Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter
0

Weekends at Winter Garden

Η εμπειρία brunch γίνεται θεσμός στο Winter Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Το brunch είναι μια απολαυστική συνήθεια. Όμως, από τη συνήθεια μέχρι την έννοια της συνολικής εμπειρίας υπάρχει μια διαφορά που φέρει την υπογραφή του Winter Garden City Lounge, του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Τα Σαββατοκύριακα αποκτούν γεύση υψηλής γαστρονομίας, ατμόσφαιρα χειμωνιάτικου κήπου που σε υποδέχεται στο κέντρο της Αθήνας και down tempo ήχους που συνοδεύουν την εμπειρία brunch «Weekends at Winter Garden».


Ο executive chef Αστέριος Κουστούδης και η ταλαντούχα ομάδα του προτείνουν μια σειρά από γλυκά και αλμυρά εδέσματα που θα απολαύσεις από τις 11:00 έως τις 14:00. Φρεσκοψημένα χειροποίητα μπριός και γαλλικά κρουασάν βουτύρου ή σοκολάτας gianduja, σπιτική μαρμελάδα με φρούτα εποχής και κρέμα με μοσχολέμονο, μέλι καστανιάς και τσουρέκι με μαστίχα διά χειρός του pastry chef Ευγένιου Βαρδακαστάνη, για να συνοδεύσεις τον καφέ, τον χυμό ή το τσάι της επιλογής σου.


Στα ορεκτικά θα βρεις εκλεκτές προτάσεις, όπως το μίνι ravioli λαχανικών με καβούρι, αβοκάντο και εσπεριδοειδή και το Jamon Serrano με ζεστή σαλάτα από μανιτάρια του δάσους, τρούφα και αποξηραμένα βύσσινα. Στα κυρίως πιάτα, οι δημιουργικές επιλογές περιλαμβάνουν προτάσεις με βιολογικά αυγά, όπως μελάτα με σολομό μαρινέ και καπνιστό Le Jajik, benedict με αστακό και σάλτσα hollandaise, ενώ ο σεφ εμπνέεται κάθε φορά μια γευστική έκπληξη ως πιάτο ημέρας. Στη συνοδεία, ένα ποτήρι γαλλική σαμπάνια ολοκληρώνει την εκλεπτυσμένη απόλαυση brunch που κάνει τα Σαββατοκύριακα ξεχωριστά!


Οι διακριτικές μελωδίες, που διαχέονται στον χώρο, τα αρχιτεκτονικά στοιχεία με το μαρμάρινο δάπεδο και τις επιβλητικές κολόνες αλλά και το ζεστό φως που διαπερνά τα διακοσμητικά βιτρό, ξεκουράζοντας τα μάτια, δημιουργούν ένα σκηνικό χαλάρωσης που σε παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα και σε καλωσορίζει στην πολυτέλεια της αυθεντικής άνεσης.


Τα Weekends at Winter Garden μετατρέπουν την εμπειρία brunch σε μια απόλαυση που αφορά όλες τις αισθήσεις και σε καλούν να τη ζήσεις στον πιο όμορφο κήπο του κέντρου της Αθήνας!

Winter Garden City Lounge - Hotel Grande Bretagne, Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Αθήνα, 210 3330000, www.grandebretagne.gr, FΒ: Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens, Instagram: hotelgrandebretagne

Ark restaurant, bar, coffee shop

Η εμπειρία brunch στην αθηναϊκή Ριβιέρα.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Το brunch είναι ίσως το πιο δημιουργικό γεύμα της ημέρας και κυρίως το μοναδικό που μπορείς να γευτείς από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συνδυάζοντας αλμυρά και γλυκά πιάτα. Αν σε αυτή την ιδιαιτερότητα προσθέσεις τη θέα της θάλασσας και την ατμόσφαιρα της αθηναϊκής Ριβιέρας, τότε έχεις να κάνεις με την απόλυτη ευτυχία στη γαστρονομική της μορφή. Το Ark του Ομίλου Παπαθεοχάρη, που έχει βραβευτεί ουκ ολίγες φορές, με πιο πρόσφατο το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2019, σε υποδέχεται σε ένα μοναδικό περιβάλλον μπροστά στο κύμα, σερβίροντας ένα ξεχωριστό brunch που φέρει την υπογραφή του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.

Στον μπουφέ πρωινού φιγουράρουν σπιτικές μαρμελάδες, αυγά σε διαφορετικές συνταγές που ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή για να μπορείς να επιλέξεις, αλλαντικά και λαχταριστά κρουασάν. Το μενού του brunch, βασισμένο στην ελληνική παράδοση, σου προτείνει μια σειρά από εξαιρετικά πιάτα όπως πίτες που σερβίρονται κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο, δροσιστικές σαλάτες, μια σειρά συνταγές με αυγά, σάντουιτς με εκλεκτά υλικά σε διαφορετικές εκδοχές αλλά και μοναδικά πιάτα με ζυμαρικά για στιγμές που αναζητάς κάτι πιο χορταστικό.

Στα must try ανήκει η κρητική μυζηθρόπιτα με μέλι και κανέλα που σε κερδίζει με την αγνή και ταυτόχρονα αυθεντική γεύση της, αλλά και τα αυγά ποσέ Florentine που μαγειρεύονται αριστοτεχνικά και σερβίρονται σε ψωμάκια μπριός με baby σπανάκι σοτέ και σάλτσα hollandaise. Το brunch του Ark είναι μια εμπειρία απόλαυσης που θα ζήσεις σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας, ενώ η θέα της θάλασσας θα σε παρασύρει μακριά από την καθημερινότητα της πόλης.

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882, www.ark-glyfada.gr, FB: Ark, Instagram: ark.glyfada

Colonial Restaurant

Φυσική ομορφιά και ελληνική παράδοση συνθέτουν το τέλειο brunch.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Η φυσική ομορφιά του ιστορικού Golf Γλυφάδας αποτελεί από μόνη της ένα σημείο υψηλής αισθητικής, μόλις μια ανάσα από τη θάλασσα. Το all-day coffee-restaurant Colonial που δημιουργήθηκε σε απόλυτη αρμονία με τη φύση σε υποδέχεται στο ανανεωμένο Golf Prive για εξαιρετικό brunch, με γεύσεις δημιουργικές αλλά και οικείες, αφού όλα τα πιάτα βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση. Ο πολυβραβευμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης υπογράφει το μενού, προτείνοντας μια σειρά από συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν.

Το club sandwich με χωριάτικο ψωμί, κοτόπουλο ψητό, γαλοπούλα, μπέικον, γραβιέρα, ντομάτα, μαρούλι και μαγιονέζα είναι μια πρόταση που θα σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι έχεις δοκιμάσει σ' αυτή την κατηγορία. Η τραγανή πίτα Σμύρνης με χοντροκομμένο κιμά από αρνί και μοσχάρι, και σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι που προτείνει ο σεφ έχει φανατικούς οπαδούς και σίγουρα θα γίνεις ένας από αυτούς. Η ανοιχτή πιτούλα με σάλτσα ντομάτας, γραβιέρα, προσούτο, σαλάμι Λευκάδος και ρόκα είναι μια πρόταση που μυρίζει Ελλάδα και παράδοση.

Στο Colonial, ακόμα και το τοστ έχει τη σφραγίδα του τόπου μας, αφού φτιάχνεται με χωριάτικο καρβέλι, ζαμπόν ή γαλοπούλα, γραβιέρα και ντομάτα, ξυπνώντας μνήμες και γεύσεις χωριού. Οι χώρος, προσεγμένος σε κάθε λεπτομέρεια και ανοιχτός σε όλους, δημιουργεί αμέσως το αίσθημα της χαλαρότητας, καθώς τα χρώματα του δάσους συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για το καθημερινό brunch που μπορείς να απολαύσεις μέχρι τις 5 το απόγευμα. Οι γεύσεις, η ατμόσφαιρα και η αυθεντική φιλοξενία συνδυάζονται ιδανικά σε μια εμπειρία που θέλεις να ζεις ξανά και ξανά.

Golf Γλυφάδας, Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα, 210 3420002, www.golfprive.gr, FΒ: Golf Prive Glyfada, Instagram: golfpriveglyfada

Piu Verde all-day paradise

Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει, εσύ όμως όχι...

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Αν το σκεφτείς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χωρίζονται σε εκείνους που αγαπούν το πρωινό γεύμα και σε εκείνους που αγαπούν τον πρωινό ύπνο. Για όσους αγαπούν και τα δυο υπάρχει το brunch, μια συνήθεια που έδωσε άλλοθι στο late out of bed και αποτέλεσε αφορμή για ένα νέο είδος γαστρονομίας. Αυτή η γαστρονομία παρουσιάζεται στο Piu Verde σε μια μορφή που συνδυάζει το τροπικό περιβάλλον με τις ξεχωριστές γεύσεις και την άνεση με την έθνικ αισθητική.


Στο μενού που θα βρεις καθημερινά από το πρωί έως αργά το μεσημέρι (μη σου πω και νωρίς το απόγευμα) οι επιλογές είναι πολλές και πρωτότυπες ώστε να μπορείς κάθε μέρα να δοκιμάζεις έναν διαφορετικό συνδυασμό. Οι λάτρεις του γλυκού και του αλμυρού μπορούν να αφήσουν πίσω τους την αιώνια διαμάχη τους και να συναντηθούν στο Piu Verde για μια γευστική εκεχειρία (που μπορεί να οδηγήσει και σε συνθηκολόγηση).


Pancakes με σπιτική Nutella, τριμμένο oreo, digestive και κρέμα αμυγδάλου, Βάφλες με chocolate chip, κρέμα, φρούτα και πραλίνα φουντουκιού και Crepe sushi με μπανάνα, dulce de leche και τριμμένο μπισκότο διαδέχονται τα Αβγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας ή τα benetict με καπνιστό σολομό και πανσέτα, την Βάφλα από πατάτα με καπνιστό χοιρινό και αβγό ή την Κρέπα με κοτόπουλο, cheddar και σος Caesar.


Στο Piu Verde, το brunch αποκτά μια extended μορφή με πιάτα pizza και pasta, λαχταριστά burger –must try το Black Angus caprese με τομάτα, πέστο, προβολόνε και ρόκα- ενώ δε λείπουν οι vegeterian επιλογές (που σου εμπνέει η ατμόσφαιρα) όπως το vegan burger ή το sandwich με χούμους μανιταριών.


Ο χώρος εδώ ορίζεται δύσκολα με τον παραδοσιακό τρόπο, αφού τα δέντρα φυτρώνουν στο «μέσα» και η τζαμαρία που σε χωρίζει από το «έξω» αποτελεί ένα όριο δυσδιάκριτο. Η πλούσια βλάστηση με ακακίες, πεύκα, ευκάλυπτους και άλλα είδη (γνωστά και άγνωστα), τα συντριβάνια, οι μικροί καταρράκτες και όλα όσα φυτρώνουν φυσικά σε μια έκταση 3500 μέτρων σε παρασύρουν σε έναν περιβάλλον που μοιάζει με στημένο σκηνικό ταινίας. Με τη διαφορά πως στο Piu Verde όλα είναι τόσο αληθινά όσο η ανάγκη να βρεις έναν παράδεισο μέσα στην αστική σου καθημερινότητα.

Στρ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, Μετρό Εθν. Άμυνα, 210 6546185, www.piu-verde.gr, facebook.com/PiuVerdePapagou,
instagram.com/piuverdepapagou

Lot51

Brunch pairing με τον καλύτερο καφέ της πόλης.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Στα «Ιλίσια Πεδία» των Αθηνών, εκεί όπου βρίσκεται η πλατεία Βραζιλίας, ταξιδεύουμε εδώ και έναν χρόνο γευστικά και μουσικά με ένα μαγαζί που ήρθε για να μείνει. Ο λόγος, βέβαια, για το Lot51 που κατάφερε να μπει στον χάρτη των talk of the town all-day bars όχι τυχαία. Αρχικά, οι τρεις νέοι baristi που βρίσκονται πίσω από αυτό το εγχείρημα, ο Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Σπύρος Λάππας και ο Παναγιώτης Ζωτιάδης, φροντίζουν πίσω από την πρώτη μπάρα για τον καλύτερο και πιο ψαγμένο καφέ από την ελληνική εταιρεία Area 51. Μιλάμε για single origin καφέδες από Βραζιλία, Κολομβία, Ινδία και Αιθιοπία που φτιάχνονται και σερβίρονται αναλόγως.


Στη συνέχεια, ο σεφ Χρήστος Γκατζάνης αναλαμβάνει να μας απογειώσει με ένα υψηλής ποιότητας brunch menu, με προτάσεις όπως τα scrambled eggs με ψητά ντοματίνια και χαλούμι σχάρας, η ομελέτα, που είναι γαλλικού τύπου (ζουμερή και ολόλευκη!), το Croque Madame σε προζυμένιο ψωμί, το Green Veggie με γουακαμόλε, αλλά και άλλα, πιο lunch-άτα πιάτα, όπως το υπεργευστικό Chicken Burger από μπούτι κοτόπουλου με μπέικον σε ψωμάκι μπριός. Η μεγάλη έκπληξη έρχεται από τη νέα λίστα των γλυκών που, συν τοις άλλοις, κάνει pairing και με τους hi end καφέδες. Δοκίμασε το Bounty (crémeux σοκολάτας Valrhona Αriaga, τραγανό μπισκότο κακάο, παγωτό καρύδας, αφρός καρύδας και exotic sauce) με διπλό εσπρέσο Αιθιοπίας ή το Namelaka (γκοφρέτα πραλίνας, Namelaka Valrhona Αriaga, sauce passion, crunchy πέρλες σοκολάτας) που ισορροπεί γευστικά με τον bitter καφέ της Ινδίας. Aν θέλεις κάτι πιο «απλό», μπορείς πάντα να επιλέξεις ένα γευστικό κέικ μπανάνας ή σοκολάτας, μια τάρτα λεμονιού ή τα αγαπημένα pancakes.


Τέλος, την εικόνα συμπληρώνουν οι υπεύθυνοι Δήμος Παπαϊωάννου και Αργύρης Κοντραφούρης της δεύτερης μπάρας, αυτής των spirits, με πρωτότυπα και ιδιαίτερα κοκτέιλ, όπως το πικάντικο Le Paulmier, το τεκιλάτο Ashelles ή η υπερπαραγωγή Haut-Tige.


Αυτό το ιδιαίτερης αισθητικής μαγαζί, ντυμένο στα λευκά –διακόσμηση που σπάνε διάφορες φυσικές νότες, π.χ. οι πρασινάδες στο ταβάνι–, κάθε βράδυ ντύνεται μουσικά από ηλεκτρονικούς, funk και mainstream ήχους από διάφορους DJs και γνωστούς παραγωγούς. Εμείς για την ώρα θα πάμε μεσημεράκι για να απολαύσουμε την all-day κουζίνα και τον δεύτερο καφέ, που πίνεται πάντα πιο απολαυστικά.

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, 6937 337066, FΒ: LOT51, Instagram: lot.51

Just Made 33

Ραντεβού Brunch & Γεύσης γωνία στο κέντρο.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Όταν πριν από περίπου 5 χρόνια άνοιγε στον πεζόδρομο της οδού Ευαγγελιστρίας το Just Made 33 με την industrial αισθητική και τις απίθανες βιτρίνες από τις οποίες δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, έμελλε να γίνει ένα από τα must-go all-day bar του πολυσύχναστου κέντρου. Η λίστα με τις brunch επιλογές που έχει επιμεληθεί ο σεφ Alberto Tettos Simillides, το μενού που φρόντισε ο σεφ Ανδρέας Λαγός αλλά και τα γλυκά του βραβευμένου pastry chef Χρήστου Παπαδόγιαννη θα το κάνουν την απόλυτη επιλογή σου από τις 8 το πρωί και μέχρι τις 11 το βράδυ.

Εκεί άλλωστε το brunch σερβίρεται όλη μέρα, οπότε, ό,τι ώρα και να πας, μπορείς να βρεις αυτό που λαχταράς. Θα είναι ένα Salmon Benedict, τα κλασικά πλην τέλεια αυγά μάτια με μπέικον, ή κάτι από τις lunch επιλογές, όπως το λαχταριστό Bluecheese Βurger ή το BBQ Βurger με τις τέλειες φρέσκες τηγανητές πατάτες; Στα must είναι και οι απίθανες βελουτέ σούπες, όπως η πατατόσουπα με απάκι ή η ντοματόσουπα με πλιγούρι και μους φέτα. Αν επιθυμείς κάτι γλυκό, δε, θα ζαλιστείς και μόνο από την όψη των pancakes και των cakes, αλλά φρόντισε να μη χάσεις τη χειροποίητη τάρτα λεμονιού.

Το σίγουρο είναι ότι όπου κι αν καταλήξεις, η απόλαυση θα είναι στον μέγιστο βαθμό, γιατί τα υλικά είναι πάντα φρέσκα, άριστης ποιότητας και όλα τα πιάτα value for money. Όσο για τον καφέ, είναι πολυβραβευμένος και απλώς υπέροχος, ενώ, αν το γυρίσεις σε κάτι αλκοολούχο, τότε η ενημερωμένη λίστα κρασιών που βγαίνει όλη και σε ποτήρι θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς οινολάτρες.

Ευαγγελιστρίας 33, 215 5258062. FB: JUST MADE 33, Instagram: justmade33

Barreldier

Ένα brunch που θα αγαπήσεις στο κέντρο της πόλης.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Έχεις πάντα έναν καλό λόγο να πας στο Barreldier, και όχι μόνο μια συγκεκριμένη ώρα της μέρας. Μπορεί οι πρώτοι θαμώνες να το έκαναν στέκι τους γιατί γοητεύονταν από τα βαρελάκια στα οποία παλαιώνουν με τους δικούς τους ρυθμούς τα κλασικά κοκτέιλ, αλλά στην πορεία αποδείχτηκε ένα ιδανικό spot για κάθε ώρα. Γιατί το Barreldier βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στη στοά Μπολάνη, έχει τραπεζάκια έξω και από το πρωί μοσχοβολάει αρωματικό καφέ που σερβίρεται με μεγάλα χαμόγελα.

Επειδή, όμως, τα χαμόγελα δεν φτάνουν, το Barreldier έχει ένα δυνατό πρωινό, πες το και brunch, με το οποίο μπορείς να ξεκινήσεις υπέροχα τη μέρα σου. Σημείωσε: Πατάτες τηγανητές με μοσχαρίσιο κιμά (από το χωριό), french toast με σοκολάτα και ταχίνι και τα άρτι αφιχθέντα, «πρόστυχα» και ανελέητα pancakes με μυστική συνταγή από τη Γαλλία, τα οποία θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Το μενού, φυσικά, έχει επιλογές και για τα υπόλοιπα γεύματα με σαλάτες, pasta, μπέργκερ, πατάτες bravas και πλατό με μπρουσκέτες, διαλεχτά τυριά και αλλαντικά. Μόλις βρεθείς στο κέντρο, επισκέψου το για να πάρεις μια πρώτη γεύση. Το brunch τις Κυριακές σερβίρεται μέχρι τις 18:00, αν είσαι τέτοιος τύπος, ενώ, αν είσαι από τους άλλους, που αγαπούν τα after office drinks, η μουσική στο μαγαζί ξεκινάει από νωρίς. All-day bar το λένε κάποιοι. Εμείς το λέμε «μεγάλη αγάπη».

Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3254711, Facebook & Instagram

Beauty Killed The Beast

Το brunch έτσι όπως το ονειρεύεσαι.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Οι καθημερινές γίνονται Σαββατοκύριακα στην Παραμυθίας. Το BKTB παρουσιάζει νέα πιάτα, ανεπιτήδευτα, νόστιμα και ένα μενού που προκαλεί εντυπώσεις με τους συνδυασμούς του. Από τότε που το brunch αγαπήθηκε από τους Αθηναίους, η κουζίνα στο νεοκλασικό του BKTB δεν απογοήτευσε με τις τολμηρές προτάσεις και το ξεχωριστό αποτέλεσμα. Από κανένα brunch menu δεν λείπουν τα scrambled eggs που εδώ συνδυάζονται με βελούδινη κρέμα αρακά και bio φιλέτο σολομού σε tacos. Μια vegan επιλογή είναι το Plant Based Burger με μαγιονέζα από matcha, με πρωταγωνιστή το πρωτοποριακό brand της beyond meat με γεύση μοσχαρίσιου κρέατος, αλλά αποκλειστικά με vegan πρώτες ύλες.

Πρωτοκλασάτα πιάτα που μπορείς να απολαύσεις τόσο στο ιστορικό νεοκλασικό όσο και στον πεζόδρομο, όπου κάθε μέρα βγαίνουν τραπεζάκια και σου θυμίζουν κάτι από παλιά Αθήνα. Τώρα που ανοίγει ο καιρός, η σαλάτα τους με το kale και τα τρουφάκια τυριού με φέτα και γραβιέρα Νάξου είναι ίσως μία από τις ιδανικές προτάσεις για τις μέρες που θα διαλέξεις ένα από τα ιδιαίτερα τραπέζια του πεζόδρομου.

Κάθε μέρα, από τις 10:00 έως τις 16:00, δοκιμάζεις εποχικές γλυκές και αλμυρές γεύσεις παντός καιρού και πιάτα καρυκευμένα με φαντασία. Στα γλυκά highlights κυριαρχεί ο εκρηκτικός συνδυασμός κρέμας λεμόνι σερβιρισμένης πάνω σε κορμό σοκολάτας. Για όσους θελήσουν κάτι πιο ελαφρύ, μια υγιεινή επιλογή είναι το açai bowl με στραγγιστό γιαούρτι και βανίλια που δένει ιδανικά με τις φερ φορζέ καρέκλες για ένα πιο ινσταγκραμικό σκηνικό στον πεζόδρομο της Παραμυθίας.

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός, facebook.com/Beauty-Killed-the-Beast, instagram.com/beauty_killed_the_beast_gr

The Brunch Factory

Μια όαση χρωμάτων και γεύσεων στο Μοναστηράκι.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Στην οδό Αθηνάς βρίσκεται το απόλυτο brunch spot. Άλλωστε, ήδη το όνομά του, The Brunch Factory, αποκαλύπτει τις διαθέσεις του. Είναι μια όαση για τα μάτια και όχι μόνο στον πολύβουο αυτόν δρόμο του εμπορικού τριγώνου. Φυτά που κρέμονται από την οροφή, vintage πινελιές αποικιακού χαρακτήρα και μια ατμόσφαιρα που σε αγκαλιάζει και σε προετοιμάζει για τα καλύτερα που έρχονται. Βλέποντας τον κατάλογο με τις brunch προτάσεις, ξεκινάει ο βαθύς προβληματισμός: «αλμυρό πρώτα και γλυκό μετά ή αντίστροφα;».

Θα το πάμε κλασικά και θα ξεκινήσουμε με μια χορταστική ομελέτα, όπως η Bacon & Cheese, ή μήπως με ένα Smoked Salmon Eggs Benedict με τρία αυγά ποσέ και σολομό σε ψωμάκι μπριός; Κάποια από τις 10 επιλογές με πρωταγωνιστή τα αυγά σίγουρα θα μας κάνει. Εκτός αν παίξουμε με κάποιο σούπερ τοστ, όπως ένα Croque Madame, ή ένα Tramezzini Roll Club Sandwich. Βέβαια, επειδή θέλουμε να ζήσουμε όλη την εμπειρία του brunch, δεν γίνεται να μη δοκιμάσουμε κάποια από τις 7 διαφορετικές εκδοχές των pancakes, είτε με κάτι παραδοσιακό τύπου maple syrup είτε δοκιμάζοντας κάτι καινούργιο, όπως τα White Chocolate Pancakes με φράουλες και αμύγδαλα.

Αν είστε της υγιεινής διατροφής, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο γεύμα με superfood σαν το açai bowl με γκρανόλα, κάποια σαλάτα ή, ακόμα καλύτερα, τη Fitness Omelette. Μετά τη 1 υπάρχουν και πέντε ιδιαίτερες προτάσεις για lunch, ενώ και τα γλυκά, π.χ. το New York Cheesecake ή το Chocolate Lovers, θα κάνουν τα ματάκια σας να γυαλίζουν. Ανοιχτά μέχρι τις 5 το απόγευμα και το Σ/Κ μέχρι τις 6. Βιαστείτε!

Αθηνάς 11, Μοναστηράκι, 210 3218636, FB: The Brunch Factory, Instagram: brunchfactoryathens

Mimosa neighborhood bistrot

Vegan friendly brunch σε έναν χώρο που κάνει την οικολογία πράξη.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Αν θεωρείς δεδομένο ότι μπορείς εύκολα να ξεχωρίζεις τις έννοιες του μέσα και του έξω, το Mimosa θα σε κάνει να αναρωτηθείς, προκαλώντας μια ευχάριστη έκπληξη στο μυαλό αλλά και τις αισθήσεις σου. Σχεδιασμένο με έναν τρόπο που σου θυμίζει αυλή, μεταδίδει το μήνυμα της οικολογίας ως βασικoύ στοιχείου της φιλοσοφίας του χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στην αισθητική ή στην ποιότητα. Εδώ όλα τα προϊόντα είναι βιολογικά και εκλεκτά, από τη χρυσή ζάχαρη και το λημνιό κρασί (λευκό, ροζέ, κόκκινο) μέχρι τις γλυκές ή αλμυρές προτάσεις για το καθημερινό σου brunch.

Στα must try τα αυγά σαγανάκι, τα scrambled με αβοκάντο, η πίτσα αλλά και τα πιάτα ημέρας, όπου θα βρεις κάθε φορά και μια διαφορετική vegeterian σούπα. Άλλωστε, το Mimosa υποστηρίζει τη vegan διατροφή μέσα από πολλές επιλογές. Το raw carrot cheese cake, το brownie και το banana cake (που, εκτός από vegan, είναι και sugar free) είναι κάποια από αυτά. Από το μενού του brunch δεν λείπουν τα σάντουιτς και οι αραβικές πίτες σε διάφορους συνδυασμούς υλικών, ενώ οι φυσικοί χυμοί παρασκευάζονται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, διατηρώντας όλα τα οφέλη και τις βιταμίνες τους.

Οι single origin καφέδες ή η δροσερή βαρελίσια μπίρα θα συνοδεύσουν το γεύμα σου, καθώς χαζεύεις τον κρεμαστό κήπο (που είναι πέρα για πέρα αληθινός!). Τα αραιά τραπεζάκια, η ανοιχτή μπάρα και η φανερή κουζίνα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φιλόξενη που, πρώτα απ' όλα, θα σε κάνει να χαμογελάσεις. Κι αυτό από μόνο του είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα σου συμβεί στο Mimosa. Αυτό και η βαθιά ανάσα που θα πάρεις, όπως ακριβώς γράφει ο τοίχος δίπλα στον κήπο.

Εφέσου 26 & Μουδανίων, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2581027, FB: mimosa neighborhood bistrot, Instagram: mimosa_neighborhood_bistrot

Neratzia

Ένα ξεχωριστό στέκι στο όμορφο Κουκάκι.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Μία από τις πιο όμορφες και hype περιοχές της Αθήνας είναι το Κουκάκι. Είναι η περιοχή στις παρυφές της Ακρόπολης όπου ανθεί ο τουρισμός όλο τον χρόνο, με όλα τα σημεία αναφοράς της πόλης σε walking distance. Σε αυτήν τη γειτονιά που δροσίζουν οι νεραντζιές βρίσκεται ένα πολύ όμορφα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό που φιλοξενεί ένα all-day μπαρ ,το οποίο συγκαταλέγεται στα πιο must στέκια της περιοχής.

Ο λόγος για τη Neratzia café bistro που θα βρείτε να λειτουργεί σε ένα μοναδικό κτίριο του 1930, διαμορφωμένο ειδικά στο πνεύμα της ιστορίας που κουβαλάει, δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα για όσους το επιλέξουν. Με εκλεπτυσμένη διακόσμηση, έναν όμορφο πέτρινο τοίχο και με αυτά τα ψηλά ταβάνια με τις ροζέτες που σε ταξιδεύουν στην παλιά Αθήνα, εκεί θα βρεις μια old school μπάρα από μάρμαρο και ξύλο για να κάνεις ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από την καθημερινότητα.

Εκεί μπορείς να απολαύσεις, πέρα από έναν αρωματικό καφέ, κάποιο από τα πολλά ενδιαφέροντα συνοδευτικά πιάτα brunch διά χειρός του σεφ Νίκου Νίκου. Ελληνικές τηγανίτες με μέλι, φέτα και κανέλα, νοστιμότατος τραχανάς, pancakes, μπρουσκέτες, μπέργκερ, αυγά σε διάφορους τύπους αλλά και λαχταριστά σάντουιτς (δοκίμασε το Open Sandwich και δεν θα χάσεις) είναι κάποιες μόνο από τις προτάσεις που βγαίνουν σε γενναία μεγέθη και πολύ προσιτές τιμές. Εκτός από καφέ, ιδανικά μπορεί να τις συνοδεύσεις με ένα ελληνικό κρασί από την επιλεγμένη λίστα τους ή ένα signature cocktail, όπως το φρουτένιο Namine ή το πικάντικο Ventus.

Ζαν Μωρεάς 6 & Βεΐκου, 210 9243025, neratzia.gr, FB: Neratzia

Φ Bakery

Το brunch έτσι όπως το ονειρεύεσαι.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Είναι κάποιες μέρες που σηκώνεσαι κι εύχεσαι με κάποιον μαγικό τρόπο να έβρισκες έτοιμο ένα πλούσιο πρωινό που μυρίζει homemade φροντίδα, σερβιρισμένο σε πιατάκια με petites fleurs, και τον καφέ ή το τσάι σου να αχνίζει σε μια vintage κούπα. Και παρότι η φαντασίωση αυτή μοιάζει βγαλμένη από γαλλική ταινία των '60s, το Φ Βakery είναι εκείνο το μέρος που σε καλωσορίζει με ένα brunch που αποπνέει μαμαδίστικη αγάπη και χειροποίητη φροντίδα.

Στη βάση όλων των επιλογών βρίσκονται τα αγνά υλικά που επιλέγονται με προσοχή και κάνουν κάθε πιάτο να ξεχωρίζει για τη γεύση του. Στα must του πρωινού καταλόγου βρίσκονται τα pancakes που θα βρεις σε διαφορετικές εκδοχές και πάντα με χειροποίητη ζύμη. Η γλυκιά συνταγή με πραλίνα φουντουκιού και φουντούκι εννοείται πως είναι best seller σε όσους αγαπούν τις γλυκές γεύσεις, ενώ στις αλμυρές προτάσεις πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το pancake με τηγανητό αυγό, γαλοπούλα και τυρί κρέμα.

Στο brunch του Φ Βakery, εκτός από τις διαφορετικές παρασκευές με φρέσκα αυγά ή τις πεντανόστιμες ομελέτες, θα βρεις και συνταγές «ειδικών κατηγοριών», όπως ομελέτα από ασπράδια, αλλά και υγιεινές επιλογές, όπως το açai ball, με açai berries, γιαούρτι light, φρέσκα φρούτα και σπιτική γκρανόλα. Το brunch στο Φ Βakery συνοδεύεται από καφέ, χυμούς ή smoothies και, φυσικά, από μια κουκλίστικη ατμόσφαιρα. Εκτός από τον κλειστό εξωτερικό χώρο, που μοιάζει λες κι έχει «φυτρώσει» για να ομορφύνει το αστικό τοπίο, σε λίγο καιρό ετοιμάζεται η αυλίτσα όπου θα λαχταράς να βρεθείς μόλις ανοίξει ο καιρός.

Αγίας Παρασκευής 101, Χαλάνδρι, 210 6842184/ Ξενίας 6-8, Alba Graduate Business School, The American College of Greece, FΒ: Φ Bakery, Instagram: phibakery 

Hill Athens

Για μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία με θέα την Ακρόπολη.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Σε ένα μοναδικό σημείο με θέα την Ακρόπολη υπάρχει ένας πολυδιάστατος χώρος που προσφέρει σύγχρονη γαστρονομική εμπειρία, χωρίς να εξαντλείται στο πλαίσιο ενός μπιστρό. Ο λόγος για το Hill Athens που απογειώνει την έννοια του brunch σε έναν state of the art χώρο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα γίνει σημείο συνάντησης από το πρωί. Το μενού του κινείται μεσογειακά, με συνταγές από τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, και πάντα βάσει μιας υψηλής γαστρονομικής φιλοσοφίας που αποτυπώνεται στην κάρτα που έχει σχεδιάσει και επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης και υλοποιεί με μαεστρία ο σεφ Ιορδάνης Ηλιάδης και η ομάδα του.

Οι σεφ του Hill προσδοκούν να παρουσιάσουν ξεκάθαρες γεύσεις που αντλούν τη δύναμή τους από την απλότητα της καλής πρώτης ύλης και την ελληνική γη. Ξεκινώντας από τον πρωινό καφέ, προσθέτουν αυθεντικότητα στη γεύση, καθώς το brunch σερβίρεται από νωρίς και περιλαμβάνει παραδοσιακές λιχουδιές όπως καγιανάς με φρέσκια μαγειρεμένη ντομάτα και προζυμένιο ψωμί, αυγοφέτες με χειροποίητο ψωμί βουτύρου και θυμαρίσιο μέλι, ομελέτα με κολοκυθάκια και κατσικίσιο τυρί γκερεμέζι, πεϊνιρλί με αυγό και ζύμη αργής ωρίμανσης, τηγανητά αυγά με χόρτα φρικασέ και γραβιέρα ή χτυπητά με πατατόψωμο, ανοιχτή πίτα με φρέσκα μανιτάρια και κασέρι αλλά και μια υπέροχη τάρτα με φρέσκο σπανάκι, μπέικον και γραβιέρα Αμφιλοχίας.

Ξεκινήστε, λοιπόν, τη μέρα σας με τον αγαπημένο σας καφέ Jacobs Selezione, απολαμβάνοντας ένα brunch βγαλμένο από την ελληνική παράδοση, και συνδυάστε το με ένα από τα υπέροχα παραδοσιακά γλυκά. Δοκιμάστε την τάρτα λεμονιού, τη σοκολατόπιτα ή το ραβανί, έχοντας πάντα στον νου σας ότι δεν πρέπει να χάσετε την εμπειρία του μοναδικού cheesecake φράουλας.

Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, 210 3469077, www.hillathens.gr, FB: Hill Athens, Instagram: hill_athens

L' arrêt du temps

Η μαγεία της παύσης του χρόνου.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Πώς θα αισθανόσουν αν, περπατώντας στο Παγκράτι, σταματούσε ο χρόνος και βρισκόσουν ξαφνικά στο Παρίσι; Ονειρεμένα! Αυτή την εμπειρία μπορείς να ζήσεις επιλέγοντας το L'arrêt du temps. Όπως λέει και το όνομά του («η παύση του χρόνου»), θα σε ταξιδέψει σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο που θα σε αγκαλιάσει γλυκά, αφήνοντας για λίγο όλα τα πρέπει και τα άγχη της ημέρας. Αναπαυτικές πολυθρόνες, δερμάτινοι καναπέδες, ιδιαίτερες ταπετσαρίες και μια ρομαντικής διάθεσης διακόσμηση που συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό για σένα και τους αγαπημένους σου ή για κάποιον συνεργάτη που θέλεις να εντυπωσιάσεις.

Το ατμοσφαιρικό αυτό μπιστρό σε περιμένει από το πρωί με εξαιρετικό χαρμάνι καφέ, αρωματικά τσάγια Rooibos, μοναδικά αφεψήματα και υπέροχες σοκολάτες για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα σου. Αν κάτι δεν πρέπει να χάσεις, είναι να δοκιμάσεις από τον κατάλογο του brunch μενού που σερβίρεται μέχρι τις 16:00, λαχταριστές προτάσεις όπως αυγά benedict με καπνιστό σολομό, Croque Μonsieur/Croque Μadame ή αυγό ποσέ σε φρυγανισμένο ψωμί με μους αβοκάντο και φέτα κ.ά.

Το ατμοσφαιρικό αυτό στέκι του κέντρου, με lounge και τζαζ μουσικές για την ιδανική background μουσική της απόλυτης χαλάρωσης και ηρεμίας, είναι μια άριστη επιλογή εξόδου για όλη την ημέρα και τη νύχτα. Όταν πέφτουν τα φώτα, μπορείς να απολαύσεις επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες κρασιού, συνοδεία μιας πάστα Amanitas ή μιας tarte flambée. Όσο για τις γλυκές προτάσεις, είναι ημέρας, δικής τους παραγωγής, με φρέσκα και ποιοτικά υλικά που θα κλείσουν άψογα αυτό το γευστικό σου ταξίδι.

Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7, Αθήνα, 210 7253200, FB: Larretdutemps, Instagram: larret_du_temps_

Cappuccio Italian inspired coffee and snacks

La colazione è pronta!

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Το brunch, ως συνδυασμός breakfast και lunch, είναι μια διευρυμένη μορφή αυτού που οι Ιταλοί ονομάζουν colazione, και οι γείτονες, όταν πρόκειται για γεύση, ξέρουν πολύ καλά τι λένε. Το Cappuccio, πιστό στην ιταλική παράδοση και γαστρονομία, παρουσιάζει ένα μενού που θα σε κάνει φανατικό, ασχέτως του πώς θα το πεις, brunch ή colazione. Γιατί εδώ σημασία δεν έχει το όνομα αλλά η γεύση, και οι προτάσεις που θα βρεις είναι πεντανόστιμες.

Ομελέτες σε διαφορετικές εκδοχές με must try την Cappuccio, με κόκκινη πιπεριά, φέτα και καπνιστό ζαμπόν, μπέιγκελ που συνδυάζουν εξαιρετικά υλικά όπως το αβοκάντο με αυγό ποσέ ή scrambled eggs και sauce béarnaise, μπρουσκέτα προζυμένια με spread αβοκάντο, μπέικον, τηγανητό αυγό και chilli flakes, και η vegan εκδοχή της με καρέ ντομάτας, κρεμμύδι, αγγούρι και πέστο. Γλυκά και αλμυρά pancakes αλλά και πιο υγιεινές επιλογές, όπως η healthy omelette με ασπράδια αυγού, cottage cheese και κολοκύθι ζουλιέν ή τα healthy bowls με γιαούρτι, γκρανόλα και φρέσκα φρούτα.

Φυσικά, από το μενού του Cappuccio δεν λείπουν οι πρωινές προτάσεις με πίτσα και καλτσόνε με χειροποίητο ζυμάρι μυστικής συνταγής που φτιάχνεται καθημερινά στο παρασκευαστήριο. Το Cappuccio σε υποδέχεται πλέον μέχρι τις 9 το βράδυ και σύντομα μέχρι ακόμα πιο αργά, στην all-day εκδοχή του, αλλά και στον νέο χώρο που μεγαλώνει εσωτερικά και εξωτερικά, δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Σε αυτή την ατμόσφαιρα μπορείς να γευτείς την ουσία της φράσης: «la colazione è pronta!».

Ηλία Ηλιού 30, 210 9010092 FΒ: Cappuccio café, Instagram: cappuccio_gr

Puzzle

Φτιάξε το δικό σου γευστικό Puzzle.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Ανεβαίνοντας τη λεωφόρο Παπάγου, μια περιοχή που ευτυχώς δείχνει να αναβιώνει πάλι, εδώ και 5 χρόνια υπάρχει ένα στέκι που ακούει στο όνομα Puzzle. Οι δημιουργοί του αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι όπως το puzzle είναι το αγαπημένο παιχνίδι όλων, έτσι κι εκεί μπορεί καθένας να φτιάξει κάθε φορά το δικό του απολαυστικό puzzle μέσα από πολλές λαχταριστές επιλογές. Σήμερα στέκεται περήφανο ως ένα all-day café με προτάσεις για brunch που θα εκτιμήσουν μετά βεβαιότητας οι γευστικοί σου κάλυκες. Αυτή η εναλλακτική γαστρονομική πρόταση σε μια περιοχή που της λείπει το διαφορετικό είναι ένας λόγος για να βρεθείς στου Ζωγράφου.

Βασικό μέλημα του μαγαζιού, η άριστη ποιότητα στην πρώτη ύλη. Όλα είναι φρέσκα, χειροποίητα και μαγειρεύονται την ώρα που τα παραγγέλνεις. Μη χάσεις κάποιο από τα special edition premium burgers, όπως το Pulled Ρork, που σιγομαγειρεύεται για 6 ώρες, ή το Tartuffo. Όπως δεν θα μπορέσει να περάσει απαρατήρητο το διπλό Croque Madame ή τα Fried Εggs με αβοκάντο σος, απάκι και ρόκα. Από τις 9 το πρωί σε περιμένει για να απολαύσεις τον καφέ σου, συνοδεία, εκτός των άλλων, και των διακριθέντων από Έλληνες και ξένους γευσιγνώστες pancakes! Ένα μαμαδίσιο street food, στο οποίο η υψηλής ποιότητας απλότητα βρίσκεται στα καλύτερά της και στις καλύτερες τιμές. Tip: Ρώτα για το cheesecake της ημέρας.

Παπάγου 147, Ζωγράφου, 210 7482200, FB: Puzzle - The Premium Food, Instagram: Puzzle – The Premium Food

Chocolatata

Μια αλμυρόγλυκη αμαρτία στου Ζωγράφου.

Πού θα απολαύσεις τέλειο brunch αυτό το Σαββατοκύριακο - 17 προτάσεις Facebook Twitter

Ένα σοκολατένιο ποίημα με αλμυρές εκρήξεις γεύσεων σε περιμένει στου Ζωγράφου. Αναφέρομαι στο must-go Chocolatata, έναν πολύ όμορφο χώρο που ανανεώθηκε δυναμικά και, χωρίς να χάσει κάτι από την πρότερη ποιότητά του, συμπλήρωσε τις απολαυστικές επιλογές με πιάτα που προκαλούν. Οι pastry chefs Νικόλας Νικολακόπουλος και Ζήσης Γκούντας έχουν φροντίσει το νέο μενού που οι γλυκατζήδες θα τιμήσουν δεόντως. Μια ματιά και μόνο στον κατάλογο θα σου δώσει το στίγμα ενός καλοστημένου γευστικού εγχειρήματος που στηρίζεται στην brunch λογική και κουλτούρα.

Στην αλμυρή βερσιόν του, που έρχεται και με τη συνοδεία σπιτικής πατατοσαλάτας, πέρα από τα κλασικά αυγά και ομελέτες σε διάφορες μορφές και συνδυασμούς, μας κίνησε την περιέργεια το Croissant Mac N Cheese, ένα ζεστό κρουασάν γεμισμένο με κρεμώδες Mac N Cheese, καπνιστή χοιρινή πανσέτα, ποικιλία τυριών και τηγανητό αυγό. Μια επίσης διαφορετική αλμυρή πρόταση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα είναι οι φωλιές σπανακοτυρόπιτας, ήτοι δύο ζεστές φωλιές σφολιάτας με γέμιση σπανακοτυρόπιτας με φέτα, που σκεπάζονται από δύο αυγά ποσέ, καθώς επίσης και το Croque Madame Pancakes, ένα εναλλακτικό Croque (ή μήπως αλμυρά pancakes;) που αξίζει να δοκιμάσεις.

Και επειδή σε ένα τέτοιο μαγαζί δεν γίνεται να μη φας και κάτι γλυκό, μπορείς να αφεθείς στην αμαρτία μέσω των σοκολατένιων pancakes σε διάφορους θανατηφόρους συνδυασμούς ή να απολαύσεις ένα από τα δέκα σούπερ χειροποίητα γλυκά, όπως το Cheesecake σοκολάτας ή η Black Forest. Μας άρεσε πολύ που σε πολλά από τα πιάτα σερβίρεται μαζί και φρέσκος γαλλικός καφές. 

Παπαδιαμαντοπούλου 138, Ζωγράφου, 210 7772690, FΒ: chocolatataAthens, Instagram: chocolatataathens 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ο Δημήτρης Δημητριάδης γράφει ένα νέο κεφάλαιο στο Φίτα του Νέου Κόσμου

Γεύση / Στο Φίτα του Νέου Κόσμου θα τρώμε πια περισσότερο φαγητό που βγαίνει από κατσαρόλα

Το εστιατόριο που ταυτίστηκε με την προσιτή ψαροφαγία και έγινε γρήγορα κλασικό μόλις ανανεώθηκε, χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα του. Με τον Δημήτρη Δημητριάδη, έναν ακόμα μεγάλο μάγειρα στην κουζίνα, γράφεται ένα νέο κεφάλαιο, χωρίς να μας λείψουν η ταραμοσαλάτα, το σπαγγέτι αυγοτάραχο και το περιπόθητο εκλέρ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ