλές και χωρισμένες σε διάφορες κατηγορίες. Υπάρχουν κάποιες κλασικές, άλλες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη και ενέργεια και σαλάτες με χαμηλά λιπαρά. Στο μενού βρίσκεις, ακόμα, σαλάτες με όσπρια, με noodles, με κρύα ζυμαρικά ή με πένες ολικής άλεσης και σαλάτες με πειραγμένες και εμπνευσμένες μείξεις του σεφ.


Για να μπορέσω να αποκτήσω σωστή άποψη αλλά και να ξέρω αν το Salad Up θα αναλάμβανε μέρος της καθημερινής μου διατροφής, δοκίμασα τρεις διαφορετικές σαλάτες. Ξεκίνησα με την L.A. Chicken Salad με κοτόπουλο πάπρικα, μπέικον, αβοκάντο, τορτίγια τσιπς και γιαούρτι, που ήταν η λιγότερο αθώα και σίγουρα ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Φρέσκα, κρατσανιστά λαχανικά, ζουμερό κοτόπουλο και ώριμο, εύγεστο αβοκάντο συνέθεταν ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Ξεκίνησα με την L.A. Chicken Salad με κοτόπουλο πάπρικα, μπέικον, αβοκάντο, τορτίγια τσιπς και γιαούρτι, που ήταν η λιγότερο αθώα και σίγουρα ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO

Συνέχισα με την Blackened Chicken, που η βάση της έχει κινόα και εμπλουτίζεται με φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο, μάνγκο, αβοκάντο, φέτα και γιαούρτι. Αν και ορκισμένη εχθρός της κινόα, αυτή η σαλάτα κατάφερε να με κερδίσει. Όχι μόνο ήταν νόστιμη αλλά ήταν τόσο πλούσια και γενναιόδωρη στα υλικά της, που με έκανε να πιστέψω ότι μαζί της μπορώ να περάσω πολλές ώρες, χωρίς καν να σκεφτώ κάποιο σνακ ή γλυκό.

Για τελευταία άφησα τη σαλάτα με τις λίγες θερμίδες. Την έβαλα μπροστά μου και αποφάσισα να είμαι σκληρή μαζί της. Τελικά, η Shrimp Avocado Salad με mix μαρουλιού, γαρίδες Cajun, καλαμπόκι, αγγούρι, κόλιανδρο και dressing λεμόνι, ελαιόλαδο και μέλι αποδείχτηκε πολύ καλή. Ούτε που θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι πρόκειται για μια σαλάτα που προτείνεται σε κάποιον που κάνει μαζεμένη διατροφή.

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Η Blackened Chicken έχει ως βάση της την κινόα και εμπλουτίζεται με φρέσκο κρεμμυδάκι, κόλιανδρο, μάνγκο, αβοκάντο, φέτα και γιαούρτι. Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO


Στο μενού του Salad Up βρίσκεις ακόμα ζεστά ζυμαρικά, πεντανόστιμα κρύα ή ζεστά wraps, μπέιγκελ, αυγά μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, healthy pancakes, φρουτοσαλάτες με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, κρέμες τσία και βρόμης και τονωτικά smoothies. Με απλά λόγια, το Salad Up έχει όλα εκείνα που θα ήθελες να έχει το ταπεράκι που φτιάχνεις κάθε πρωί στο σπίτι σου και ελπίζεις να μη σε προδώσει μέχρι το τέλος της ημέρας.


Στα καταστήματα του Salad Up μπορείς να κάτσεις άνετα και ωραία από το πρωί έως στις 11 το βράδυ. Αν, πάλι, το πρόγραμμά σου είναι δύσκολο, μπορείς να παραγγείλεις το φαγητό σου και να το απολαύσεις στο γραφείο ή στο σπίτι. Είδες που υπάρχει λύση για όλα;

Στο Salad Up θα παραγγείλεις νόστιμες και χορταστικές σαλάτες για το γραφείο Facebook Twitter
Φωτό: Δώρα Μάστορα/LifO


Salad Up – www.saladup.gr

Λουκιανού 12, Κολωνάκι, 210 7296486

Κ. Βάρναλη 2-4, Χαλάνδρι, 210 6894008

Λαοδίκης 30, Γλυφάδα, 210 8941362

Facebook, instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης

Σήμερα δοκιμάζουμε / Winners Vegan Restaurant: Σε ένα από τα καλύτερα vegan εστιατόρια της πόλης

Ένα νέο vegan εστιατόριο έκανε την εμφάνισή του στην Αθήνα και ήμασταν από τους πρώτους που πήραμε μια γεύση από την κουζίνα του. Δημιουργημένο για να παρασύρει στα τραπέζια του ακόμα και τους πιο πιστούς οπαδούς των ζωικών εδεσμάτων, το Winners φαίνεται να έχει κάνει focus στην τέλεια γεύση και στις παραπλανητικές της ικανότητες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ