Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Atelier/LifO

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα

0

Ο Κωνσταντίνος Βήτα και το εσωτερικό σύμπαν του Ρίτσου

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter
Κωνσταντίνος Β., Ο κόσμος είναι ένας. Φωτο: Α. Σιμόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Βήτα συνθέτει μουσική πάνω στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και παρουσιάζει ένα ηλεκτρονικό ταξίδι στο εσωτερικό σύμπαν του ποιητή. Η παράσταση αποτελεί μια μεγάλη ζωντανή εγκατάσταση με πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα και βίντεο του Νίκου Πατρελάκη που έχουν γυριστεί σε διάφορες τοποθεσίες της Πελοποννήσου, από το τραχύ αλλά και μελαγχολικό περιβάλλον της Μονεμβασιάς μέχρι την απέραντη θέα στο Αιγαίο από τον Κάβο Μαλιά. Στη ροή της οπτικοακουστικής εμπειρίας που έχουν ετοιμάσει παρουσιάζεται ένας κύκλος είκοσι ποιημάτων απ' όλο το φάσμα του έργου του μεγάλου ποιητή σε μια ατμοσφαιρική δίνη από ambient ηχοτοπία, πιάνο και επεξεργασμένες φωνές που έρχονται μέσα από τις σελίδες των ποιημάτων του. Τα ποιήματα απαγγέλλουν ο Κωνσταντίνος Βήτα και η Όλια Λαζαρίδου.

Ο κόσμος είναι ένας, Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ, 30, 31/1 & 1-2/2

Βότσεκ σε υπερπαραγωγή στη Λυρική

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter

Ένα από τα αριστουργήματα του λυρικού θεάτρου του 20ού αιώνα, ο Βότσεκ του Άλμπαν Μπεργκ, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή σε σκηνοθεσία του κορυφαίου Γάλλου σκηνοθέτη Ολιβιέ Πι, μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Βασίλη Χριστόπουλου, με τον διεθνώς αναγνωρισμένο βαρύτονο της ΕΛΣ Τάση Χριστογιαννόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Βότσεκ, που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Γκέοργκ Μπίχνερ, είναι μία από τις πρώτες εκτενείς όπερες του 20ού αιώνα, γραμμένη σε ατονικό ιδίωμα με χρήση τραγουδιστής ομιλίας – Sprechgesang. Είναι ένα έργο που θεωρείται ότι άλλαξε τα δεδομένα στην όπερα, καθώς ασχολήθηκε με ένα θέμα που μέχρι τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί στη σκηνή ενός λυρικού θεάτρου, παρουσιάζοντάς το μέσα από μια αισθητική που σέβεται την ωμότητα του κειμένου, αναδεικνύοντας παράλληλα την ψυχολογική του διάσταση. Όταν ο στρατιώτης Βότσεκ συνειδητοποιεί ότι η γυναίκα του, Μαρί, η μόνη σταθερή αναφορά στη ζωή του, έχει εραστή, τη σκοτώνει. Αναζητώντας το φονικό μαχαίρι που ο ίδιος πέταξε στη λίμνη, πνίγεται. Η καθημερινή ζωή των στρατιωτών και έννοιες όπως η στρατοκρατία, η σκληρότητα, η κοινωνική εκμετάλλευση και ο περιστασιακός σαδισμός παρουσιάζονται στον Βότσεκ χωρίς καμία ωραιοποίηση.

Βότσεκ, Άλμπαν Μπεργκ, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ, 19, 23, 26, 31/1 & 2/2

Leon of Athens στο six d.o.g.s

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter

Κλείνοντας τον κύκλο μιας μουσικής χρονιάς γεμάτης εμπειρίες (περιοδείες, βραβεύσεις και lives στο εξωτερικό), ο Leon of Athens ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή του περιοδεία στην Αθήνα με δύο συναυλίες στις 17 και 24 Ιανουαρίου στο six d.o.g.s. Λίγο μετά την επίσημη κυκλοφορία του πρώτου του ελληνόφωνου σινγκλ «Άνεμος», σε συνεργασία με την Katerine Duska, παρουσιάζει ζωντανά στο κοινό μια επιλογή από τη δισκογραφία του, αγαπημένες του διασκευές αλλά και φρέσκα, ακυκλοφόρητα κομμάτια από το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ που αναμένεται μέσα στο 2020. Στη σκηνή θα ανέβουν και guest-έκπληξη. Opening από τους post punk-synth pop Αθηναίους St. Guilt.

Six d.o.g.s, 17 & 24/1

Η επιστροφή του Εισβολέα

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter

Η ολική επαναφορά του Εισβολέα την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στο Gagarin 205 σε ένα εκρηκτικό live με φουλ μπάντα, φουλ ενέργεια και καλεσμένους-έκπληξη στην παρουσίαση του νέου του δίσκου «Λιάκος vs Εισβολέας» και, φυσικά, αναδρομή στη δισκογραφία του. Από τους βασικότερους εκπροσώπους της ελληνικής χιπ-χοπ, έφερε στη σκηνή τις απαραίτητες αμερικανικές επιρροές, εναρμονίζοντάς τες με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Και επειδή, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, η μουσική είναι μία και δεν έχει όρια, το 2010 ο Είσβο μας σύστησε τον Λιάκο. Ρεμπέτικο και χιπ-χοπ ανταμώνουν και μέσα από απροσδόκητες συνεργασίες ο Εισβολέας φέρνει το μπουζούκι και τον μπαγλαμά στη σύγχρονη μουσική, εισάγοντάς μας στο δικό του ραπ-μπέτικο.

Εισβολέας full band - Live παρουσίαση δίσκου, Gagarin 205, 31/1

Η παραδοσιακή ψυχεδέλεια των Villagers of Ioannina ξανά στην Αθήνα

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter

Το πρόσφατο άλμπουμ τους «Age of Aquarius» έχει εκπλήξει και εντυπωσιάσει ακόμα και τον πιο ιδιότροπο ακροατή, καταφέρνοντας να χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένα από τα ποιοτικότερα άλμπουμ στην ιστορία της εγχώριας ρoκ μουσικής! Με την ψυχεδέλεια να έχει πάρει τα ηνία, με αγγλόφωνο πλέον στίχο και προσθήκη πληκτροφόρων (πλην των παραδοσιακών πνευστών που δεν σταματούν κι εδώ να δείχνουν τον δρόμο), οι VIC έχουν γίνει ένα από τα πιο σημαντικά γκρουπ της ελληνικής μουσικής. Η προσθήκη τους στο ρόστερ της παγκοσμίου κλάσης rock/metal δισκογραφικής εταιρείας Napalm Records έρχεται απλώς να επισφραγίσει τα παραπάνω και να ανοίξει έναν νέο κύκλο για την μπάντα από τα Ιωάννινα, με τον στόχο της παγκόσμιας καταξίωσης πλέον να φαντάζει κάτι παραπάνω από εφικτός. Στην Αθήνα επιστρέφουν μετά το θριαμβευτικό live τους, με το ίδιο οπτικοακουστικό show, κουβαλώντας στις αποσκευές τους όλα εκείνα τα συστατικά που τους καταξίωσαν στις συνειδήσεις των φαν τους.

Villagers of Ioannina, Κλειστό Φαλήρου - Tae Kwon Do, 15/2

Η αυτοσχεδιαστική techno των Giant Swan

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter

Οι Giant Swan δεν παίζουν συνηθισμένο techno. Συχνά αυτοσχεδιάζουν, ενώ ο ήχος τους είναι γεμάτος αδρεναλίνη. Το ντουέτο των Robin Stewart και ο Harry Wright από το Μπρίστολ αποκτά όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς σε κάθε του εμφάνιση, ενώ πλέον είναι από τα πιο περιζήτητα acts σε διάσημα κλαμπ αλλά και σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Όσοι τους πέτυχαν πέρσι στο καλοκαιρινό Plisskën Festival μιλούν για αξέχαστη εμπειρία, γι' αυτό ξανάρχονται στην Αθήνα λίγο πριν γίνουν huge, στο πλαίσιο της περιοδείας τους για την προώθηση του πρώτου ομώνυμου άλμπουμ τους.

Ρομάντσο, 21/2

Τα αιματηρά χρόνια της αποικιοκρατίας του Κονγκό στη Στέγη

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter

«Χορεύουμε για να θυμόμαστε;» αναρωτιέται ο γνώριμος στο αθηναϊκό κοινό από το έργο του Le Cargo Κονγκολέζος χορογράφος Φοστέν Λινιεκουλά και βάζει επί σκηνής έναν αφηγητή (τον βραβευμένο συγγραφέα και κινηματογραφιστή Ερίκ Βιγιάρ), μια τραγουδίστρια και έναν χορογράφο για να αφηγηθούν, ο καθένας με την τέχνη του, ιστορίες από τα χρόνια της αποικιοκρατίας στο Κονγκό. Για τον Λινιεκουλά το σώμα γίνεται εκφραστής μιας διαφορετικής αλήθειας, μετατρέπεται σε ένα ζωντανό αρχείο μνήμης που καταγράφει τη δική του πτυχή της ιστορίας, ακόμα και αν δεν συμβαδίζει με τις επίσημες αφηγήσεις για τα γεγονότα.

Congo, Φοστέν Λινιεκουλά, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, 12-14/2

 

H Lara Fabian κλείνει τα 50 με μια συναυλία στην Ελλάδα

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter

Η προηγούμενη συναυλία της στην Ελλάδα, που ήταν προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο, ακυρώθηκε. Η Lara Fabian, όμως, δεν ξέχασε το ραντεβού της με το ελληνικό κοινό. Λίγες μέρες αφότου θα έχει κλείσει και επίσημα τα 50 της χρόνια, η μεγάλη κυρία του γαλλικού τραγουδιού θα παρουσιάσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στον ίδιο χώρο, σε νέα ημερομηνία. Οι μοναδικές μελωδίες τραγουδιών όπως τα «Je t'aime», «Adagio», «La différence», «I will love again», «Je suis malade», «Humana» θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ, ενώ παράλληλα θα ερμηνεύσει ολόκληρο το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Papillon». Τα εισιτήρια της πρώτης ημερομηνίας ισχύουν κανονικά.

50 World Tour, Lara Fabian, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ «Νίκος Γκάλης» (ΟΑΚΑ), 1/2

30 χρόνια Tiger Lillies

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter

Ένα από τα πιο αγαπημένα σχήματα του ελληνικού κοινού, οι Tiger Lillies, γιορτάζουν τα 30 τους χρόνια με μια μεγάλη συναυλία στην Αθήνα. Η καλτ μουσική ομάδα του Martyn Jacques δημιουργήθηκε το 1989 στη Βρετανία και από τότε φέρουν επάξια τον χαρακτηρισμό «οι νονοί του αβανγκάρντ καμπαρέ». Θα παρουσιάσουν αποσπάσματα απ' όλη την καριέρα τους αλλά και τη νέα δουλειά τους, που είναι εμπνευσμένη από τα ρεμπέτικα.

30th Anniversary Tour, Tiger Lillies, Fuzz Live Music Club, 25/1

Fastlove, ένα μιούζικαλ για τον George Michael

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter

Το Fastlove δανείζεται τον τίτλο από το διάσημο κομμάτι του George Michael και υμνεί τη ζωή και το έργο του Βρετανού μουσικού που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2016, σε ηλικία 53 ετών. Η παράσταση έρχεται κατευθείαν από το West End του Λονδίνου και είναι το απόλυτο μουσικό αφιέρωμα στον μοναδικό σούπερ σταρ που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Πρωταγωνιστεί ο Andrew Browning, που θα ερμηνεύσει όλα τα χιτ από την προσωπική καριέρα του του George Michael αλλά και των Wham!

Fast Love, Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Βεΐκου), 10/1

Nightstalker στο Gagarin205

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter

Για δύο βραδιές οι Nightstalker θα κάνουν κατάληψη και θα ανεβάσουν τα γκάζια στο Gagarin205 για να παρουσιάσουν επίσημα το νέο τους άλμπουμ που έχει τίτλο «Great Hallucinations» και κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2019. Η συνταγή έχει ψυχεδέλεια, rock'n'roll, σκληρά riffs και όλα τα στοιχεία που κάνουν κάθε συναυλία του γκρουπ αξέχαστη. Μαζί τους οι Big Nose Attack (17/1) και οι Coyote's Arrow (18/1). Προσοχή, οι ημερομηνίες της συναυλίας έχουν αλλάξει. Τα εισιτήρια των πρώτων ημερομηνιών ισχύουν κανονικά για τις νέες.

Gagarin205, 17-18/1

Death Disco MiniFest 2k20 στο Gagarin205

Το MiniFest του Death Disco εμφανίστηκε για πρώτη φορά πέρσι την ίδια περίοδο και τείνει να γίνει θεσμός. Για μια βραδιά το φεστιβάλ του αγαπημένου «σκοτεινού» μαγαζιού στο Ψυρρή μεταφέρεται σε μεγαλύτερο χώρο. Φέτος παρουσιάζει την post punk εκδοχή του με εκλεκτούς καλεσμένους το ιστορικό βρετανικό γκρουπ από τα '80s, Τhe Chameleons, μαζί με τους γνωστούς στο ελληνικό κοινό Soviet Soviet, ενώ μοιράζονται τη σκηνή με τους Γερμανούς Holygram και τους δικούς μας Data Fragments. H πιο μεγάλη έκπληξη, όμως, είναι οι Λευκή Συμφωνία που θα ερμηνεύσουν ολόκληρους τους «Μυστικούς Κήπους», ένα από τα πιο θρυλικά ελληνικά άλμπουμ της δεκαετίας του '80.

Gagarin205, 8/2

10th Athens Video Dance Project στην ΑΣΚΤ

Το Athens Video Dance Project ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια με σκοπό να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ του κινηματογράφου, του χορού και του video-dance. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών και για τρεις ημέρες φιλοξενεί Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες που εκθέτουν τη δουλειά τους και οργανώνουν workshops. Η φετινή επετειακή του έκδοση είναι αφιερωμένη σε όσους το στήριξαν αυτά τα χρόνια. Όπως κάθε χρόνο, έμφαση δίνεται στη δράση Promenade, στο πλάισιο της οποίας 15-20 ερμηνευτές πειραματίζονται πάνω στις ιδέες τους, ενώ οι θεατές μπορούν να συμμετάσχουν διαδραστικά κάνοντας περίπατο ανάμεσά τους και παρατηρώντας τις δράσεις τους για όσο χρόνο το επιθυμούν.

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, 24-26/1

Kawrs στο Ρομάντσο

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter

Η νεοσύστατη ομάδα Kawrs διοργανώνει την πρώτη της βραδιά στο Ρομάντσο και προσκαλεί τον TSVI, έναν από τους πρωταγωνιστές της underground σκηνής του Λονδίνου και συνιδρυτή της δισκογραφικής εταιρείας Nervous Horizon. Τη βραδιά πλαισιώνουν μερικά από τα πιο χορευτικά ονόματα της αθηναϊκής σκηνής, όπως ο FlökosH, που αφήνει για λίγο το Βερολίνο για να επιστρέψει στην Αθήνα, οι Noff Weezy και NatCase και, τέλος, οι residents και συνιδρυτές της πολυδιάστατης ομάδας, Neda και Simos Ares.

Ρομάντσο, 11/1

Rotting Christ μαζί με Moonspell στο Piraeus 117

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter

Οι Rotting Christ συναντούν τους Πορτογάλους Μοοnspell σε ένα μοναδικό double bill, όπου θα παίξουν ολόκληρες τις πρώιμες δουλειές τους. Οι Rotting Christ θα παίξουν αποσπάσματα από τους 3 πρώτους δίσκους τους («Thy Mighty Contract», «Non Serviam», «Triarchy of the lost lovers») όπως και κάποια ντέμο, ενώ οι Moonspell θα τιμήσουν το αθηναϊκό κοινό με κομμάτια από τα «Irreligious» και «Wolfheart».

Piraeus 117, 26/1

Hania Rani στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Πολλή και καλή μουσική στην Αθήνα τον φετινό χειμώνα Facebook Twitter

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πιανίστριες της γενιάς της, η Hania Rani, κυκλοφόρησε πέρσι το ντεμπούτο άλμπουμ της «Esja» και κατάφερε να γοητεύσει κοινό και κριτικούς που άρχισαν να διακρίνουν σε αυτήν ένα σπάνιο ταλέντο στη σύνθεση. Γεννήθηκε στην Πολωνία το 1990 και η αγάπη της για το πιάνο την έκανε να ασχοληθεί με την κλασική μουσική, προτού την κερδίσουν η τζαζ και η σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική. Σε αυτές βρήκε τα απαραίτητα εφόδια για να δημιουργήσει το δικό της συναρπαστικό στυλ. Έχει γράψει μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα, για σόλο όργανα, ενδιαφέρουσες συνθέσεις, έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι Christian Löffler, Dobrawa Czocher και Hior Chronik και πέρσι κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με το πολωνικό γκρουπ Τęskno. Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα.

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, 14/1

Άνθρωποι και ιδέες σε κίνηση στο Movement 1920-2020

Ένα ιδιόμορφο φεστιβάλ παρουσιάζει η Στέγη τον Φεβρουάριο, που αφορά τη μετακίνηση πληθυσμών στη Μεσόγειο και αλλού από την εποχή του Μεσοπολέμου μέχρι τις μέρες μας. Το Movement 1920-2020 μας καλεί να φανταστούμε τη δυνατότητα ενός ανοιχτού κόσμου πέρα από σύνορα και φυλετικούς διαχωρισμούς, μέσα από μια σειρά διαλέξεων, συναυλιών, προβολών φιλμ και διαδικτυακού υλικού.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, 21-23/2

 

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

 

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Alex Kapranos στη LiFO: «Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι κλόουν, είναι επικίνδυνος»

Μουσική / Ο Alex Kapranos στη LiFO: «Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι κλόουν, είναι επικίνδυνος»

Ο frontman των Franz Ferdinand ήρθε στην Αθήνα για τα SNFCC Sessions του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και είχε μια άνετη, φιλική κουβέντα με τον πρώτο του ξάδερφο, τον δημοσιογράφο Άκη Καπράνο.
ΑΚΗΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μουσική / 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μια κουβέντα με τον Salem Rashid Skourlis, τον ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας ακραίου και ambient ηλεκτρονικού ήχου, έναν Έλληνα που ζει μεταξύ Τόκιο και Μπανγκόκ και διαπρέπει στο εξωτερικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Κ.atou: «Kάποιοι χαλάνε λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Οι Αθηναίοι / Κ.atou: «Kάποιοι ξοδεύουν λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Η DJ που έχει δει στο Ντιτρόιτ να ακούνε το set της δυο κουνέλια έμαθε πρόσφατα τι πάει να πει «τέκνο με κ», ενώ η πόλη που πιστεύει ότι έχει την καλύτερη ηλεκτρονική σκηνή τώρα δεν είναι το Βερολίνο. Έχοντας ταξιδέψει σε τόσα μέρη, είναι χαρούμενη που ζει στην Αθήνα, αλλά δεν μπορεί να μείνει στο κέντρο της.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
10 πράγματα για τον Enrico Sangiuliano

Μουσική / Enrico Sangiuliano, ένας περφεξιονιστής του dancefloor

Ο DJ που έχει δει πολλές κυκλοφορίες του να μπαίνουν στα «κομμάτια της χρονιάς», όπως το remix που έκανε με τη σύζυγό του Charlotte de Witte στο «The Age of Love», επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 9 Μαρτίου. Συγκεντρώσαμε λοιπόν δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εκείνον πριν χορέψετε στα πολλά του BPM.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Jack Lamar ένας ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή από την Γενιά Α μιλάει στη LiFO

Μουσική / Jack Lamar: Ο δεκάχρονος ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή στο ελληνικό TikTok

Συναντήσαμε τον ράπερ που ανήκει στη Γενιά Α ενώ γύριζε το βιντεοκλίπ του «Oh Oh» στην πλατεία Συντάγματος. Ηχογράφησε το πρώτο του κομμάτι στα οχτώ, λέει πως οι βρισιές στο τραπ δεν τον αγγίζουν, κλείνει τα αυτιά του ή τις προσπερνά.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Πώς θα αφηγούμασταν μουσικά τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες; Με αφορμή το ομώνυμο συμφωνικό ποίημα του Ρίχαρντ Στράους, η Ματούλα Κουστένη βουτά σε έναν συναρπαστικό μουσικό κόσμο.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ