Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
Σκεφτήκαμε πως το καλοκαίρι, με τον ζεστό του καιρό, ένα φεστιβάλ παγωτού θα ήταν κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και για μια βόλτα.
0

► 1 → Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία πρόκειται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Τι καλύτερο, λοιπόν, από λίγο παγωτό στο πρώτο φεστιβάλ που διοργανώνεται μόνο γι' αυτόν τον λόγο φέτος στην Αθήνα.

► 2 → Στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, από την Παρασκευή 7 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουνίου οι επισκέπτες του πρώτου Ice Cream Market μπορούν να δοκιμάσουν παγωτά όλων των ειδών και των παρασκευών που κυκλοφορούν στην Αθήνα, από οικογενειακές επιχειρήσεις που διαπρέπουν μέχρι μεγάλα brands με χρόνια εμπειρία στον κλάδο.

► 3 → Υπολογίζεται πως στον χώρο, ο οποίος είναι τεράστιος, καθώς καλύπτει πάνω από 4.000 τ.μ., θα υπάρχουν περισσότερα από 15 ξύλινα καταστήματα δεξιά και αριστερά του κεντρικού διαδρόμου, ντυμένα το καθένα με το στυλ του, ενώ ήδη η ζήτηση φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη σύμφωνα με τον Σταύρο Στριλιγκά, υπεύθυνο επικοινωνίας του Ice Cream Market.

Aν ελέγξει κανείς το Facebook του Ice Cream Market, θα δει πως αρκετές μέρες πριν από την έναρξή του, οι χρήστες που δήλωσαν πως θα το επισκεφτούν έχουν ξεπεράσει τους 12.000 συνολικά.

► 4 → «Σε όποιον κι αν είπαμε ότι φέτος κάνουμε φεστιβάλ μόνο για παγωτό ενθουσιάστηκε και μας ανέφερε πως θα 'ρθει. Παρατηρούμε πως υπάρχει ζήτηση. Το βλέπουμε από τους συνεργάτες μας, τα social media, τα τηλέφωνα. Είναι μια πρόταση που ο κόσμος την αποζητά» εξηγεί ο ίδιος.

► 5 → Ήδη, αν ελέγξει κανείς το Facebook του Ice Cream Market, θα δει πως αρκετές μέρες πριν από την έναρξή του, οι χρήστες που δήλωσαν πως θα το επισκεφτούν έχουν ξεπεράσει τους 12.000 συνολικά. Ο κ. Στριλιγκάς ανήκει στην ομάδα που εδώ και τέσσερα χρόνια διοργανώνει στον ίδιο χώρο το Athens Street Food Festival, το οποίο έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια γαστρονομική τομή στην πόλη και να κάνει διάσημο ένα είδος φαγητού που κατά καιρούς έχει λοιδορηθεί αρκετά.

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
«Το φεστιβάλ θα έχει πάρα πολλές γεύσεις. Πιστεύω, όμως, πως ο κόσμος έχει βαρεθεί τα απλά πράγματα και θέλει κάτι διαφορετικό».

► 6 → «Tα street food festivals τα είχαμε δει στο εξωτερικό και είπαμε να τα δοκιμάσουμε και εδώ. Όπως είδαμε, ο κόσμος το ήθελε πολύ. Έτσι έγινε και με το παγωτό. Θέλαμε να κάνουμε κάτι με γλυκό. Σκεφτήκαμε πως το καλοκαίρι, με τον ζεστό του καιρό, ένα φεστιβάλ παγωτού θα ήταν κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό στο κέντρο της Αθήνας, ακόμα και για μια βόλτα» προσθέτει.

► 7 → Κι αν τον περασμένο Μάιο τα μπέργκερ και τα κρεατικά είχαν την τιμητική τους, τώρα τον Ιούνιο τη θέση τους θα πάρουν τα βαφλοσουβλάκια –βάφλες τυλιγμένες σαν σουβλάκια, με το παγωτό να αντικαθιστά το κρέας–, οι «καμινάδες» και τα ντόνατς παγωτού και τα ιδιαίτερα χωνάκια που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα social media διάσημων ice cream markets της Νέας Υόρκης.

► 8 → Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ, ενώ μ' αυτό οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν 3 δωρεάν δοκιμές παγωτού. Όπως προβλέπει ο κ. Στριλιγκάς, αρκετοί θα είναι αυτοί που πρόκειται να δοκιμάσουν νέες, ιδιαίτερες γεύσεις, χωρίς βέβαια να αγνοούν τις κλασικές, που φέρνουν σε πολλούς αναμνήσεις από το παρελθόν.

► 9 → Η ιστορία του παγωτού έτσι όπως το ξέρουμε σήμερα φαίνεται να ξεκινά το 1718, με το βιβλίο μαγειρικής της Mary Eales που θεωρείται πως περιέχει την πρώτη συνταγή στα αγγλικά. Σύμφωνα με αυτήν ο ζαχαροπλάστης παρασκεύαζε την κρέμα και αμέσως μετά την έβαζε σε έναν κουβά και μια δεξαμενή με πάγο για να ψύξει.

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
Bαφλοσουβλάκια –βάφλες τυλιγμένες σαν σουβλάκια, με το παγωτό να αντικαθιστά το κρέας.

► 10 → Χρόνο με τον χρόνο άρχιζε να γίνεται όλο και πιο διάσημο, ιδιαίτερα στις βασιλικές αυλές στην Ευρώπη. Πολλοί αναφέρουν πως οι πρώτες παρασκευές και τα πρώτα παγωτά είχαν σερβιριστεί ήδη στα συμπόσια του Λουδοβίκου XIV, τον 17ο αιώνα. Σταδιακά, τα μηχανήματα εκσυγχρονίζονταν, οι παρασκευές γίνονταν όλο και πιο περίπλοκες κι έτσι σήμερα, 300 χρόνια μετά την πρώτη συνταγή, το παγωτό έχει γίνει κύριο γλυκό σε όλους τους λαούς του κόσμου, ενώ έχουν δημιουργηθεί παραλλαγές για όλα τα γούστα, ακόμα και αλμυρές.

► 11 → «Το φεστιβάλ θα έχει πάρα πολλές γεύσεις. Πιστεύω, όμως, πως ο κόσμος έχει βαρεθεί τα απλά πράγματα και θέλει κάτι διαφορετικό». Μία από τις τάσεις φέτος που έχει παρατηρηθεί ήδη πριν από την έναρξη της εκδήλωσης είναι τα vegan παγωτά και αυτά χωρίς γλουτένη.

► 12 → Τα τελευταία χρόνια αρκετοί ζαχαροπλάστες ξεκίνησαν να πειραματίζονται με το γάλα καρύδας, αμυγδάλου, κάσιους, ακόμα και ρυζιού, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για ωραίο και κρεμώδες παγωτό, χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών.

► 13 → «Αν έλεγε κανείς πώς ψάχνει για vegan παγωτό πριν από 2-3 χρόνια, θα τον θεωρούσαν τρελό» λέει γελώντας ο κ. Στριλιγκάς. Σήμερα, λοιπόν, πολλά καταστήματα στην Ελλάδα έχουν ασπαστεί την τάση, δίνοντας έτσι μια νέα επιλογή παγωτού στους vegan, καθώς μέχρι τότε το μοναδικό που μπορούσαν να δοκιμάσουν ήταν το σορμπέ.

Ice Cream Market: ξεκινά το πρώτο φεστιβάλ παγωτού της Αθήνας Facebook Twitter
Το εισιτήριο κοστίζει 3 ευρώ, ενώ μ' αυτό οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν 3 δωρεάν δοκιμές παγωτού.

► 14 → Παράλληλα με τα παγωτά, επειδή το Ice Cream Market, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες, θα γεμίσει με οικογένειες και παιδιά, θα προβάλλονται παιδικές ταινίες, ενώ την ίδια ώρα οι νέοι επισκέπτες θα μπορούν να παίζουν δωρεάν φλιπεράκια –κατόπιν συνεργασίας με το Μουσείο Φλίπερ Αθηνών–, να χτίζουν τουβλάκια και να παρακολουθήσουν το bubble show με τη La Petite Marguerite. Στον χώρο θα υπάρχουν, επίσης, καφέ και μπαρ, ενώ τη μουσική επιμέλεια του φεστιβάλ έχει αναλάβει ο Pepper 96.6 μαζί με πλήθος γνωστών ραδιοφωνικών παραγωγών και DJs.

Ιnfo:

Παρασκευή 16:00-24:00

Σάββατο 11:00-24:00

Κυριακή 11:00-24:00

Εισιτήριο: 3 ευρώ (με 3 γευστικές δοκιμές)

Πληροφορίες 210 9636489

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ